Rookpaal

Sinds er een rookverbod geldt in horecagelegenheden wordt naarstig gezocht naar oplossingen om gasten en personeel toch een rookgelegenheid aan te bieden. Een van deze oplossingen is het plaatsen van een rookpaal. Een rookpaal kan direct bij de ingang van uw horecagelegenheid worden geplaatst maar ook meer uit het zicht aan de achterzijde, onder een afdakje of in de buurt van een zitje. De rookpaal wordt vastgezet aan de grond zodat deze niet kan worden meegenomen. Bij HorecaRama zijn verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van een rookpaal.

Rookpaal

Rookpaal assortiment bij HorecaRama

Kies bij HorecaRama uit verschillende uitvoeringen van de rookpaal. Een rookpaal met aparte asbak of met een afvalbak bijvoorbeeld. De meeste rookpalen zijn gemaakt van roestvrijstaal en er zijn verschillende modellen die aan de wand kunnen worden bevestigd in plaats van aan de grond. Er zijn hele slanke modellen rookpaal maar ook bredere. De kleurstellingen zijn zwart en zilver, vaak in combinatie gebruikt.

Meer over de rookpaal

De rookpaal is bekend geworden nadat een rookverbond gold in de horeca. Tussen de gangen door of direct na de maaltijd willen rokers graag een sigaretje roken, maar dat mag niet binnen. Een rookpaal heeft naast de functie van asbak tegenwoordig ook de functie van natafelen voor rokers en meestal is er in de buurt van een rookpaal wel een tafel met stoelen en als het even kan een afdakje te vinden. In de rookpaal bevinden zich openingen waarin de (nog brandende) sigaret veilig kan worden weggeworpen. Soms bevindt zich een asbak op de paal. Binnenin de paal bevindt zich het reservoir welke door uw personeel kan worden uitgenomen om te legen. Sommige modellen worden geleverd met slot.

Alles voor de rokende gast

Bij HorecaRama vindt u naast rookpalen ook een groot assortiment asbakken en asverzamelaars. Asbakken worden meestal gebruikt op het terras buiten en met een asverzamelaar kan uw personeel snel en eenvoudig de as uit de asbakken verzamelen. Kijk naar het assortiment producten voor rokers bij HorecaRama om een rookpaal aan te schaffen of voor een asbak of asverzamelaar.