Hoshizaki ijsblokjesmachine

De Hoshizaki IJsblokjesmachines zijn ontworpen met hygiëne als prioriteit. De ijsblokjes worden gemaakt met drinkwater, waardoor alleen de aller hoogste kwaliteit ijs is gegarandeerd. De ijsblokjes uit de Hoshizaki machines zijn herkenbaar aan de precieze vorm, helderheid en langzame oplossing. Hoshizaki is inmiddels al ruim 70 jaar geleden opgericht in Japan en in deze lange periode uitgegroeid tot wereldwijde speler die inmiddels in meer dan 100 landen de horeca bedient. De Hoshizaki ijsmachines lopen voorop op het gebied van innovatie en consistente kwaliteit. Bij het ontwerpproces van de ijsmachines staan betrouwbaarheid, duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal.

Hoshizaki ijsblokjesmachine

De Hoshizaki IM ijsblokjesmachines

Er zijn verschillende modellen van de Hoshizaki ijsblokjesmachines verkrijgbaar. De bekendste serie is de IM lijn. Deze machines zijn verkrijgbaar met ingebouwde bunker, maar ook met separate bunkers wanneer grote hoeveelheden ijsblokjes nodig zijn. De grootste Hoshizaki ijsmachines uit de IM serie produceren meer dan 700 kilo ijsblokjes per dag! Deze IM-machines maken gebruik van een productiesysteem van gesloten cellen met een automatische spoelcyclus waardoor ijsblokjes van de hoogste kwaliteit worden geproduceerd. De Hoshizaki IM ijsblokjesmachines produceren volle ijsblokken in verschillende formaten:
Afmetingen Hoshizaki IM serie ijsblokjes

Naast de standaard volle ijsblokjes zijn de IM machines ook verkrijgbaar voor speciale ijsblokjes, denk hierbij bijvoorbeeld aan de XXL ijsblokjes van 120 gram of nog grotere XXXL ijsblokjes van maar liefst 240 gram. Het is ook mogelijk om met de Hoshizaki ijsblokjesmachines ster-, hart-, bol- of cilindervormige ijsblokjes te maken.

Schilfer, Nugget en Cresent ijsmachines van Hoshizaki

Naast de IM serie heeft Hoshizaki ook nog een aantal andere ijsblokjesmachines voor het maken van schilfer, nugget en cresent ijs. Dit zijn de Hoshizaki FM en KM series. De schilfer en nugget ijsmachines produceren vrij van onzuiverheden en zijn perfect smaakloos, waardoor deze uitstekend zijn geschikt voor diverse culinaire doeleinden, zoals hotels, voedselproductie, cafés en restaurants. Wat zijn de verschillen tussen deze ijssoorten? De verschillen zitten met name in de samenstelling en het uiterlijk van het ijs. Schilferijs heeft een lichte textuur en beschikt over een snel koelend effect waardoor een omgeving met gelijkmatige temperaturen ontstaat, zonder vriesbrand te veroorzaken. Dit maakt de Hoshizaki schilferijsmachines ideaal om hygiënisch en aantrekkelijk voedseldisplays te creëren. De ijs/water verhouding van schilferijs is 75 om 25%. Nuggetijs is wat droger en harder ten opzichte van schilferijs, waardoor het ideaal is voor cocktails omdat ze precies de juiste verdunning leveren. Bij nuggetijs is de ijs/water verhouding 82 om 18%. Crescent ijs blokjes van ijsblokjesmachine Hoshizaki kenmerken zich door de halvemaan vorm met platte onderkant voorzien van twee kleine ribbels. Dankzij deze ribbels zal het ijs niet clusteren in de ijsbunker en is daarom altijd gereed om opgeschept te worden. Perfect geschikt voor het koelen van drankjes bijvoorbeeld!

 

Vraag en antwoord over de Hoshizaki ijsblokjesmachine

 

Hoe krijgt u vierkante ijsblokjes?

Met de Hoshizaki ijsblokjesmachine heeft u vierkante ijsblokjes binnen handbereik. Deze ijsblokjesmachine werkt hygiënisch en de watersproeiplaat sluit precies aan op de onderkant van de verdamper. Hierdoor is het watercircuit helemaal afgesloten. De Hoshizaki ijsblokjesmachine maakt harde en heldere ijsblokjes in een vierkante vorm die ideaal zijn om te serveren in gekoelde drankjes. 

Hoe krijgt u de beste heldere ijsblokjes?

De beste heldere ijsblokjes krijgt u door een waterfilter te gebruiken. Door te werken met een waterfilter gaan de smaak van het water en de essentiële mineralen niet verloren. Hierdoor heeft u een constante kwaliteit van het water en dit komt terug in de kwaliteit van de heldere ijsblokjes. Het gebruik van een waterfilter met de Hoshizaki ijsblokjesmachine is een perfecte combinatie!

Hoeveel kilo aan ijs heeft u per dag nodig voor een Hoshizaki ijsblokjesmachine?

Voor het berekenen hiervan kunt u uitgaan van een hoeveelheid van 46 ijsblokjes per kilo. Dit komt neer op 12 drinkglazen met een normaal formaat. Met een hoeveelheid van 8 kilo aan ijs kunt u een groot aantal drankjes serveren van maximaal 100 stuks. De Hoshizaki ijsblokjesmachine biedt hiervoor de ideale uitkomst!