Dim sum stomer

De dim sum stomer is een product dat speciaal is vervaardigd voor het stomen van gerechten in bamboe stoommandjes. Dit doet hij door middel van een groot waterbad dat middels branders (op aardgas) of verhittingselementen (op elektra) wordt verwarmd. Het water wordt heet en geeft vervolgens stoom af. Boven het waterbad is de dim sum stomer voorzien van een RVS plaat, met ronde uitsparingen erin. De bamboe stoommandjes komen vervolgens op de plaat te staan. Omdat de ronde gaten kleiner zijn dat de stoommandjes zelf van deze er niet doorheen. Vervolgens trekt het stoom continu door de stoommandjes met producten heen waardoor de dim sum gaar wordt gestoomd.

Dim sum stomer

Dim sum stomer modellen bij HorecaRama

De Dim sum stomer van HorecaRama is gemaakt van roestvrijstaal en verkrijgbaar in verschillende maten. Zo hebben we de 2 standaard maten: Dim sum stomer met een waterbak van 50x50cm of het model van 60x60cm. Ook is een afwijkende maat op aanvraag mogelijk en alle varianten zijn verkrijgbaar op zowel aardgas als elektra. Het model op aardgas is groter omdat deze aan de achterkant nog een rechtopstaand kanaal heeft waar de hete verbrandingsgassen uit komen.

Dim sum stomen in de Aziatische keuken

De Aziatische keuken vraagt om een speciale inrichting en u kunt bij HorecaRama terecht voor al uw benodigdheden. Een Dim sum stomer in verschillende maten maar ook bijvoorbeeld voor rijstkokers. U vindt meer dan 10 verschillende uitvoeringen van de rijstkoker in het assortiment, met verschillende mogelijkheden en in meerdere maten. Ook voor ander horeca apparatuur, zoals een wokmachine of woktafel in tal van uitvoeringen en maten gaat u naar HorecaRama. Heeft u een Dim sum stomer nodig kijk dan eens naar het ruime assortiment apparatuur en accessoires voor de Aziatische keuken van HorecaRama.

Achtergrond van dim sum

Met name in de Aziatische keuken is de Dim Sum enorm populair. In de Dim sum stomer kunnen tal van gerechten worden bereid door middel van stomen zodat voedsel smaak, geur, kleur en voedingsstoffen worden behouden. In de Dim sum stomer worden bamboe mandjes met voedsel geplaatst. Heeft u vragen of advies nodig neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 010-7852046 of [email protected] Wij hebben u graag verder.