Sous vide machine

De aanschaf van een sous vide machine brengt veel voordelen met zich mee. Met behulp van een sous vide machine bereidt u gerechten op de perfecte manier doordat de temperatuur in de sous vide machine voortdurend constant blijft. Bereidt u gevacumeerde producten in een sous vide machine dan heeft u er geen omkijken naar én u heeft een perfect gegaard product. Bij HorecaRama vindt u verschillende sous vide machines in het assortiment.

Sous vide machine

De sous vide machines van HorecaRama

De sous vide machines van HorecaRama zijn gemaakt van roestvrijstaal en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het principe van de sous vide machine is het garen van gevacumeerde producten in een machine waarin water circuleert dat op een constante temperatuur wordt gehouden. De temperatuur van het water in de sous vide machine is instelbaar op een halve graad nauwkeurig. Bij HorecaRama vindt u verschillende uitvoeringen van de sous vide machine geschikt voor GN bakken in verschillende maten en eveneens een mobiele versie van de sous vide machine.

Mobiele sous vide machine

Wilt u altijd gebruik kunnen maken van uw sous vide machine dan is een mobiele sous vide machine voor u geschikt. Door de compacte uitvoering van deze machine neemt u hem gemakkelijk mee én kan de sous vide machine gemakkelijk worden opgeborgen. De mobiele sous vide machine wordt geleverd zonder bak, welke wel bij te bestellen is. De machine kan op vrijwel iedere bak met afgeronde of platte randen worden gehangen. Voorzien van wateralarm, lcd-display en toets instellingen met een tijdklok.

Vacumeren en sous vide machine

Voor het vacumeren van uw producten vindt u bij HorecaRama eveneens een uitgebreid aanbod vacumeermachines. U kunt met de producten van HorecaRama uw professionele keuken volledig inrichten naar wens: een vacumeermachine en sealapparaat, een sous vide machine voor het bereiden van gevacumeerd voedsel en alle benodigde accessoires voor uw sous vide machine en andere apparaten.

 

Vraag en antwoord over de sous vide machine

 

Waar wordt een sous vide machine voor gebruikt?

Met een sous vide machine kunt u voedsel vacuümgaren. Dit is een speciale techniek van koken waarbij het eten eerst vacuüm verpakt wordt. Hierbij kunt u denken aan vlees, vis en groenten die in een plastic zak geplaatst worden. Het voedsel wordt dan onder een temperatuur van 100 graden Celsius gegaard.

Welke uitvoeringen van de sous vide machine zijn er?

Er zijn verschillende soorten van de sous vide machine waarmee u binnen no time een perfect gegaard product heeft. Er zijn sous vide machines die gebruikt kunnen worden voor GN bakken in verschillende maten. Ze zijn er voor 2/3GN bakken of voor bijvoorbeeld 1/1GN bakken.

Welke benodigdheden zijn er voor de sous vide machine?

Voor een sous vide machine heeft u vacuüm kookzakken nodig. Deze kookzakken zijn er in afmetingen van 140x200mm of bijvoorbeeld van 300x400mm. Ze hebben aan de binnenkant een laagje polyethyleen. Daarnaast zijn ze ideaal voor het contact met voedsel en speciaal gemaakt voor de sous vide systemen.

Is sous vide koken gezonder?

Sous vide koken is gezonder dan het normale bakken en koken in de keuken. Dit komt, omdat het water in het waterbad ronddraait op een lage temperatuur. Deze lage temperatuur is de hele tijd hetzelfde en hierdoor worden de producten tegelijk gegaard. De smaak en vitamines blijven hierdoor bijna allemaal aanwezig.