Horeca afzuigkap

Bij het kiezen van een afzuigkap voor de horeca wilt u uitgebreid de tijd nemen en zorgen dat de aanschaf ook echt aan al uw gestelde wensen voldoet. Wij hebben bij HorecaRama veel verschillende afzuigkappen om uw keuken compleet te maken. De afzuigkappen zorgen voor een perfecte ventilatie en luchtkwaliteit. Bovendien zijn ze gemaakt van het stevige en duurzame roestvrijstaal. Op deze manier kan er op een veilige en prettige manier gewerkt worden in een drukke keuken die altijd in beweging is.

Afzuigkappen inclusief motor

Een afzuigkap inclusief motor is essentieel voor het hebben van een goede luchtkwaliteit en is erg handig in gebruik. De afzuigkap hoeft alleen nog maar bevestigd te worden en te worden aangesloten op een stroomvoorziening. Aan de voorkant van de afzuigkap zit er vaak een eenvoudige bediening waarmee de motor en de verlichting ingesteld kan worden. Hierna is de afzuigkap helemaal ready to go!

Afzuigkappen zonder motor

Daarnaast zijn er ook nog afzuigkappen die geen motor hebben. Misschien heeft u al een afzuigkap met een motor in uw horecagelegenheid en bent u op zoek naar een extra afzuigkap. Of u heeft al de juiste installatie en heeft u alleen nog de afzuigkap nodig. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Geurfilterkast

Een geurfilterkast bestaat (meestal) uit een afzuigmotor en verschillende filters. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de lucht in uw horecagelegenheid goed gefilterd wordt. Op deze manier worden onaangename geuren verwijderd en dat is natuurlijk fijn voor de lucht die buiten terechtkomt.

Elektromagnetische gaskleppen

Elektromagnetische gaskleppen zijn er om aan te sluiten aan uw gastoevoer. De elektromagnetische klep is een veiligheidsmiddel die ervoor zorgt dat u geen gas gebruikt terwijl er geen afzuiging plaatsvindt. Als de afzuiging aan gaat, dan wordt de gastoevoer geopend en kan de apparatuur optimaal gebruikt worden.

Losse motoren afzuigkap

In ons assortiment zijn er ook losse motoren te vinden voor verschillende modellen afzuigkappen. De motoren hebben een compacte en handige vorm en zorgen ervoor dat er altijd sprake is van een goede ventilatie en fijne werkomgeving. De losse motoren zijn een echte toevoeging in verschillende horecagelegenheden.

Snelheidsregelaars

Niet ieder gerecht dat u maakt in uw horeca keuken is hetzelfde en daarom is het praktisch als u zelf kunt bepalen wat voor mate van afzuiging er plaatsvindt. Met een snelheidsregelaar heeft u bijvoorbeeld vijf standen om uit te kiezen. De afzuiging kan dan perfect afgesteld worden en zorgen voor een goede luchtkwaliteit.

Vraag en antwoord over de horeca afzuigkap

Hoe werkt een horeca afzuigkap met een motor?

Een horeca afzuigkap met een motor heeft binnenin de kap (achter de filter lamellen) een motor ingebouwd. Deze is kant en klaar voor gebruik en het voordeel hiervan is dat installatie sneller en makkelijker is. Het nadeel hiervan is dat er meer geluid te horen is en dat de motor sneller heet en vervuild raakt. Dit is, omdat het dichter bij de kookdampen zit.

Hoe werkt een horeca afzuigkap zonder motor?

Een horeca afzuigkap zonder motor wordt aangesloten op een afzonderlijk opgestelde motor die de lucht verplaatst. Meestal op een andere plek in het pand of buiten. Het voordeel hiervan is dat het geluid niet te horen is in de keuken en ook grotere motoren (die niet in een afzuigkap passen) kunnen worden toegepast.

Hoe werkt een gasklep voor mijn afzuiging?

De elektromagnetische gaskleppen zijn altijd nodig wanneer er van gas apparatuur gebruik wordt gemaakt in de keuken. Dit is ter beveiliging: wanneer de afzuiging niet aan staat is er ook geen gas toevoer. Wanneer de afzuiging wél aan staat, laat de gasklep gastoevoer doorkomen.