Sorbetiere / IJsmachine

Met behulp van een sorbetiere of ijsmachine maakt u zelf het heerlijkste sorbetijs. Sorbetijs wordt gemaakt met vruchtensap of met toevoegingen zoals champagne, chocoladesaus of zelfs drop. Maak uw eigen smaken ijs in een sorbetiere en verras uw gasten met nieuwe smaaksensaties. Bij HorecaRama heeft u de keus uit verschillende uitvoeringen van de sorbetiere, geschikt voor professioneel gebruik. U vindt bij HorecaRama ook verschillende accessoires en andere benodigdheden voor het maken, bewaren, uitscheppen en serveren van sorbetijs uit de sorbetiere.

Sorbetiere / IJsmachine

Keuzes uit sorbetieres en ijsmachines bij HorecaRama

U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van de sorbetiere of ijsmachine: bijvoorbeeld een sorbetiere gemaakt van roestvrijstaal, ook de delen die met uw voedselproducten in aanraking komen. Eenvoudig in gebruik, automatische bediening middels tijdschakelaar; gemakkelijk in het onderhoud en met een capaciteit van 10 liter ijs per uur. De capaciteit van de verschillende sorbetieres varieert van 3 liter tot maximaal 12 liter per uur. Stem uw keuze af op uw behoefte; u kunt ook kiezen voor een verrijdbare sorbetiere op wieltjes.

Sorbetiere en ijsmachine voor ijs en andere benodigdheden

IJs is een veel verkocht product in alle horecagelegenheden. In de zomer wordt ijs vaker besteld dan in de winter maar het hele jaar door wordt een ijscoupe als dessert door veel gasten gewaardeerd. U kunt dus het hele jaar door gebruik maken van uw sorbetiere en daarmee zelfgemaakt ijs als dessert aanbieden op uw menukaart. Voor zelfgemaakt ijs vindt u bij HorecaRama naast het assortiment sorbetieres of ijsmachines ook bakken om uw ijs te bewaren, ijsknijpers om bolletjes ijs mee te maken en ijshoornhouders en ijscoupes. Stem de aanschaf van een sorbetiere af op het maken en serveren van ijs en combineer deze eventueel met een ijsvitrine.

Sorbetiere, ijsmachine en andere keukenapparatuur

In een horecagelegenheid is allerlei apparatuur nodig voor in de keuken, van sorbetiere tot grillapparatuur en bakplaten. Naast de aanschaf van een sorbetiere heeft u verschillende andere ijs apparatuur nodig zoals een ijsblokjesmachine, een ijscrusher en een ijsblokjesemmer. HorecaRama heeft het allemaal!


Vraag en antwoord over de Sorbetiere:

 

Waar wordt een sorbetiere voor gebruikt?

Een Sorbetiere (ook ijsmachine genoemd) wordt gebruikt om zelf heerlijk sorbet-, room-, of yoghurtijs mee te maken. De machines zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen en met verschillende capaciteiten per uur. De professionele sorbetieres beschikken over een roermechanisme en eigen koelsysteem waardoor het maken van ijs zeer eenvoudig is!

Hoeveel liter ijs maakt een sorbetiere?

Er zijn veel verschillende sorbetieres en iedere machine heeft zijn eigen capaciteit. Onze kleinere modellen kunnen tot circa 1,5 liter ijs per uur produceren. De iets grotere modellen maken tot ongeveer 3 liter ijs per uur. Bent u een echte ijsprofessional en heeft u behoefte aan een echte krachtpatser? Dan zijn er ook modellen verkrijgbaar die tot wel 10 a 12 liter ijs per uur kunnen produceren!

Hoe werkt een sorbetiere

Een sorbetiere werkt zeer eenvoudig. U voegt de gewenste ingrediënten samen in de kom van het apparaat (room, suiker, water, chocolade, fruit extracten etc.). De wanden van de kom in de sorbetiere gaan aanvriezen, waardoor de inhoud een dun ijslaagje krijgt. Dankzij het roermechanisme in de sorbetiere blijven de ijskristallen klein en krijgt het ijs een fijne, mooie structuur. Laat het rustig draaien totdat u helemaal tevreden bent met het ijs en smullen maar!