Horeca oven

Met behulp van een horeca oven kunt u tal van gerechten maken: ovenschotels, taarten of knapperig brood. Bij HorecaRama vindt u een breed assortiment van de beste horeca ovens voor de professionele horeca keuken. Grote en kleine horeca ovens of een horeca oven met extra functies zoals een stoomfunctie of een bevochtiger. Kijk naar het grote assortiment professionele heteluchtovens voor gebruik in de horeca van HorecaRama om uw keuze te bepalen. U ziet al onze horeca ovens, onderverdeeld in 3 verschillende categorieën; Heteluchtovens met 230 Volt, Heteluchtovens met 400 Volt en Heteluchtovens met vochtfunctie.

Meer over horeca ovens

Bij HorecaRama kunt u een horeca oven aanschaffen speciaal geschikt voor het gewenste GN formaat, de internationale standaardnorm voor de horeca. Kijk bijvoorbeeld naar de horeca oven gemaakt van roestvrijstaal met geëmailleerde ovenruimte. Voorzien van binnenverlichting, controlelampje en thermostaat. Geschikt voor 1/1GN en geleverd met 4 roosters en voorzien van dubbele beglazing. Deze horeca oven is ook beschikbaar in een uitvoering met roestvrijstalen ovenruimte. Een prima heteluchtoven voor gebruik in de horeca. Daarnaast vindt u bij HorecaRama ook een ruim assortiment aan pizza ovens, professionele ovens voor taarten en ovens voor bakkerijen.

Gebruikt u veel 2/3 gastronormbakken of bakken van 60x40cm? Dan is het verstandiger voor een van de andere modellen te kiezen die speciaal voor deze afmetingen ontworpen zijn. Voor verschillende horeca ovens uit ons assortiment zijn ombouwkits verkrijgbaar waarmee u de binnenruimte van de oven bijvoorbeeld kunt wijzigen van 60x40 naar 1/1 Gastronorm. Het grote voordeel van deze gestandaardiseerde gastronorm maten is dat u uw producten en gerechten al volledig kan voorbereiden tijdens de mise en place, waarna u deze in de koeling kan bewaren tot het tijd is om de oven in te gaan. Op dat moment kunnen de gastronorm bakken eenvoudig vanuit de koeling de oven in geschoven worden.
Sommige van onze horeca ovens hebben ruimte voor 4 roosters, echter zijn er ook grote modellen met ruimte voor maar liefst 10 oven roosters.

Ruime keuze uit horeca ovens

De wensen van de verschillende horeca onderneming lopen uiteen en daarom heeft HorecaRama een breed assortiment horeca ovens. Bijvoorbeeld een heteluchtoven waarmee u uit 99 programma’s kunt kiezen en de tijd, de temperatuur en zelfs de hoeveelheid vocht kunt instellen. Is uw horeca onderneming klein, of maakt u slechts af en toe gebruik van een oven dan is de compacte heteluchtoven een goede keus. Compleet geleverd met onder meer een rooster, een bakplaat en voorzien van tijdschakelaar, thermostaat en controlelampje. Kijk voor een ruime keuze horeca ovens naar het aanbod van HorecaRama.

Horeca ovens met bevochtiger

Naast de normale horeca ovens hebben wij ook diverse horeca ovens met een bevochtiger in ons assortiment. Deze ovens kunnen de lucht in de oven vochtig houden, waardoor de smaken en mineralen beter behouden blijven. Daarnaast voorkomt de bevochtiger dat de producten droog worden in de oven. Vaak kan het vocht eenvoudig en handmatig worden toegevoegd tijdens het kookproces.

Waar u op moet letten bij het aanschaffen van een horeca oven

Het is belangrijk goed in kaart te brengen waar voor en hoe vaak u de horeca oven van plan bent te gebruiken. Aan de hand van deze gegevens kunt u voor een bepaald model kiezen. Hier volgen een aantal aandachtspunten waar u op kunt letten alvorens het aanschaffen van een nieuwe horeca oven:

  • Bedenk hoe vaak en waar voor u de oven gaat gebruiken en let er vervolgens op dat deze op de gewenste plaats in uw keuken kan komen qua externe afmetingen
  • Kies daarnaast voor de juiste interne afmetingen, gebruikt u bijvoorbeeld veel 1/1 Gastronormbakken? Dan is het ideaal om ook een 1/1 Gastronorm horeca oven aan te schaffen.
  • De horeca ovens die u op deze pagina ziet, zijn werkzaam op 230 Volt of op 400 Volt (krachtstroom). Controleer vooraf wat voor aansluiting u heeft en let er op dat de horeca ovens op krachtstroom normaliter standaard zonder stekker worden geleverd, omdat de aansluiting verschillend kan zijn. Het aansluiten van dit soort apparaten dient altijd door een erkend installateur uitgevoerd te worden.
  • Indien u voor een horeca oven met bevochtiger kiest, dient u er rekening mee te houden dat deze aangesloten moet worden op het waternet. Let daarom voor het aanschaffen van de oven goed op of er wateraansluiting mogelijk is op de gewenste locatie. Om kalkvorming tegen te gaan dient u een waterfilter te installeren, waardoor u langer plezier van uw horeca oven heeft. Ook deze waterfilters zijn verkrijgbaar bij HorecaRama.

Accessoires horeca ovens

Voor het gebruik van uw horeca oven heeft u ook tal van accessoires nodig: veiligheidshandschoenen, roosters, ovenschalen en bakplaatmatten. Al deze en nog meer accessoires vindt u bij HorecaRama, uw horecaspecialist. Kijk naar het ruime assortiment om uw professionele horeca keuken zo functioneel mogelijk in te richten.

Vraag en antwoord over de horeca oven

Welke soorten horeca ovens zijn er?

De horeca oven is in te delen in drie categorieën. Dit zijn de heteluchtovens op 230 Volt, de heteluchtovens op 400 Volt en de heteluchtovens waarbij er een vochtfunctie aanwezig is. De heteluchtovens op 230 en 400 Volt bevatten alleen een hete lucht functie. Met een horeca oven kunt u veel verschillende gerechten klaarmaken zoals een smakelijke ovenschotel of een heerlijke taart.

Wat is het verschil tussen een horeca oven op 230 Volt of op 400 Volt?

Een horeca oven met een aansluiting van 230 Volt is eenvoudig aan te sluiten en kan ook in bijna iedere keuken gebruikt worden. Wel is de opwarmingstijd  langer dan bij een model op 400 Volt. De horeca ovens op 400 Volt zijn krachtiger, eerder voorverwarmd en eerder op de juiste temperatuur.

Wat zijn handige aandachtspunten bij het kopen van een horeca oven?

Bij de aanschaf van een horeca oven is het handig om duidelijk te hebben waar en hoe vaak u van plan bent om de oven te gebruiken. Als u dit weet, is het gemakkelijker om een model te kiezen. Kijk daarnaast ook goed wat de externe en interne afmetingen zijn zodat u niet voor verassingen komt te staan.