Crushed ijsmachines (+schilfer-, nugget- en scherfijs)

Op deze pagina ziet u onze Crushed ice machines. Naast de machines voor crushed ice, hebben wij ook machines die schilfer-. nugget,- en scherfijs produceren. Op deze pagina ziet u verschillende professionele machines voor het produceren van speciaal ijs, van verschillende topmerken. Bij ieder product staat het aantal produceerbare kilo's per 24 uur en de eventuele bunkerinhoud, sommige modellen hebben een separate bunker nodig.

Crushed ijsmachines (+schilfer-, nugget- en scherfijs)

Waar gebruik je Crushed ice voor?

Crushed ice, nuggetijs en granulaatijs wordt bijna op dezelfde manier gemaakt als een normaal ijsblokje. Wanneer het ijs gereed is gaat het door een draaiende vorm (vergelijkbaar met een schroef of worm in een vleesmolen). Deze draait rond en crushed het ijs in kleine brokjes/ scherven.

Kenmerken en gebruik: Dit ijs heeft een temperatuur die nét onder de 0 graden ligt en er is 25% overig water dat nog wegloopt. Dit is natter ten opzichte van schilferijs. Dit ijs is uitermate geschikt voor cocktails, bubble tea of andere dranken voor consumeren. Daarnaast is deze ijssoort ook geschikt voor farmaceutische industrie of gebruik in wellnesscentra waarbij ijs nodig is.

Waar wordt scherfijs voor gebruikt?

Hoe het wordt gemaakt: water gaat langs een verticaal gepositioneerde verdamper en deze bevriest instant kleine hoeveelheden water. Er is intern sprake van een ‘schraap’ mechanische die de bevroren delen schaaft tot dunne vlokken of scherven ijs.

Kenmerken en gebruik: Dit ijs heeft een temperatuur range van -5 tot -7 graden en is droog. Dit is geschikt voor industriële processen waarbij ijs nodig is, voedsel display en presentatie (bijvoorbeeld vis of vlees), en voor koud houden in voedsel transport trolley of catering boxen.

Scherfijs

Andere ijsblokjesmachines van HorecaRama

Bent u niet op zoek naar een machine voor crushed ice, maar naar een ijsblokjesmachine die normale ijsblokjes kan produceren? Hier kunt u al onze tafelmodel ijsblokjesmachines bekijken. Op zoek naar een iets grotere variant die meer kilo per 24 uur produceert? Bekijk dan hier onze ijsblokjesmachines. Ook hebben wij machines met separate bunkers, voor de echte grootverbruikers van ijsblokjes.

Heeft u meer advies nodig voor het aanschaffen van een nieuwe ijsblokjesmachine? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!