Crêpes bakplaat

Ze zijn enorm populair onder foodtrucks en op festivals. Want wie lust ze nou niet, heerlijke dunne pannenkoekjes gevuld met hartig of zoet beleg: een crêpe! Crêpes worden steeds populairder en worden inmiddels in veel restaurants aangeboden maar ook op straat in kleine stalletjes. Voor het bereiden van crêpes is een speciale bakplaat nodig. Een bakplaat voor crêpes is rond en heeft een extra grote bakplaat. Bij HorecaRama vindt u meerdere modellen bakplaat voor crêpes.

Crêpes bakplaat

Het aanbod aan bakplaten voor crêpes

HorecaRama heeft verschillende bakplaten voor crêpes in het assortiment. De meeste bakplaten voor crêpes hebben één bakplaat, maar HorecaRama heeft ook een dubbele bakplaat voor crêpes. Zo kunt u twee crêpes tegelijk bakken. Dit model dat zowel met enkelvoudige als met dubbele bakplaat is te bestellen, is gemaakt van roestvrijstaal met platen van gietijzer die zijn voorzien van een teflon coating. De traploze thermostaat kan worden ingesteld op temperaturen tussen de 0 en 300 graden. De bakplaat voor crêpes is verder uitgerust met een controlelampje en heeft een lade die als warmhoudplaat kan worden gebruikt. Een beslagspreider wordt eveneens meegeleverd. De meeste modellen zijn geschikt voor elektra. Bartscher heeft ook 2 modellen voor op propaan, en van het merk Diamond bieden we ook 2 crêpes bakplaat op aardgas.

Een ruime keus uit bakplaten voor crêpes

Bij HorecaRama kunt u kiezen uit verschillende modellen bakplaten voor crêpes. Bakplaten met een hoog vermogen zijn ook geschikt om buiten mee te werken. Er is ook een aparte bakplaat verkrijgbaar die bijzonder geschikt is voor het maken van blini's (kleine pannenkoekjes). De bakplaat voor crêpes in deze uitvoering is voorzien van een geëmailleerde gietijzeren bakplaat wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Bakplaten voor crêpes en andere keuken keukenapparatuur

Behalve een speciale bakplaat voor het maken van crêpes zijn verschillende andere apparaten nodig voor uw professionele keuken. HorecaRama levert het allemaal: een contactgrill, een poffertjes apparaat, een staafmixer of eierbakringen. Wilt u een ruime keus uit bakplaten voor crêpes en andere horeca benodigdheden ga dan naar HorecaRama.

Vraag en antwoord over de crêpes bakplaat

Waar en waarvoor wordt een crêpes bakplaat gebruikt?

Een crêpes bakplaat zult u vaak zien in een foodtruck, op festivals of in een lunchroom. Met een crêpes bakplaat tovert u binnen een korte tijd een heerlijke crêpe tevoorschijn. Een crêpe is een dun pannenkoekje die u kunt vullen met zoet beleg zoals nutella. Ook kunt u kiezen voor hartig beleg zoals ham, kaas en tomaat.

Hoe werkt een crêpes bakplaat?

Als eerste moet de crêpes bakplaat worden verwarmd, daarna kunt u de juiste temperatuur instellen en als deze is bereikt, gaat het controlelampje uit. Vervolgens doet u een beetje olie en een lepel beslag op de bakplaat. Met een deegverdeler kunt u het beslag verdelen. Zet de deegverdeler altijd in het water. Draai na een korte tijd de crêpe om, bak de andere kant en hij is ready to go!

Welke uitvoeringen van de crêpes bakplaat zijn er?

Er zijn uitvoeringen met één crêpes bakplaat en modellen met een dubbele bakplaat. Hierdoor kunt u twee heerlijke crêpes tegelijk bereiden en kunt u uw gasten nog sneller bedienen. De meeste uitvoeringen zijn geschikt voor elektra. Daarnaast zijn er ook crêpes bakplaten op propaan of aardgas.