Espresso machines horeca

Het serveren van het perfecte kopje koffie zorgt voor een unieke smaakbeleving en geeft net dat beetje extra die u uw gasten graag wilt geven. Een espresso machine is niet alleen heel handig, het is ook een echte eyecatcher in uw koffiezaak of andere horecagelegenheid. Neem snel een kijkje tussen alle mooie espresso machines voor het gebruik in de horeca. Wij hebben kleine en grote modellen in ons assortiment.

Espresso machines horeca

Aandachtspunten bij het aanschaffen en gebruiken van een espresso machine

Bij het aanschaffen en gebruiken van een espresso machine zijn er wel een aantal aandachtspunten waar u op kunt letten als echte barista (in spé). Zo is de doorlooptijd perfect als deze 25-30 seconden is en zijn er espresso machines met en zonder stoompijpje. Bij de machines met een stoompijpje kunt u de melk zelf opschuimen en zonder stoompijpje is dit niet het geval. Dan kunt u bijvoorbeeld apart een melkopschuimer aanschaffen voor het maken van een heerlijke cappuccino of een latte macchiato. Een hoeveelheid koffie van 7 tot 9 gram is perfect om te gebruiken bij het maken van een espresso.

Wat is de ideale druk van een professionele horeca espresso machine­

Een espresso machine brengt de lekkerste koffiesmaak naar boven als de machine een druk kan opbouwen van minstens 9 bar. Als de druk te laag is, dan komt de smaak niet goed uit de verf. Een te hoge druk is ook niet goed, want dan zijn er te veel bitterstoffen die aan de koffie worden onttrokken. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een optimale druk.

De Ascaso Bar One Ground espresso machine

De Ascaso Bar One Ground espresso machine is een professionele espresso machine die gemaakt is van het duurzame RVS in een mooie zwarte kleur. Deze espresso machine heeft een strak en stijlvol design en is dan ook een echte aanwinst om neer te zetten in uw koffiezaak of andere horecagelegenheid. Aan de zijkant van de espresso machine zit er een stoompijpje en het is een 2 groeps model. Dit apparaat is ideaal voor het maken van espresso´s waar al uw klanten van versteld zullen staan.

Verschillende producten die gebruikt kunnen worden bij de horeca espresso machine

Bij HorecaRama bieden wij ook allerlei soorten benodigdheden aan die u kunt gebruiken bij uw horeca espresso machine. Er zijn bijvoorbeeld professionele melkopschuimers die een latte macchiato of cappuccino helemaal barista proof maken door het perfecte opgeklopte melkschuim. Daarnaast zijn er speciale kopjesverwarmers of melkkoelers die zorgen voor de juiste temperatuur van de melk op ieder moment van de dag.