Vetafscheider

Elk bedrijf dat voedsel verwerkt moet volgens de wet een voorziening hebben die het afvalwater van vet ontdoet, voordat het op het riool wordt geloosd. Een vetafscheider voor de horeca biedt hier uitkomst. HorecaRama heeft verschillende vetafscheiders in het assortiment zodat u aan uw wettelijke verplichtingen op het gebied van vetafscheiding kunt voldoen. Vet kan het riool onnodig belasten en bij hevige regenbuien kan vet ook in het oppervlaktewater terecht komen. Met een vetafscheider voorkomt u dat ongewenste stoffen in het rioolstelsel komen en het riool aantasten.

Vetafscheider

Vetafscheider HorecaRama

Bij HorecaRama vindt u verschillende vetafscheiders voor montage onder de wasbak of spoeltafel. Er is een vetafscheider die 27 liter water per minuut verwerkt maar ook een vetafscheider die maar liefst 36 liter per minuut verwerkt. U ziet op de website per artikel exact de specificaties vermeld. Daarnaast kunt u in de webshop ook een verbindingsstuk aanschaffen dat op beide modellen past. De van roestvrijstaal gemaakte vetafscheiders vindt u bij de afdeling “roestvrijstaal” op welke afdeling u nog veel meer nuttige en onmisbare producten van roestvrijstaal vindt geschikt voor professioneel gebruik. Kijk eens rond in de webshop en neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over onze producten.

Vetafscheider bovengronds en vetafscheider kleine keuken

De vetafscheiders die u ziet op deze pagina zijn allemaal bovengrondse vetafscheiders geschikt voor in de kleine keuken. Bent u op zoek naar grotere ondergrondse vetputten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder! De bovengrondse vetafscheiders uit ons assortiment zijn verkrijgbaar met een capaciteit vanaf 27 liter per minuut. De vetafscheiders zijn eenvoudig te installeren op de waterafvoer door middel van de losse verbindingsstukken. Deze verbindingsstukken worden over de afvoer en de in-/ uitvoer van de vetafscheider geklemd waardoor alles goed op elkaar aansluit. Het enige wat periodiek gedaan dient te worden is het legen van de vetafscheider.

Vetafscheider ondergronds voor in de horeca

Ook voor ondergrondse vetafscheiders in de horeca bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben verschillende modellen die geschikt zijn voor een opstelling in de grond. De ondergrondse vetafscheiders zijn gemaakt van HDPE polyethyleen en dit stevige materiaal zorgt voor een goede bescherming tegen afvalwater dat verontreinigd is met vetzuren. Deze vetafscheiders worden bijvoorbeeld veel gebruikt in hotels, bedrijfskantines en restaurants. Daarnaast zijn ze ook vaak te vinden bij slagerijen en bakkerijen waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in de afvalwaterstroom. 

Vetafscheider NEN-EN 1825

Bent u op zoek naar een vetafscheider met NEN-EN 1825 keurmerk? Bekijk dan hier onze gecertificeerde vetafscheiders met CE keurmerk. Deze vetafscheiders voldoen aan alle normen en kunnen bovengronds geplaatst worden in een vorstvrije locatie. Onze NEN-EN 1825 gecertificeerde vetafscheiders zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 0,7 liter of 2 liter per seconde. Deze vetafscheiders zijn gemaakt van HDPE polyethyleen en daardoor bijzonder goed bestemd tegen afvalwater dat is verontreinigd met vetzuren!

Afdeling roestvrijstaal van HorecaRama

De afdeling roestvrijstaal is bij HorecaRama zeer compleet en bestaat uit artikelen waarmee u uw professionele horecakeuken kunt inrichten. Denk aan een aan- en afvoertafel, een doorgeefluik of een spoeltafel. Er is altijd een ruime keuze uit verschillende modellen. Een vetafscheider, een etagère voor het tentoonstellen van uw gerechten of het warmhouden ervan, kasten en planken gemaakt van roestvrijstaal en nog veel meer. Met de producten bij de afdeling roestvrijstaal kunt u uw keuken volledig naar wens inrichten waarbij geen hoekje onbenut hoeft te blijven. Bent u op zoek naar RVS maatwerk? Ook daar kunnen wij u mee van dienst zijn! Laat ons weten wat u zoekt en wij helpen u graag verder. Het maken van tekeningen voor projectinrichtingen is tevens mogelijk.

 

Vraag en antwoord over Vetafscheiders:

Hoe werkt een vetafscheider?

Een vetafscheider dient aangesloten te worden op de waterafvoer. Voordat het water dan het riool instroomt, worden het vet en andere ongewenste stoffen gefilterd en voorkomen dat deze in het riool terecht komen. Periodiek dient de vetafscheider geleegd te worden, dit gaat eenvoudig door het deksel te openen en het vet er uit te scheppen.

Van welk materiaal is een vetafscheider gemaakt?

Wij hebben verschillende vetafscheiders in het assortiment. Sommige modellen daarvan zijn gemaakt van RVS. Ook hebben wij professionelere en NEN-EN 1825 gecertificeerde vetafscheiders die zijn gemaakt van HDPE polyethyleen. Dit type kunststof is zeer goed bestand tegen afvalwater met vetzuren. 

Waarom is een vetafscheider nodig?

Een vetafscheider voorkomt verstopping van het riool. Warm afvalwater met olie of vet gaat stollen wanneer het afkoelt, waarna het zich gaat hechten aan de wanden in het riool. Dankzij de vetafscheider wordt het afvalwater eerst gefilterd voordat het in het riool terecht komt, waardoor het vet in de vetafscheider achterblijft.