Cocktail benodigdheden

Veel mensen vinden het leuk: een cocktail bestellen die ter plekke wordt gemaakt. Een cocktail shaker is dan ook een prima aanvulling op uw bar! HorecaRama heeft een groot aanbod aan cocktail benodigdheden op de website zodat u rustig kunt vergelijken en de perfecte aankoop kunt doen.

Ideaal voor zowel een feestje thuis, als voor de professionele bartender in de horeca. Voor de professionele bartender hebben we overigens ook de cocktail station! Neem hier ook eens een kijkje.

Cocktail benodigdheden

Keuze uit verschillende cocktail benodigdheden

Bij HorecaRama kunt u kiezen uit diverse spullen, bijvoorbeeld een cocktailshaker van roestvrijstaal of van polycarbonaat (kunststof). Elk materiaal heeft eigenschappen met voordelen. Roestvrijstaal en polycarbonaat zijn onverwoestbaar. U kunt zelf uw keuze maken naar uw eigen smaak en passend bij uw interieur door de verschillende cocktail shakers te bekijken in de webshop van HorecaRama. De inhoud van de verschillende cocktail shakers varieert van 0,35 tot 0,8 liter. Kijk naast cocktail spullen ook eens in de webshop van HorecaRama naar alle andere mogelijkheden op het gebied van horeca apparatuur.

Een cocktail shaker kiezen uit alle cocktail spullen

Naast de aanschaf van een cocktail shaker kunt u ook de aanschaf van een mix beker overwegen. Bij HorecaRama zijn er twee versies van de mixbeker: van glas en van roestvrijstaal. Op de mixbeker van glas staan aanwijzingen voor verhoudingen drankjes om een cocktail te maken, handig én leuk voor uw gasten. U kunt ook kiezen voor een barmaatje, een maatbeker voor op de bar met verschillende maten inhoud, of een barlepel speciaal voor het mixen in de cocktail shaker en mixbeker.

Complete bar tender set alle cocktail benodigdheden

Wilt u uw bar helemaal compleet maken en de lekkerste cocktails maken met de juiste cocktail spullen? Overweeg dan aanschaf van de bar tender set inclusief mixbeker, mix glas, cocktail strainer, barlepel, citroenknijper én receptenboekjes voor de lekker cocktails. Hiermee haalt u in een keer alle cocktail benodigdheden in huis. Ga naar de webshop voor uw cocktail shaker en keuze uit vele andere bar benodigdheden zoals een glazenophangrek of garneerunit.

 

Vraag en antwoord over Cocktail benodigdheden:

Wat zijn onmisbare cocktail benodigdheden?

De meest gebruikte cocktail benodigdheden zijn de cocktailshakers, mixglazen, mudlers, barlepels strainers, maatbekers en schenktuitjes. Al deze tools voor het maken van cocktails zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, materialen en met verschillende looks. U kunt hier al onze cocktail benodigdheden bekijken.

Wat is het verschil tussen een Boston-, 3-piece-, en Tin on Tin shaker?

Er zijn veel verschillende soorten shakers, de Boston-, 3-piece-, en Tin on Tin zijn de meest voorkomende modellen. De 3-piece shaker is ideaal voor de beginnende bartender, dit model heeft namelijk een ingebouwde strainer (zeef) waardoor het uitschenken erg eenvoudig is. De Tin on Tin shaker is enorm stevig en bijna niet kapot te krijgen. Deze modellen hebben een uitstekende temperatuurgeleiding, maar de inhoud is niet zichtbaar tijdens het shaken. De Boston shaker is bijna hetzelfde als de Tin on Tin shaker, maar dan heeft de Boston shaker een glazen beker.

Welke schenktuitjes worden het meest gebruikt?

Over het algemeen zijn schenktuitjes in twee categorieën te verdelen; met maatverdeling (maatschenkers) of zonder maatverdeling (schenktuitjes). De maatschenkers geven een exacte hoeveelheid af van bijvoorbeeld 25, 35 of 50 milliliter. De schenktuitjes zonder maatverdeling stoppen niet automatisch en worden over het algemeen vaak gebruikt door ervaren bartenders.