Rookoven accessoires

Voor het gebruiken van een rookoven of rookpistool zijn er verschillende rookoven accessoires beschikbaar bij horecaspecialist HorecaRama. Het aanbod van accessoires bestaat uit verschillende soorten rooksnippers, rookkruiden, rookhout en rookmot. Geef uw gerechten een unieke smaak met ons grote assortiment rookhout. Alles voor uw professionele rookoven vindt u bij HorecaRama.

Rookoven accessoires

Rookoven accessoires & rookhout kopen bij HorecaRama

Om rookoven gerechten perfect op smaak te brengen hebben we een breed aanbod aan rookoven accessoires en rookhout. Op deze pagina vindt u accessoires voor professionele rookovens maar ook rookhout voor bijvoorbeeld barbecues en rookpistolen. Elke houtsoort geeft een uniek en natuurlijk smaakprofiel. Alle rookoven benodigdheden voor het roken van vlees, vis maar ook groenten, cocktails, kaas en chocola.

Rookmot kopen?

Het aanbod rookmot is bij HorecaRama zeer gevarieerd. Zo bestaat ons assortiment rookmot uit verschillende houtsoorten zoals amandel, beuk, citrus, cognac, olijf, perzik, rode wijn of whisky. Rookmot van beukenhout heeft een neutrale rooksmaak en geeft uw vis een rood tot bruine kleur. Met perzik of citrushout krijgt uw gerecht een fruitige smaak.

Rookhout voor rookovens en barbecues

Voor maken van gerechten met een rokerige smaak vindt u bij HorecaRama een groot aantal accessoires en rookhout voor professionele rookovens. Zowel voor het warm en koud roken maar ook voor gebruik met barbecues. Ons aanbod bestaat uit rookmot, houtsnippers, rookhout chunks, rookzout en rookkruiden. Ga voor al uw rookoven accessoires naar HorecaRama.

Vraag en antwoord over rookhout

Hoe gebruik je rookhout?

Bij HorecaRama vindt u verschillende soorten rookhout en rookmot in het assortiment. Rookmot wordt voornamelijk gebruikt in rookovens en bijvoorbeeld een rookpistool. Het houtmot legt u in een daarvoor bestemde bak of plaat van de rookoven. Voeg enkele eetlepels rookmot toe aan de rookoven of rookpan voor een rokerige smaak. Grotere brokken rookhout of rooksnippers zijn te gebruiken voor de bbq bijvoorbeeld in combinaties met houtskool.

Welke rookmot gebruik je voor zalm?

Zalm kan met verschillende soorten rookmot roken maar wordt vaak met elzenhout, beukenhout of eikenhout gerookt. Beukenhout geeft een neutrale aromatische smaak en kleurt de zalm mooi rood of bruin. Eikenhout zorgt voor een lekkere geur en geeft de vis een mooie goudgele kleur.