Geurfilterkast

Wanneer alleen een afzuiginstallatie niet voldoet, is een geurfilterkast onmisbaar. Deze geurfilterkasten filteren de geuren en vetresten uit de afzuiglucht door middel van koolstofpatronen en speciale filterzakken, waarna deze lucht rechtstreeks naar buiten afgevoerd kan worden.

Geurfilterkast

Hoe werkt een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is een RVS kast die bestaat uit een afzuigmotor (meestal) en verschillende filters. Deze verschillende onderdelen zorgen voor het filteren van de lucht in uw horecagelegenheid. Dankzij deze geurfiltering heeft de lucht die naar buiten wordt afgevoerd geen sterke of vieze lucht. Uw buren zullen u dankbaar zijn!

Geurfilterkasten en andere horecabenodigdheden

Naast de geurfilterkasten heeft HorecaRama ook diverse soorten en maten afzuigkappen in het assortiment. Er zijn complete modellen verkrijgbaar met motor, maar ook losse kappen zonder motor. Bovendien is het zelfs mogelijk een afzuigkap op maat te bestellen! Losse ventilatoren zijn ook te verkrijgen in verschillende uitvoeringen; zonder box, in box en in een dubbelwandige box voor een extra stille werking. 

 

Vraag en antwoord over Geurfilterkasten:


Wat is een geurfilterkast?

Horeca keukens hebben altijd een afzuigkap. Deze afzuigkap zorgt er voor dat geuren en vetten naar buiten afgevoerd worden. De omgeving kan last hebben van bepaalde geuren die afkomstig zijn van de keuken. Door een geurfilterkast worden deze kookgeuren en vetdeeltjes gefilterd en heeft de omgeving hier geen last van.

Hoe werkt een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is onderdeel van het afzuigsysteem in de professionele keuken. Aan de ene kant komt de vervuilde lucht de kast binnen (door de aanzuigmotor) waarna deze lucht door de filters gaat. Onze geurfilterkasten hebben verschillende filtersystemen: cassettefilters, zakkenfilters en koolstoffilters. Naast complete geurfilterkasten kunt u bij ons ook terecht voor het bestellen van losse filters.

Hoe vaak moeten de filters van een geurfilterkast vervangen worden?

Over het algemeen gaan de koolstoffilters circa 6 maanden mee. Natuurlijk kan dit per horecagelegenheid wat verschillen. Bij ernstige vervuiling kan het ook voorkomen dat een filter ongeveer 3 maanden meegaat. U kunt de filters langer laten zitten, maar dat gaat ten koste van de filterkwaliteit en de uiteindelijke ontgeuring. Neem voor vragen over geurfilterkasten gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!