Informatie over gastronormbakken

Gastronormbakken zijn bakken voor de opslag van voedsel. Ze worden afgekort ook wel GN bakken genoemd. Deze bakken hebben afmetingen conform gastronorm maten. Deze maten zijn internationaal gestandaardiseerd zodat de gastronormbakken perfect passen in saladettes, koelkasten, koelwerkbanken, maar bijvoorbeeld ook in warmhoudvitrines of in opslagrekken. Dit zorgt ervoor dat allerlei fabrikanten en eindgebruikers binnen de gastronomie wereld met elkaar kunnen samenwerken zodat de bakken goed passen in de keuken.

De inhoud van een Gastronormbak

De gastronormbakken zijn in verschillende soorten materiaal verkrijgbaar zoals in roestvrijstaal (RVS), polycarbonaat, of polypropeen. Afhankelijk van de GN maat van de bak, en de diepte van de bak, komt de inhoud van een GN bak tot stand. 
Tevens werken GN bakken met bijpassende GN deksels. Deksels zijn ook verkrijgbaar in RVS, polycarbonaat of polypropeen. Deze laatste 2 zijn doorzichtig en kan dus handig zijn als u wilt kunnen zien wat er in de gastronombak zit. Er zijn ook uitvoeringen verkrijgbaar met een lepeluitsparing, hierdoor kunnen opscheplepels in de GN bak blijven liggen.

Houders voor Gastronormbakken 

Gastronormbakken passen niet alleen perfect in verschillende soorten horeca-apparatuur, maar er zijn ook diverse houders verkrijgbaar waar deze bakken overzichtelijk in geplaatst kunnen worden. Deze GN bakken houders zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen bij HorecaRama. 

 

Vraag en antwoord over Gastronormbakken:


Wat is Gastronorm?

Gastronorm (GN) is de veel gebruikte maatindeling in de horeca. De Gastronormbakken kunnen onder andere gebruikt worden in bak- en braadsystemen, koelingen, opbergsystemen en zijn vaak gemaakt van RVS. Vaak kunnen verschillende Gastronormbakken met elkaar gecombineerd worden, zodat u altijd de gewenste indeling kunt samenstellen.

Welke Gastronormmaten zijn er?

De basis Gastronormmaat is 1/1 (dit is 530 x 325 millimeter). Er zijn zowel grotere als kleinere Gastronormmaten verkrijgbaar. De grootste Gastronormmaat is 2/1 (dit is 650 x 530 millimeter), de kleinste maat is 1/9 Gastronorm (108x176 millimeter). Met 9 1/9 Gastronormbakken, kunt u precies 1/1 Gastronorm vullen, met 4 1/4 bakken vult u ook 1/1 Gastronorm etc. Bekijk hier een overzicht met alle Gastronormmaten.

Waar worden Gastronormbakken voor gebruikt?

Gastronormbakken worden veel gebruikt in professionele keukens. De bakken kunnen worden gebruikt voor het bereiden van zowel warme als koude gerechten. Daarnaast worden de bakken ook gebruikt om gerechten te bewaren, serveren, presenteren en vervoeren. Bekijk hier al onze verschillende soorten Gastronormbakken.