Ruim 9000 producten op werkdagen vóór 15:00 besteld, de volgende dag in huis

  • Laagste prijs garantie
  • Simpel bestellen
  • Snel geleverd
  • Deskundig advies
  • Showroom
  • 20.000+ artikelen
X
Geen producten gevonden...

Een kassa met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen: wat houdt dit in?

  • Geplaatst op
  • Door Ivo Hu
  • 0
Een kassa met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen: wat houdt dit in?

Een steeds vaker besproken onderwerp onder horeca ondernemers: de kassa met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen. Het is een initiatief van kassasysteem producenten en verkopers in samenwerking met de belastingdienst. Naast deze partijen kunnen ook de boekhouder, bank of potentiële koper vruchten plukken van dit keurmerk.

Het doel van het keurmerk betrouwbare afrekensystemen

Sinds 2012 is de stichting keurmerk betrouwbare afrekensystemen in het leven geroepen. Een kassa met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen is een initiatief van producenten en verkopers van kassasystemen, in samenwerking met de belastingdienst. Het doel is tweeledig, namelijk het verbeteren en structureren van de bedrijfsprocessen van de ondernemer, en het afleggen van verantwoording als ondernemer. In de afgelopen jaren krijgt dit keurmerk steeds meer aandacht en wordt er steeds vaker gekozen voor een kassa die het keurmerk draagt.

Voordelen van een kassa met het keurmerk

Er zijn meerdere partijen die voordelen aan het keurmerk betrouwbare afrekensystemen kunnen ondervinden:
- De ondernemer of eigenaar: indien deze niet altijd zelf aanwezig is of zelf werkt met de kassa, kan er worden vertrouwd op een foutloze en volledige administratie;
- De bank: bij het verstrekken van leningen kan de bank vertrouwen op de aangeboden cijfers;
- De boekhouder: kan vertrouwen op een juiste en foutloze administratie waarmee vervolgens gewerkt gaat worden;
- De belastingdienst: de belastingdienst kent en erkent dit keurmerk, wat betekent dat je als ondernemer goed kunt voldoen op allerlei criteria waarop wordt gecontroleerd, waaronder het kunnen aanleveren van digitale kassa gegevens tot 7 jaar terug;
- Bij verkoop: de kopende partij kan vertrouwen op betrouwbare cijfers.

Het verkrijgen en behouden van het keurmerk

Als producent wordt er continu gewerkt aan verbeteringen aan de kassasoftware. Deze verbeteringen bestaan uit eisen die de stichting voor het keurmerk stelt, plus de feedback, wensen en eisen van eindgebruikers van de kassa. Op basis hiervan wordt er continu een nieuwe versie met een aantal aanpassingen op de markt gebracht, dit is te vergelijken met een app op een smartphone die per periode wordt geüpdate. De volgende eisen zijn het uitgangspunt van de stichting betrouwbare afrekensystemen:

- Alle handelingen die worden verricht op de kassa, zoals een korting, drankje van het huis, verwijderd gerecht omdat deze verkeerd is aangeslagen, en meer, dienen als zodanig te worden geregistreerd op de kassa;
- Het afrekensysteem mag geen functionaliteiten bezitten die mogelijk de integriteit van het opslaan van de handelingen kan breken;
- Registratie van de gegevens moet tot 7 jaar terug bewaard kunnen blijven;
- De gegevens moeten duidelijk en inzichtelijk zijn middels rapportages, zonder dat daar diep ingedoken hoeft te worden. 
 
Als er wordt voldaan aan alle normen, wordt er een assessment gehouden. Bij de beoordeling wordt er een bijdrage geleverd door accounts van BDO in samenwerking met de belastingdienst. Vervolgens bepaald het bestuur van de stichting betrouwbare afrekensystemen uiteindelijk of het keurmerk wordt toegekend.Wat kan een kassa met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen voor jouw onderneming betekenen? 

Je bent op zoek naar een kassa, deze vormt het hart van je horeca onderneming en dit is geen gemakkelijke keuze. Uiteraard ben je op zoek naar goede functionaliteiten zoals een duidelijk overzicht van producten voor het aanslaan van dranken en gerechten, een plattegrond van de zaak, uitgebreide opties voor administratieve rapporten, verschillende bonprinter mogelijkheden en nog meer!
Indien je bewust kiest voor een kassa met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen, biedt dat voordelen voor jou als ondernemer omdat je kunt vertrouwen op een correcte en foutloze administratie. Dit is vooral wenselijk indien je als ondernemer of eigenaar niet zelf altijd aanwezig bent, en/of altijd de kassa bedient. Daarnaast vormt het de basis voor de bank, boekhouder, belastingdienst en bij eventuele verkoop.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over een zeer functionele horeca kassa dat het keurmerk betrouwbare afrekensystemen draagt? Neem dan eens vrijblijvend contact op met HorecaRama, of kom langs voor een demonstratie. HorecaRama biedt namelijk een zeer compleet kassasysteem dat is afgestemd op alle behoeften van de horeca ondernemer, uiteraard voorzien van het keurmerk én een scherpe offerte!

Bekijk hier direct de horeca kassa van HorecaRama.
 
Dit artikel is geschreven door Ivo Hu, oprichter van HorecaRama. HorecaRama is een groothandel in horecabenodigdheden uit Rotterdam. De website van HorecaRama is er voor de horecaondernemer! Er wordt gewerkt aan interessante nieuws en artikelen over horeca gerelateerde onderwerpen en de webshop maakt het voor horecaondernemers mogelijk om simpel en snel alles voor de horeca online te kopen met de laagste prijs garantie!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Wat onze klanten over ons zeggen

Bezoek onze showroom