Vacumeermachine

Een effectieve manier om de houdbaarheid van voedsel te verlengen is het vacuüm verpakken daarvan. Met een vacumeermachine verpakt u eenvoudig alle soorten voedsel en vloeistoffen om de houdbaarheid te verlengen maar ook om invloeden van buitenaf te vermijden. Een vacumeermachine verwijdert de lucht en daarmee ook de zuurstof waardoor wordt voorkomen dat micro-organismen het voedsel kunnen bederven. Bij HorecaRama vindt u verschillende vacumeermachines en de benodigde accessoires voor de machine zoals vacumeerzakjes.

Vacumeermachine

Vacumeermachine voor vacuüm verpakken

De vacumeermachines van HorecaRama zijn onderling verschillend qua uitvoering en prijs. Een eenvoudige vacumeermachine is een vacumeer apparaat geschikt voor zakken met een maximale breedte van 31cm. Een vacumeermachine met meer mogelijkheden is gemaakt van aluminium en ideaal als u producten wilt voorbereiden en vacuüm verpakken voor later gebruik. Verkrijgbaar in verschillende maten voor zakken van 20cm of 30cm.

Professionele vacumeermachines

Bij HorecaRama vindt u ook zeer professionele vacumeermachines voor intensief gebruik. Kijk bijvoorbeeld naar de roestvrijstalen vacumeermachine voor snel vacumeren en sealen van voedsel en vloeistoffen. De vacumeermachine is voorzien van een kijkglas aan de bovenzijde zodat u het hele proces kunt volgen. Het apparaat is voorzien van tal van functies die u bedient middels een digitale display. Sealbreedte van maximaal 30cm. U vindt bij HorecaRama ook een groot en gevarieerd assortiment vacumeerzakjes.

Vacumeermachine en andere benodigdheden

Bij HorecaRama vindt u alles voor uw hotel, restaurant of andere horecaonderneming. Vacumeermachines in verschillende uitvoeringen maar ook alles voor de inrichting van uw professionele keuken en voor het vervoer of de opslag van voedsel. Voedsel dat uit de vacumeermachine komt slaat u op in voorraadkasten of vriezers van HorecaRama. Uiteraard wordt er ook gevacumeerd om sous vide te koken, neem hiervoor een kijkje bij onze sous vide machines. Ook voor vaatwassers, vaatwaskorven en alle andere benodigdheden zoals vacumeerzakjes voor de vacumeermachine gaat u naar HorecaRama. 

 

Vraag en antwoord over de vacumeermachine

 

Wat is de werking van een vacumeermachine?

Met een vacumeermachine kunt u producten vacuüm verpakken. Hierbij wordt er lucht weggehaald rond het product en dan wordt het product afgesloten in een verpakking die luchtdicht is. De vacumeermachine verwijdert de zuurstof en de lucht, zodat er geen bacteriën en schimmels zijn die het voedsel bederven.

Hoe lang blijven producten vers met een vacumeermachine?

Met een vacumeermachine blijven producten veel langer vers. De houdbaarheid van verschillende soorten voedsel en vloeistoffen wordt vergroot met 3 tot 5 keer de normale levensduur. De producten moeten wel gekoeld zijn bij het bewaarproces. Verse vis blijft bij een normale koeling ongeveer 1 tot 2 dagen vers en na het vacuüm verpakken is dit 1 week!

Wat voor soorten vacumeermachines zijn er?

Er zijn vacumeermachines met een klep en er zijn ook kamer modellen. De sealbreedte is een punt waar u op moet letten bij het kopen van een vacumeermachine. Een kamer model van een vacumeermachine komt u vaak tegen in de horeca. Deze vacumeermachines zijn gemakkelijk om te gebruiken en de resultaten zijn snel zichtbaar.