Menu
EUR
Pensioen opbouwen in de horeca

Pensioen opbouwen in de horeca

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Sparen voor later met een horeca pensioen: waar heeft een werknemer recht op?

Sparen voor de toekomst is een belangrijk onderdeel en er zijn drie manieren van inkomen voor later. Als eerste is er een AOW-uitkering en iedereen die in Nederland woont of werkt en 15 jaar of ouder is, is automatisch verzekerd voor de AOW. Ieder verzekerd jaar, wordt er 2% opgebouwd. Daarnaast is er het pensioen uit werk. Werknemers in loondienst bouwen bijna altijd pensioen op via hun werkgever. Een horeca werkgever is verplicht om horeca pensioen in te houden op het loon van medewerkers van 21 jaar en ouder. Deze verplichting is ingevoerd door het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid. Als derde punt kunt u ook zelf zorgen voor het hebben van extra pensioen, bijvoorbeeld door te beleggen.

Spaarvarken - euro

Basispensioenregeling

 Het is van belang dat horeca werkgevers aan hun werknemers vertellen dat zij horeca pensioen opbouwen in de basispensioenregeling. Werknemers ontvangen van het pensioenfonds Horeca & Catering informatie op het moment dat het belangrijk is om iets te weten of iets te ondernemen voor zijn/haar horeca pensioen. Er is een persoonlijke online omgeving waarop zij diverse informatie kunnen vinden. Ook dient een horeca werkgever aan te geven dat er in de basispensioenregeling niet standaard nabestaandenpensioen is geregeld. Daarnaast moeten werknemers ervan op de hoogte zijn dat zij minimaal één keer per jaar een pensioencheck moeten doen om goed inzicht te hebben in wat zij hebben opgebouwd. Ook als er een verandering plaatsvindt in het werk- en privéleven van werknemers kan dit van invloed zijn op het horeca pensioen. Daarom dient dit op tijd doorgegeven te worden.

Nabestaandenpensioen

Zoals wij hierboven al eerder hebben benoemd, bouwt een werknemer bij de pensioenregeling Horeca & Catering alleen ouderdomspensioen op. Het goed verzorgd achterlaten van een partner en/of kinderen is natuurlijk essentieel. Dit moet apart geregeld worden en dit kan door middel van het nabestaandenpensioen.  

Vanaf welke leeftijd bouwt een werknemer ouderdomspensioen op en tot welke leeftijd?

 Ouderdomspensioen bouwt u op als u 21 jaar of ouder bent en parttime of fulltime werkzaam bent in de horeca. Deze pensioenpremie betaalt een werknemer samen met een werkgever en het premiepercentage is 16,8%. De horeca werkgever betaalt deze pensioenpremie aan het Pensioenfonds Horeca & Catering en de helft van deze premie (8,4%) wordt ingehouden op het salaris van de werknemer. Dit bedrag is terug te vinden op de loonstrook die de werknemer ontvangt. De inleg van de premie is niet voldoende om het horeca pensioen te garanderen en daarom wordt het geld door Horeca & Catering belegd.

De standaard pensioenleeftijd is 68 jaar in de basispensioenregeling van Horeca & Catering. Op de website van het pensioenfonds kunt u terecht voor diverse informatie over het horeca pensioen.

 

Bent u nieuwsgierig naar nog meer horeca informatie? Lees dan ook onze blog over het minimumjeugdloon in de horeca!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »