Horeca rijstkoker

Rijst maakt in veel restaurants onderdeel uit van het menu. Uiteraard geldt dit voor de Aziatische keuken, maar ook voor veel andere internationale keukens. Het gebruik van een horeca rijstkoker heeft veel voordelen. Omdat de rijst onderdeel uitmaakt van veel verschillende gerechten, is er voortdurend een voorraad warme rijst nodig zodat u uw gasten snel kunt bedienen. Het koken én warm bewaren van rijst doet u het best in een horeca rijstkoker. HorecaRama heeft verschillende modellen horeca rijstkokers.

Horeca rijstkoker

Het belang van de binnenkant van een horeca rijstkoker

Rijst heeft de eigenschap aan de pan te kleven waardoor rijst in de pan achter kan blijven. De antiaanbaklaag van een horeca rijstkoker van HorecaRama zorgt er voor dat u de rijst gemakkelijk uit de pan schept, zonder dat delen van de rijst aan de pan blijven kleven. De binnenkuip van de horeca rijstkoker is gemakkelijk uitneembaar voor schoonmaak en onderhoud.

Rijst warmhouden in een horeca rijstkoker

In een horeca rijstkoker kunt u niet alleen snel en eenvoudig flinke hoeveelheden rijst koken maar deze ook warm houden. U kunt hierdoor de rijst eerder op de dag koken zodat u daar tijdens de drukte van de avond geen omkijken naar heeft. Omdat u de rijst direct in de horeca rijstkoker kunt warmhouden heeft u geen bain-marie inbouw of bain-marie tafelmodel nodig en zo bespaart u op werkruimte. Kijk in de webshop van HorecaRama naar horeca rijstkokers en naar onze andere producten die zijn afgestemd op de Aziatische keuken zoals bijvoorbeeld een woktafel of wokmachine.

Horeca rijstkokers bij HorecaRama

In de webshop van HorecaRama vindt u verschillende modellen horeca rijstkokers. De rijstkokers hebben een gemakkelijk te openen deksel en een inhoud van 3,6 tot 5,4 Liter. De binnenkuip is uitneembaar en daardoor gemakkelijk in het onderhoud. Door de antikleeflaag kan de rijst volledig en eenvoudig worden uitgeschept. De warmhoud tijd van de rijst varieert van 5 tot 12 uur! Ga voor een professionele horeca rijstkoker naar HorecaRama.

Thermische rijstwarmhouders en Thermoboxen voor sushi rijst

Naast de verschillende soorten professionele rijstkokers hebben wij ook diverse topproducten voor het warm bewaren van vers gekookte rijst. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Thermische rijstwarmhouder voor 6 kilo rijst van het bekende Japanse merk Tiger. Daarnaast hebben wij ook sushirijst thermoboxen die speciaal gemaakt zijn voor het op temperatuur bewaren van sushi rijst. Ook deze boxen zijn afkomstig uit Japan en van hoogwaardige kwaliteit.

 

Vraag en antwoord over Rijstkokers:

 

Hoeveel rijst kan er in een rijstkoker?

Rijstkokers zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Er zijn kleine varianten voor ongeveer 1 kilo rijst, maar wij hebben ook diverse grote professionele rijstkokers voor het koken van maar liefst 8 tot 10 kilo rijst per keer!

Hoe werkt een rijstkoker?

Een rijstkoker werkt zeer eenvoudig. U pakt uw favoriete rijstsoort en doet de gewenste hoeveelheid in de rijstkoker. Voeg vervolgens het water toe aan de pan met rijst (hoeveel water is afhankelijk van de rijstsoort en uw voorkeur, kijk voor richtlijnen op de verpakking van de rijst). Zet vervolgens de rijstkoker aan en wacht tot de rijst klaar is. Voor het beste resultaat is het belangrijk de rijstkoker niet te openen tijdens het kookproces, de stoom is van belang voor het kookproces en mag niet ontsnappen. De meeste rijstkokers werken op een normale 230 Volt aansluiting. Wij hebben echter ook een rijstkoker op aardgas in het assortiment.

Kan een rijstkoker de rijst ook warmhouden?

Ja, onze professionele rijstkokers springen na het koken van de rijst automatisch over op de warmhoudstand. Ook hebben wij speciale rijstwarmhouders waarin de gekookte rijst nog uren op temperatuur bewaard kan blijven. Er zijn ook sushirijst thermoboxen speciaal ontworpen voor het warm bewaren van gekookte sushirijst!