Koelwerkbank

Een goede koelwerkbank is onmisbaar in uw horecaonderneming en biedt naast extra werkruimte ook optimale koeling voor uw producten. U kunt er dus alles voor uw gerechten op voorbereiden met de gekoelde producten binnen handbereik of na het voorbereiden de maaltijden juist direct gekoeld opslaan. Enorm praktisch en efficiënt dus. Het bovenblad kan als ruimte om te snijden worden gebruikt maar is ook ideaal om ander horeca keukenapparatuur bovenop te plaatsen. Zo kunt u op de koelwerkbank bijvoorbeeld nog een opzetkoelvitrine plaatsen.

Koelwerkbanken met wielen, laden en of deuren

HorecaRama biedt een enorm ruim assortiment aan werkbanken, op deze pagina treft u onze verschillende koelwerkbanken aan, variërend in grootte en uitvoering. Wij hebben koelwerkbanken met lades en deuren. De koelwerkbanken voor de horeca hebben tot maximaal 12 laden en tot wel 5 deuren. Een koelwerkbank met een combinatie van deuren en lades is dus ook mogelijk, de samenstelling daarvan kan op aanvraag worden aangepast indien u behoefte heeft aan laden in plaats van deuren.

U vindt bij HorecaRama ook allerlei accessoires voor uw koelwerkbank zoals bijpassende garneerunits en bardispensers. De koelwerkbanken hebben vaak de motor onder of aan de zijkant geplaatst. Wij hebben ook een koelwerkbank beschikbaar die is voorzien van een spoelbak. Met deze koelwerkbank met spoelbak kunt u bijvoorbeeld snel wat water pakken, iets afspoelen of gebruikte producten omspoelen.

Heeft u veel apparatuur op de koelwerkbank staan en is het belangrijk dat deze op een prettige werkhoogte staat? Dan is het wellicht verstandig om voor een lage koelwerkbank te kiezen. Deze lage koelwerkbanken zijn ook bij ons verkrijgbaar in verschillende afmetingen en bovendien verkrijgbaar met lades en met deuren. Bekijk voor het aanschaffen van een nieuwe koelwerkbank goed welke ruimte u beschikbaar heeft.

Voorbeelden van koelwerkbanken

Ons aanbod aan koelwerkbanken is enorm ruim. We hebben 1 deurs koelwerkbanken maar ook diverse 2 deurs, 3 deurs, 4 deurs en zelfs 5 deurs modellen. Ook hebben we een koelwerkbank met tot wel 12 laden en ook een koelwerkbank zonder rubbers, of juist met natuurlijk, indien gewenst. Wij hebben ook koelwerkbanken met geleiders voor GN bakken, geventileerde koeling en automatische ontdooiing. Een goed voorbeeld van een grote degelijke koelwerkbank is een koelwerkbank van Bartscher. Dit zijn hoogwaardige koelwerkbanken die gemaakt zijn van roestvrijstaal. De verschillende uitvoeringen zijn beschikbaar met deuren, laden en combinaties hiervan. Allemaal gemaakt voor duurzaam en professioneel gebruik!

Indien u uw producten in de koelwerkbank op een aantrekkelijke wijze wenst te presenteren aan uw gasten, hebben wij ook een aantal koelwerkbanken met glazen deuren in ons assortiment. Ook deze koelwerkbanken met glazen deuren zijn verkrijgbaar als 2, 3, 4 en 5 deurs-model. Bent u op zoek naar een zogenaamde ‘pass through’ koelwerkbank? Dit zijn koelwerkbanken die aan twee kanten geopend kunnen worden. Erg handig als de koelwerkbank een centrale plek krijgt in de keuken, zodat iedereen altijd goed bij de inhoud kan.

Heeft u behoefte aan een zeer specifieke indeling wat betreft de lades en deuren? Bekijk dan eens onze koelwerkbank model Kylja. Deze koelwerkbanken kunnen volledig naar wens worden ingedeeld met lades, deuren of een combinatie hiervan zoals u wenst. Ook deze koelwerkbanken kunnen bijvoorbeeld op wielen geleverd worden. Een ander populair model zijn de koelwerkbanken van Polar. Deze koelwerkbanken hebben een uitstekende prijskwaliteit verhouding en hebben bovendien twee jaar volledige garantie! De Polar koelwerkbanken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen en met zowel lades als deuren.

Bent u op zoek naar een koelwerkbank van absolute top kwaliteit? Bekijk dan eens onze koelwerkbanken van Gram. Dit zijn zeer professionele modellen voorzien van de modernste techniek en design. Bovendien zijn de Gram koelwerkbanken in ontzettend veel opties verkrijgbaar; met lades of deuren, met vlak werkblad of als Saladière, met of zonder achteropstand en zelfs als pizzawerkbank!

Koelwerkbanken en andere horecakoeling

Voor al uw horeca apparatuur kunt u dus terecht bij HorecaRama, uw horecaspecialist.
U kunt kiezen voor een vaste koelwerkbank of voor een koelwerkbank op wielen, zodat alles in uw horeca keuken op rolletjes loopt! Wij bieden alles voor het inrichten van uw horeca keuken en nog veel meer.
Ook voor saladetteswijnklimaatkasten en alle andere horeca accessoires kunt u bij ons terecht. Voor uw koelwerkbank en verdere horeca inrichting zit je hier dus goed!

 

Vraag en antwoord over Koelwerkbanken:

 

Wat is een Koelwerkbank?

Een koelwerkbank is een RVS meubel met 1 of meerdere deuren of lades, waar een gekoelde ruimte in zit. Deze gekoelde ruimte kan worden gebruikt om ingrediënten koud en binnen handbereik te bewaren in de keuken. Het bovenblad van de koelwerkbank gebruikt men als werkruimte. Met een koelwerkbank kunt u uw gerechten bereiden en heeft u eigenlijk alle ingrediënten gekoeld binnen handbereik.

Hoe groot is een Koelwerkbank?

Koelwerkbanken zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De kleinste modellen hebben 1 deurtje en zijn ongeveer 40 centimeter breed. Wij hebben ook modellen met 2, 3, 4 en zelfs 5 deuren en verschillende type lades. Ook zijn er verschillende combinaties van deuren met lades verkrijgbaar. Door de verschillende varianten zijn de koelwerkbanken verkrijgbaar in bijna alle maten. De grootste varianten met 5 deuren zijn zelfs breder dan 2,60 meter!

Wat is het verschil tussen een geventileerde en geforceerde Koelwerkbank?

Dit heeft te maken met het koelsysteem van de Koelwerkbank. De geforceerde variant kan makkelijker lagere temperaturen behalen en heeft een betere temperatuurcontrole. Dit is vooral handig wanneer de deuren (of lades) regelmatig open moeten. Door de warmere omgevingstemperatuur stijgt de temperatuur in de koeling en met een geforceerde koelwerkbank is de gewenste temperatuur eerder weer bereikt, de temperatuurschommelingen zijn minimaler. Geforceerde koelingen blijven ook beter werken bij een hoge omgevingstemperatuur. Heeft u vragen over de verschillende koeltechnieken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!