Koeltoonbank

Voor het aantrekkelijk uitstallen van uw gekoelde producten bieden wij diverse koeltoonbanken aan. Koeltoonbanken worden ook wel koeltogen genoemd en dit zijn gekoelde vitrines voor het hygiënisch presenteren van al uw gebak, salades, vleeswaren, snacks, verse sappen of broodjes. Dus of u nu een viskoeltoonbank zoekt, een koeltoonbank voor vlees of juist een koeltoonbank voor uw bakkerij of slagerij; u bent hier aan het juiste adres. Ook als u op zoek bent naar een nieuwe koeltoonbank voor groente of rauwkost, slaag je zeker op deze pagina met al onze horeca koeltogen. Bekijk ook eens het aanbod aan vrieskasten, koelwerkbanken of representatieve barkoelingen om inspiratie op te doen voor uw horeca koeling!

Koeltoonbank

Koeltoonbank tafelmodel

Ook voor het plaatsen van een koeltoonbank op een buffet, op de bar of bij de kassa vindt u bij HorecaRama verschillende horeca display koeltoonbanken in tafelmodel. De koeltoonbank tafelmodellen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en uitvoeringen, met rechte of gebogen transparante kap. De afmetingen van onze tafelmodellen variëren in breedte van 130 tot 170cm.

Al onze horeca koeltoonbanken zijn geschikt voor het plaatsen van GN bakken en gemaakt voor intensief gebruik. Veel van onze koeltogen zijn voorzien van een glazen plankje in de vitrine. Hier kunt u bijvoorbeeld blikjes drinken, of bepaalde snacks op presenteren. Dit geeft de koelvitrine een goed gevulde indruk en zorgt er voor dat u bepaalde hardlopers altijd bij de hand heeft.

Koeltoonbank met onderstel

Uiteraard bieden wij ook een ruime keuze aan koeltoonbanken met onderstel, die direct op de vloer kunnen worden geplaatst. Een koeltoonbank met onderstel vindt u bij ons in vele soorten en maten, zo is er altijd wel een model dat bij u en uw horecagelegenheid past! Deze koeltoonbanken zijn uiterst geschikt voor het hygiënisch presenteren van uw vleeswaren, vis, gebak, salades en noem maar op. Deze koeltoonbanken beschikken vaak over een gekoelde onder ruimte. Hier kunt u bijvoorbeeld voorraad tijdelijk opslaan voordat deze de vitrine in gaat. Erg handig en efficiënt werken, vooral in de drukke periodes!

Onze koeltoonbanken zijn uitermate geschikt voor winkels, broodjeszaken, slagerijen of uw cafetaria. Let voor het aanschaffen van een koeltoonbank goed op de afmetingen en dan vooral ook de diepte, in verband met de deurposten en gangen in uw horeca gelegenheid.

Verschillende soorten koeltoonbanken

Voor het aanschaffen van een nieuwe koeltoonbank is het van belang u eerst goed te verdiepen in de verschillende koeltechnieken. Wij hebben diverse koeltoonbanken met plaatkoeling in ons assortiment, dit noemt men ook wel een statische koeling. De kou wordt overgedragen door middel van koelmiddel in de wanden van de koeling. Het grote voordeel van een statische koeling is dat onverpakte producten minder snel uitdrogen, of droge/ harde buitenkanten krijgen waardoor de kwaliteit van uw producten beter gewaarborgd blijven. Het nadeel van plaatkoeling is dat de temperatuur bij de meeste modellen wat minder laag ingesteld kan worden ten opzichte van geforceerde koeltoonbanken.

In een geforceerde koeltoonbank wordt de koude lucht de te koelen ruimte doorgeblazen met behulp van een ventilator. De koude lucht wordt geproduceerd door een externe verdamper die vervolgens de koude lucht de koeltoog inblaast. Een geforceerde koeltoonbank kan vaak lagere temperaturen behalen (0 tot 2 graden) waardoor u bijvoorbeeld ook vis in de koeltoonbank kunt etaleren. Daarnaast is de temperatuur controle accurater en beter gewaarborgd in een warme omgeving.

Diverse modellen van onze koeltoonbanken zijn naar keuze verkrijgbaar met plaatkoeling of als geforceerd model. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste koeltoonbank? Vraag het aan ons en wij helpen u graag verder! Bij veel van onze koeltoonbanken kunt u optioneel bijvoorbeeld glazen tussenruiten, plexiglas schuifruiten of een volledig bijpassend kassablok bestellen. Als dit mogelijk is staat het per product aangegeven bij de ‘extra onderdelen’.

Koeltoonbanken en ander koelapparatuur

Dus bent u op zoek naar een passende koeling voor uw horecagelegenheid kijk dan zeker even verder op onze website. Er is altijd wel een passende koeloplossing bij ons te vinden. Let u daarbij op de verschillende uitvoeringen en wat bij uw wensen past. Wij hebben koeltoonbanken met statische koeling, statische koeling met ventilator en geforceerde koeling. Ook wat de ontdooiing aangaat bieden wij verschillende alternatieven aan.

Ook in horeca koelkastenkoelvitrines, gebaksvitrines, vrieswerkbank een professionele koelcel of wijnklimaatkast, bieden wij een ruim assortiment aan. Heeft u vragen of behoefte aan advies over koelingen of andere horeca producten? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer 010-7852046, per mail via [email protected], via Whatsapp op nummer 06-87174106 of kom eens langs in onze showroom in Rotterdam!

 

Vraag en antwoord over Koeltoonbanken:

Wat is een koeltoonbank

Een koeltoonbank gebruikt men voor het aantrekkelijk presenteren en uitstallen van gekoelde producten of gerechten. Een ander woord voor een koeltoonbank is een koeltoog. Koeltoonbanken worden vaak gebruikt in snackbars, slagerijen en bakkerijen. De koeltoonbank kan ook uitstekend worden gebruikt voor het presenteren van vis, salades, gebak of verse broodjes en sappen.

Wat zijn de afmetingen van een koeltoonbank

Koeltoonbanken worden vaak op een opvallende, prominente plaats in de winkel geplaatst, omdat de producten goed gepresenteerd dienen te worden. Koeltoonbanken zijn verkrijgbaar als tafelmodel en als staand model met onderschap. De kleinste modellen zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 1 meter breed. Onze grootste koeltoonbanken hebben een breedte van meer dan 3 meter!

Wat is het verschil tussen een statische en geforceerde koeltoonbank?

Er zijn twee verschillende soorten koeltoonbanken, namelijk statische en geforceerde modellen. Het is erg belangrijk u voor het aanschaffen van een nieuwe toonbank goed te verdiepen in deze verschillen. Een statische (ook wel plaatkoeling genoemd) koeltoonbank heeft een natuurlijke luchtcirculatie waardoor onverpakte producten niet uitdrogen, nadeel is wel dat de temperatuur lastiger te controleren is. Geforceerde koeltoonbanken houden de producten bijna altijd op de juiste temperatuur, het nadeel is wel dat door de circulerende luchtstroom de onverpakte producten sneller uitdrogen.