Vacumeerzakken

Vacumeerzakken zijn perfect om voedsel zo vers en lang mogelijk houdbaar te bewaren in uw restaurant of hotel. Dankzij een vacuümzak verlengt u de houdbaarheidsdatum terwijl de smaak goed behouden blijft. Doordat lucht en zuurstof worden onttrokken verkleint u de kans dat bacteriën en schimmels uw producten kunnen bederven. Bovendien blijven geuren en smaken behouden. Bekijk ons assortiment vacumeerzakken voor de horeca, met of zonder reliëf geschikt voor verschillende types vacumeermachines en sous vide machines.

Vacumeerzakken


Vacumeerzakken kopen bij HorecaRama

HorecaRama heeft een groot assortiment vacumeerzakken geschikt om mee te koelen, vriezen maar ook om voedsel mee op te warmen in de magnetron of te garen met een sous-vide. U kunt kiezen uit allerlei verschillende maten die geschikt zijn voor uw vacumeermachine of sealapparaat. Koop zakken per 50 stuks of bestel een rol zodat u een tijd voorzien bent. Veel zakken zijn bestand tegen een temperatuur van 120 graden Celsius waardoor ze geschikt zijn voor sous vide koken. Sommige zakken hebben een reliëf voor een verbeterde luchtstroom tijdens het verpakkingsproces. Hierdoor kan de lucht sneller de vacuümzak verlaten wanneer het onttrokken word. Bovendien zijn ze gemaakt van kunststof materiaal dat geschikt is voor contact met voedsel. Ga voor uw vacumeerzakken naar HorecaRama.

 

Voordelen van voedsel bewaren met een vacuümzak

Het vacumeren van uw voedsel brengt verschillende voordelen met zich mee. Wanneer u grote hoeveelheden maakt kunt u het vast invriezen. Als u porties over houd kunt u het in een vacumeerzak nog lang bewaren omdat het voedsel tot wel 5 keer langer vers blijft. Uw product behoudt langer de smaak en geur. Bovendien worden uw gerechten niet aangetast door vriesbrand aangezien het niet word blootgesteld aan droge lucht in de vriezer. Temperatuurverschillen tijdens transport kunnen tot vriesbrand leiden dus vervoer uw ingrediënten extra veilig wanneer ze luchtdicht verpakt zijn. Ten slotte maakt u portioneren in uw horeca keuken nog eenvoudiger.

 

Vacumeerzakken en andere horeca benodigdheden

Wanneer u voedsel lang wilt bewaren voor uw restaurant is een vacumeerzak onmisbaar. Voor het gebruik van de zakken beschikt het assortiment over tal van keukenapparatuur zoals vacumeermachines en andere benodigdheden voor de horeca. Ook kunt u in onze webshop een sous vide machine aanschaffen om uw gerecht lang te garen in een geschikte vacuümzak. Om soep te vacumeren raden wij u aan het eerst in te vriezen, hierdoor is het voor de vacumeermachine makkelijker de lucht te onttrekken. Voor het invriezen van soepen en sauzen hebben we bij HorecaRama een uitgebreid assortiment verpakkingen, voedsel bakken en dozen.