Saladette

Een saladette of saladiere is een horeca koeling kast, veelal op wielen waarin u gemakkelijk salades kunt maken en presenteren. Rijd de saladette van uw keuken naar het buffet en u heeft direct een geweldige serveerunit voor uw salade. Bij HorecaRama vindt u verschillende uitvoeringen van de saladette, met twee of drie deuren en met een professionele uitstraling. Kijk eens in de webshop van de saladieres van HorecaRama en laat u inspireren.

Saladette

Soorten saladette

Bij HorecaRama vindt u bijvoorbeeld de saladette gemaakt van roestvrijstaal. Deze saladette heeft geventileerde koeling, automatische verdamping van condenswater en automatische ontdooiing. De saladette is volledig geïsoleerd en in de onder ruimte van de saladette bevinden zich geleiders voor gastronormbakken of roosters. Inclusief metalen klapdeksel en een rooster. Een ander voorbeeld van een saladette is de saladette met drie deuren en met een inhoud van 538 liter. Deze grote saladiere is van roestvrijstaal, heeft een uitgebalanceerd koelsysteem waardoor uw producten langer vers blijven en u ook nog eens kostenbesparend werkt. Inclusief wielen voor eenvoudige verplaatsing naar bijvoorbeeld uw buffet.

Toepassingen van de saladiere

De saladiere is een grote uitkomst in uw horecakeuken: apart van andere bereidingen van vlees of warme gerechten maakt u uw saladebuffet met eigen koeling. De werkbank van de saladette geeft u voldoende ruimte voor was- en snijwerk, waarna u in de gastronormbakken uw salades opbergt tot het tijdstip van serveren. De saladiere houdt uw zorgvuldig bereide saladebuffet exact op de gewenste temperatuur waarna u een verrijdbare saladette rechtstreeks naar uw buffet kunt rijden.

Saladette en andere koelapparatuur

In de horecakeuken is diverse soorten horeca apparatuur nodig. Naast een saladette kunt u bij HorecaRama ook terecht voor onder meer barkoeling, koelkasten en koelvitrines. Voor het presenteren van uw dranken kunt u bijvoorbeeld denken aan een koelkast met glazen deur. Ook allerlei accessoires vindt u bij HorecaRama: veiligheidshandschoenen en koelelementen voor uw horeca koeling bijvoorbeeld. Kijk voor uw saladiere bij horecaspecialist HorecaRama.

 

Vraag en antwoord over de Saladieres:

Wat is een Saladiere?

Een Saladiere (ook wel Saladette genoemd) lijkt op een koelwerkbank, maar dan vaak met een open of afsluitbare bovenkant waar producten gepresenteerd kunnen worden. In deze serveerunit kunnen gerechten gepresenteerd worden, maar ook losse producten zoals bijvoorbeeld paprika, tomaten en andere fruit- en groentesoorten. Deze producten kunnen zeer gemakkelijk gepakt en geserveerd worden.

Hoe groot is een Saladiere?

Saladieres zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De kleinste modellen hebben 1 deurtje en zijn ongeveer 40 centimeter breed. Wij hebben ook modellen met 2, 3, 4 deuren en verschillende type lades. Door de verschillende varianten zijn de saladieres verkrijgbaar in bijna alle maten. De grootste varianten zijn zelfs breder dan 2 meter!

Wat is het verschil tussen een geventileerde en geforceerde Saladiere?

Dit heeft te maken met het koelsysteem van de Saladiere. De geforceerde variant heeft doorgaans een lager temperatuurbereik en een betere temperatuurcontrole. Dit is vooral handig wanneer de deuren (of lades) regelmatig geopend worden. Door de warmere omgevingstemperatuur stijgt de temperatuur in de koeling en met een geforceerde Saladiere is de gewenste temperatuur eerder weer bereikt. Geforceerde koelingen blijven ook beter werken bij een hoge omgevingstemperatuur.