Horeca magnetron

De magnetron is een bekend product. Vele huishoudens beschikken immers ook over een magnetron. Ideaal voor het snel opwarmen of ontdooien van producten. Wat moet u allemaal weten en waar op te letten bij de aanschaf van uw horeca magnetron? HorecaRama legt u uit. Wij schrijven over het vermogen, diverse merken en de verschillende uitvoeringen. Graag persoonlijk advies over horeca apparatuur? Neem gerust contact met ons op, telefonisch of per mail.

Vermogen van de horeca magnetrons

Een magnetron is bij uitstek geschikt voor het snel opwarmen van gerechten of voor het ontdooien van bevroren voedsel. Een magnetron werkt door middel van microgolven, ook wel radiogolven genoemd. Deze brengen de deeltjes vocht in het product in beweging. Door deze beweging komt warmte vrij met als resultaat en warm product. Bij HorecaRama bieden we allerlei verschillende magnetrons aan met ieder een eigen maximaal vermogen. Lichte uitvoeringen beginnen bij 700-800 watt. Dit is vergelijkbaar met huishoudelijk modellen die u waarschijnlijk thuis heeft staan. Een wat professioneler model, en dit is ook veelal de keuze van de gemiddelde horecaondernemer, heeft een vermogen van 900 tot 1100 watt. Door een hoger vermogen van de horeca magnetron wordt het product sneller verwarmd. Vervolgens hebben we modellen van 1500 watt en 1800 watt. Dit zijn professionele magnetron die je enkel in de horeca ziet en niet in huishoudelijk uitvoeringen. Dit is uitermate geschikt voor de drukke keukens waarbij snelheid van belang is. We krijgen vaak de vraag wat het verschil is qua opwarmen bij deze modellen ten opzichte van een 1000 watt model. Het antwoord is dat het product uiteindelijk op dezelfde manier wordt verwarmd en uit de magnetron komt. Enkel een stuk sneller. Enkele uitvoeringen die deze vermogen bieden zijn de Buffalo, Samsung en Panasonic magnetrons. Tot slot hebben we de zwaarste uitvoeringen, onder andere Caterchef magnetron 2100 watt, en vele modellen van Panasonic die tot wel 3200 watt gaan. Deze uitvoeringen zie je vaak bij een locatie waarbij snelheid de grootste prioriteit heeft. Denk aan een drukke toko, een tankstation of een broodjeszaak aan een drukke winkelstraat.

Zware magnetrons van Samsung en Panasonic

Maakt u dagelijks intensief gebruik van uw magnetron? Dan adviseren wij u een professionele uitvoering Samsung magnetron of Panasonic magnetron. Deze staan bekend om het grote vermogen (bijvoorbeeld 1800 watt of 2100 watt) en duurzaamheid. Ook bij intensief gebruik blijft deze optimaal presteren. Op deze modellen van Samsung geven wij zelfs een unieke 5 jaar garantie! 

Verschillende uitvoeringen magnetrons

Let bij de aanschaf van uw horeca magnetron goed op de afmetingen en inhoud van de kamer. Verwarmt u vooral kleine porties dan voldoet een 18L of 25L model prima. Deze biedt genoeg ruimte voor een groot bord. Heeft u grotere porties of producten overweeg dan bijvoorbeeld een 34L model. Een ander punt van aandacht is de bediening: handmatig of programmeerbaar. Handmatig is veelal handig als u veel verschillende producten in de magnetron doet en zelf per keer het programma wilt instellen. Werkt u veel met vaste producten die een bepaalde programma qua duur en vermogen dan is een horeca magnetron met instelbare knoppen een goed idee. Maak tot slot de aanschaf van uw magnetron compleet met een magnetron wandplank. Door de magnetron op een wandplank te plaatsen bespaart u ruimte en kunt u hem op een ergonomische hoogte plaatsen.

Lees meer