Informatie over gastronormbakken

Gastronormbakken zijn bakken voor de opslag van voedsel. Ze worden afgekort ook wel GN bakken genoemd. Deze bakken hebben afmetingen conform gastronorm maten. Deze maten zijn internationaal gestandaardiseerd zodat de gastronormbakken perfect passen in saladettes, koelkasten, koelwerkbanken, maar bijvoorbeeld ook in warmhoudvitrines of in opslagrekken. Dit zorgt ervoor dat allerlei fabrikanten en eindgebruikers binnen de gastronomie wereld met elkaar kunnen samenwerken zodat de bakken goed passen in de keuken.

De inhoud van een Gastronormbak

De gastronormbakken zijn in verschillende soorten materiaal verkrijgbaar zoals in roestvrijstaal (RVS), polycarbonaat, of polypropeen. Afhankelijk van de GN maat van de bak, en de diepte van de bak, komt de inhoud van een GN bak tot stand. 
Tevens werken GN bakken met bijpassende GN deksels. Deksels zijn ook verkrijgbaar in RVS, polycarbonaat of polypropeen. Deze laatste 2 zijn doorzichtig en kan dus handig zijn als u wilt kunnen zien wat er in de gastronombak zit. Er zijn ook uitvoeringen verkrijgbaar met een lepeluitsparing, hierdoor kunnen opscheplepels in de GN bak blijven liggen.

Houders voor Gastronormbakken 

Gastronormbakken passen niet alleen perfect in verschillende soorten horeca-apparatuur, maar er zijn ook diverse houders verkrijgbaar waar deze bakken overzichtelijk in geplaatst kunnen worden. Deze GN bakken houders zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen bij HorecaRama. 

Lees meer