Frietsnijder professioneel horeca

Wilt u een sterke en hoogwaardige professionele Frietsnijder kopen, kijk hier dan zeker even verder. In ons ruime assortiment vindt u de beste frietsnijder voor in uw horeca keuken. Bij HorecaRama geniet u van de beste service, een ruim assortiment en laagste prijs garantie.

Zelfgemaakte friet wordt door gasten altijd zeer gewaardeerd. Het is dan ook niet gek dat we steeds meer horeca ondernemers spreken die er voor kiezen om dit te serveren aan hun gasten. Het is nu eenmaal lekkerder dan friet uit de diepvries. Voor het snel en efficiënt snijden van frites heeft u een frietsnijder voor professioneel gebruik nodig. Op deze pagina vindt u alles om letterlijk in een handomdraai de lekkerste frietjes te serveren. Wij hebben RVS patatsnijders met hendel maar ook voor een elektrische frietsnijder bent u bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Dus of u nu dikke of dunne friet wilt serveren, bij HorecaRama vindt u altijd een frietsnijder voor professioneel gebruik die het beste in uw horeca keuken past!

Frietsnijder professioneel horeca

Professionele frietsnijders bij HorecaRama

Omdat er veel druk wordt uitgeoefend op de fritessnijder is het belangrijk dat deze altijd stabiel staat op het werkblad. Er zijn ook patatsnijder tafelmodellen met zuignappen voor extra stabiliteit verkrijgbaar, bijvoorbeeld sammic CF5 frietsnijder. Dit model is uitermate geschikt wanneer het om grote hoeveelheden gaat. U kunt namelijk tot wel 150kg per uur friet verwerken. Dankzij de hendel die naar beneden wordt gedrukt kun je moeiteloos de aardappels door het rooster met RVS messen heen drukken. Deze is verkrijgbaar in 8x8mm, 10x10mm en 12x12mm. Het werken met deze hendel is tevens een echte eyecatcher wanner u werkt met een open keuken. Afhankelijk van hoe u de keuken wenst in te richten zijn er ook andere modellen horeca fritessnijder. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de handige frietsnijder van Hendi. Deze is naast tafelmodel ook te gebruiken als wandmodel. Deze wandplaat wordt compleet meegeleverd met het product, alsmede 4 messensets. Hiermee kunt u variëren in uw aanbod: de 6x6mm, 9x9mm, 13x13mm en de 8 partjes (maan-vormige aardappelstukjes).

Naast de handmatige modellen een frietsnijders hebben we ook een elektrische frietsnijder. Ideaal voor de professionals die echt grote hoeveelheden aardappels willen omtoveren tot friet in een korte tijd en met veel gemak. Deze Robot Coupe CL50 kan frites maken in verschillende afmetingen door gebruik te maken van verschillende combinaties schijven. Dit zijn de 8x8mm, 8x16mm, 10x10mm en 10x16mm. Bent u benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan de product video van de elektrische frietsnijder die wij hebben gemaakt!

Welke professionele frietsnijder past bij mij?

Wat voor soort frietmachine het beste bij u en uw horeca keuken past is afhankelijk van uw wensen en de benodigde capaciteit. Voordat u een professionele patatsnijder gaat aanschaffen voor in uw horeca zaak is het handig om te weten wat voor friet u wilt uitserveren. Hier een overzicht van de verschillende frietdiktes.

  • < 5 mm– Hele dunne friet die we vooral kennen onder de noemer steppegras of als strofriet.
  • 6 – 7 mm– Friet zoals die wordt aangetroffen in fastfoodketens.
  • 8 – 9 mmNormale dunne friet, iets dikker dan de frietjes in fastfoodketens.
  • 10 – 11 mm– Meest gangbare Nederlandse friet. Vaak genoemd als favoriet.
  • 12 – 15 mm– Dikke friet, ook wel bekend als Vlaamse friet (voor Belgische frieten wordt vaak 12 x 12 mm gebruikt).

Uitgaande van een gemiddelde tot grote aardappel, kunt u per aardappel met het volgende aantal frietjes rekenen:

Indien u gaat voor 8 x 8 mm 49 frites, bij 10 x 10 mm ca. 36 frites en bij Vlaamse friet van 12 x 12 mm ongeveer 25 frites.

Professionele frietsnijders en andere horeca apparatuur

Naast een patatsnijder heeft u natuurlijk nog allerlei andere frituur accessoires nodig. Wij hebben een ruim assortiment aan horeca apparatuur en al het andere horecamateriaal dat u verder nog in uw horeca keuken nodig heeft. Dus ook voor andere frituur accessoires zoals een horeca friteuse, frituurscheppen en dergelijke, zit u hier goed. Zo ook voor de beste service, het HorecaRama team staat klaar om het beste uit uw horeca gelegenheid te halen. 

 

Vraag en antwoord over Frietsnijders:

 

Welke maten friet kan een frietsnijder snijden?

Er zijn verschillende modellen frietsnijders. De meeste frietsnijders snijden 8x8, 10x10, 12x12 millimeter dikke frites. Er zijn ook modellen die wedges/ partjes (maan-vormige) frites kunnen snijden. Bekijk hier al onze verschillende soorten fritessnijders.

Hoeveel kilo friet kan een frietsnijder snijden?

Afhankelijk van de kwaliteit van de fritessnijder kunt u vanaf enkele kilo’s per uur, tot maar liefst 150 kilo per uur snijden met een professionele fritessnijder. Indien u enkele honderden kilo’s friet per uur wenst te snijden, kunt u onze elektrische frietsnijder bekijken

Welke aardappelen zijn het meest geschikt voor het maken van friet?

Voor het maken van heerlijke frietjes kunt u het beste een kruimige aardappel gebruiken. De meest gebruikte soorten aardappelen voor het maken van friet zijn onder andere: Bintjes, Agria, Désirée, Première en Santé. Het is belangrijk de aardappelen niet te koud te bewaren.