Blast chiller / shockvriezer

Voor het snel koelen en vriezen van producten kunt u het beste een blast chiller of shockvriezer aanschaffen. Een ideaal product voor elke professionele horeca keuken. U maakt in een keer grotere hoeveelheden voedsel en brengt deze snel op de juiste temperatuur zodat een langere houdbaarheid is gegarandeerd. Het verschil met een gewone koeler of vriezer is dat in een blast chiller / shockvriezer ook warm voedsel kan worden gekoeld en ingevroren. Dit scheelt niet alleen tijd maar garandeert een betere smaak en behoud van vitaminen van uw kostbare voedsel en gerechten. Bij HorecaRama heeft u de keuze uit diverse blast chillers, in verschillende formaten.

Blast chiller / shockvriezer

Shockvriezer of blast chiller bij HorecaRama

Kies bij HorecaRama uit kleine modellen blast chiller of grote shockvriezers, geschikt voor het koelen en invriezen van grote hoeveelheden voedsel. Een kleinere horeca keuken zal doorgaans een wat kleiner model kiezen. Hoe groter de keuken en het aantal gasten, hoe groter de shockvriezer die u nodig heeft. De shockvriezer / blast chiller is over het algemeen afgestemd op GN bakken formaat. Zo is de snelkoeler van Bartscher geschikt voor het plaatsen van 5 x 1/1GN. Er zijn bij HorecaRama blast chillers verkrijgbaar met maar liefst een inhoud van 368 liter.

Voordelen van een blast chiller / shockvriezer

Een blast chiller / shockvriezer zorgt er voor dat warme gerechten snel afkoelen tot de gewenste bewaartemperatuur. Dit scheelt tijd, maar komt zeker ook het voedsel ten goede. De gewenste temperatuur kan al binnen een half uur worden bereikt. Door de snelle afkoeling blijven smaak en vitaminen beter bewaard maar krijgen ook bacteriën veel minder kans om zich te nestelen. Tenslotte heeft u met een blast chiller / shockkoeler ook meteen een prima bewaarlocatie voor voedsel en gerechten.

Koelproducten bij HorecaRama

Bij HorecaRama kunt u terecht voor alles op het gebied van koeling. Een shockvriezer of blast chiller maar ook tal van andere mogelijkheden. Vriezers en soorten en maten, in tafelmodel of grote vriezers op wielen. Koelapparatuur, eveneens in tientallen soorten en maten. Met de producten van HorecaRama richt u volledig naar wens uw professionele horeca keuken in. Blast chiller / shockvriezer nodig? Ga naar horeca groothandel HorecaRama.

 

Vraag en antwoord over de blast chiller:

 

Hoe werkt een blast chiller?

Met een blast chiller kunt u binnen een mum van tijd grote hoeveelheden voedsel koelen en invriezen. Het is ideaal om te gebruiken in de professionele keuken en een blast chiller blaast koude lucht door een afgesloten stuk. Met een blast chiller kunt u voedsel dat nog erg warm is, binnen een korte tijd gekoeld maken of invriezen.

Welke modellen van de blast chiller zijn er?

De blast chiller is er in verschillende uitvoeringen. Er zijn modellen met een capaciteit van 5x 1/1 GN en een snel koel tijd van 70 graden naar 3 graden in een tijd van maar liefst 90 minuten. Daarnaast zijn er ook grote uitvoeringen aanwezig die geschikt zijn voor 10x 1/1 GN en een inhoud tot 368 liter.

Wat zijn de voordelen van een blast chiller?

Met een blast chiller blijft de smaak van het voedsel behouden en ook de kwaliteit blijft perfect. De producten kunnen voor een periode van vijf dagen bewaard blijven zonder dat de smaak van het voedsel verloren gaat. Daarnaast kunt u met een blast chiller overgebleven voedsel invriezen. Dit kunt u dan op een later moment weer gebruiken.