Lekbakken/roosters

Bij HorecaRama vindt u een ruime keus uit lekbakken en roosters voor uw professionele keuken of voor uw keuken thuis. Lekbakken en roosters zijn geschikt voor het laten uitlekken van gerechten of serviesgoed of voor onder uw grill of bakplaat voor het opvangen van overtollig vet. Er zijn ook lekroosters voor ovenschalen of voor bakken waarin u voedsel wilt bewaren. Bekijk het grote assortiment lekbakken en roosters van HorecaRama en maak de voor u beste keuze.

Lekbakken/roosters

Soorten en maten lekbakken en roosters

Bij HorecaRama vindt u lekbakken in drie maten, gemaakt van roestvrijstaal. Lekbakken zijn geschikt voor het laten uitlekken van servies maar ook van gerechten. Sommige groenten bijvoorbeeld zoals witlof, verlangen enige uitlektijd. Ook vet voedsel zoals frites moet enige tijd uitlekken in een uitlekbak.

Lekroosters zijn geschikt voor het laten uitlekken van allerlei gerechten en kunnen gebruikt worden in een oven, een schaal of bak. Indien u bijvoorbeeld salade heeft gewassen dan kan deze uitlekken in een bak met daarin een rooster. Het overtollige water verdwijnt onder het rooster zodat u zo droog mogelijke sla overhoudt. Hetzelfde geldt voor allerlei andere producten. Ook gerechten die bereid zijn in vet kunt u laten uitlekken op een lekrooster.

Groot assortiment aan lekbakken en roosters

De lekbakken zijn beschikbaar in drie maten en de roosters in meer dan tien verschillende maten. Bijvoorbeeld een verchroomd lekrooster, geschikt voor GN bakken in de maten 1/1 tot en met 1/3 GN. U vindt bij HorecaRama ook lekroosters van polycarbonaat en van roestvrijstaal, ook verkrijgbaar in verschillende maten. Ga naar HorecaRama als u de keuze wilt hebben uit een groot aantal verschillende lekbakken en roosters.

Lekbakken en roosters en andere hulpstukken voor de keuken

In de professionele keuken is het zaak uw organisatie tiptop in orde te hebben. Door gebruik te maken van handige tools en geschikte accessoires kunt u prettig en optimaal werken. HorecaRama biedt tal van accessoires voor uw keuken zoals lekbakken en roosters maar ook thermometers, kookwekkers, plaatmessen of een keukenrolhouder.