Warmhoudvitrine

In een warmhoudvitrine kunt u allerlei gerecht warm houden. Het prettige van een warmhoudvitrine is dat door de glazen wanden uw gasten de gerechten kunnen zien en weten welke keus zij hebben. Zet in de warmhoudvitrine kip, complete gerechten, pizza's en broodjes met allerlei beleg. Ook worst, hot dogs of andere vleesgerechten zoals saucijzenbroodjes kunt u bewaren in een warmhoudvitrine.

Warmhoudvitrine

Verschillende soorten warmhoudvitrines

Een grote warmhoudvitrine op wielen, een kleiner exemplaar voor op de toonbank, u vindt deze en andere warmhoudvitrines bij HorecaRama. De meeste warmhoudvitrines van HorecaRama zijn gemaakt van roestvrijstaal en zijn ook verkrijgbaar in uitvoeringen in zilver of zwart. De vorm van de vitrines verschilt eveneens: halfronde gebogen warmhoudvitrines, rechte hoge of kleine rechthoekige warmhoudvitrines voor op de toonbank.

Bedenk van tevoren goed op welke plaats u de vitrine wilt gaan zetten en wat voor ruimte hier beschikbaar is. Is de ruimte beperkt dan kunt u misschien beter voor een smaller en hoger model kiezen dan voor een breed en laag model. Komt de vitrine op een vrij hoge plaats te staan is het misschien weer beter om voor een laag en breed model te kiezen. De meeste modellen zijn toegankelijk vanaf de bedieningszijde, echter zijn er ook warmhoudvitrines in ons assortiment die van twee kanten geopend kunnen worden.

Bij HorecaRama vindt u verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van een warmhoudvitrine waaronder ook een grote warmhoudvitrine speciaal voor het tentoonstellen en warmhouden van pizza's. Ook zijn er warmhoudvitrines verkrijgbaar die zijn voorzien van roterende platen. De producten in de vitrine zijn dan extra goed zichtbaar omdat deze automatisch ronddraaien in de vitrine. Bent u op zoek naar een warmhoudvitrine en een koelvitrine met hetzelfde uiterlijk? Bekijk dan onze Side by side warmhoudvitrines. Dit zijn modellen die ook verkrijgbaar zijn in koelvitrine met exact hetzelfde uiterlijk.

Hoe werkt een warmhoudvitrine?

Een warmhoudvitrine is erg eenvoudig in gebruik te nemen. Een warmhoudvitrine gebruikt u namelijk voor het warm bewaren van reeds bereide gerechten. Vaak hebben de vitrines roosters of is er ruimte voor Gastronormbakken, zodat u de producten of maaltijden bijvoorbeeld direct uit de gastronormbakken kunt presenteren in de vitrine.

Er zijn ook modellen met roosters beschikbaar, op deze roosters kunt u bijvoorbeeld broodjes op een kartonnen bordje plaatsen en dankzij de (meestal) glazen behuizing zijn uw gerechten altijd goed zichtbaar voor uw gasten. De temperatuur van een warmhoudvitrine is vaak instelbaar van 30 tot ongeveer 90 graden. Bepaal van tevoren de ideale temperatuur voor uw gerechten, of experimenteer hier mee om het perfecte resultaat te ontdekken. In veel van onze warmhoudvitrines is een ‘waterpan’ aanwezig. Dit is een rvs bakje dat met water gevuld kan worden en dat zorgt voor het bevochtigen van de lucht, waardoor uw producten minder snel uitdrogen.

Natuurlijk moet de warmhoudvitrine ook regelmatig schoongemaakt worden. De warmhoudvitrine schoonmaken gaat eenvoudig volgens de volgende stappen:

  • Het is erg belangrijk de vitrine eerst uit te zetten en deze te laten afkoelen, alvorens u met het schoonmaken begint.
  • Zodra de warmhoudvitrine is afgekoeld, kunt u alle rekken, plateaus, schalen en andere losse onderdelen uit het apparaat halen. Deze onderdelen kunnen met warm water en wat sop worden schoongemaakt.
  • De binnenkant van de warmhoudvitrine kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Verwijder goed alle etensresten in de vitrine en maak ook de glazen ruiten goed schoon met een middel dat geen strepen achterlaat op het glas.

Uw gerechten zien er in een blinkende vitrine natuurlijk veel aantrekkelijker uit dan in een warmhoudvitrine met strepen op de ruiten.

Kleine en middelgrote warmhoudvitrine

U kunt bij HorecaRama terecht voor een kleinere warmhoudvitrine met glazen opzet; ideaal als tafelmodel. De producten zijn hygiënisch afgeschermd en u kunt in deze vitrine GN-bakken kwijt welke middels bain-marie goed warm blijven. Beschikbaar in verschillende afmetingen. Er zijn ook diverse smalle, hogere modellen warmhoudvitrines beschikbaar die bijvoorbeeld eenvoudig tussen andere keukenbenodigdheden of vitrines geplaatst kunnen worden.

De middelgrote warmhoudvitrine is eveneens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kijk bijvoorbeeld naar de warmhoudvitrine gemaakt van roestvrijstaal met gebogen veiligheidsglas. Een complete uitvoering met schuifruiten aan de achterzijde, waterlades, binnenverlichting en een handig tussenrooster. Wij hebben ook diverse warmhoudvitrines in het assortiment met een lichtbalk waar uw eigen reclame op geplaatst kan worden. Dit staat aangegeven in de tekst, of is zichtbaar op de afbeeldingen.

Warmhoudvitrines en andere warmhoud spullen

Bij HorecaRama kunt u terecht voor de aanschaf van allerlei verschillende soorten warmhoudvitrines maar ook voor andere warmhoud producten. Warmhoudkasten, warmhoudplaten, vierkante chafing dishes, ronde chafing dishes en lampen en ook rechauds en cloches vindt u bij HorecaRama. Accessoires zoals brandpasta vindt u ook op de afdeling warmhoud spullen. Warmhoudvitrine nodig? Kijk naar het uitgebreide assortiment professionele warmhoudvitrines in verschillende maten en uitvoeringen van HorecaRama. Wilt u uw producten ook koel presenteren? Bekijk dan hier onze koelvitrines.


Vraag en antwoord over Warmhoudvitrines:

 

Waar kan een warmhoudvitrine voor gebruikt worden?

Een warmhoudvitrine is ideaal voor het op de gewenste temperatuur presenteren van snacks, gerechten en vele andere producten. U kunt uw bereide producten eenvoudig in de vitrine plaatsen en deze vervolgens lekker warm uitserveren aan uw gasten. Het gebruik van de vitrine is heel erg eenvoudig, slechts de temperatuur instellen en u bent klaar!

Hoeveel graden kan een warmhoudvitrine worden?

Het exacte bereik van een warmhoudvitrine kan per model verschillend zijn, maar de meeste modellen hebben een temperatuurbereik van circa 30 tot 90 graden. De vitrine kan niet gebruikt worden om gerechten in te bereiden, deze is enkel voor het warmhouden van de producten. Een warmhoudvitrine heeft meestal een klein waterbakje, om de voor het op peil houden van de luchtvochtigheid en te voorkomen dat de producten uitdrogen.

Hoe moet ik een warmhoudvitrine onderhouden?

Het is belangrijk de warmhoudvitrine regelmatig te reinigen en goed te onderhouden. Dit kunt u doen door de vitrine volledig uit te zetten en af te laten koelen. Vervolgens kunt u alle rekken, plateaus, schalen en overige losse onderdelen verwijderen. Deze onderdelen kunnen in warm water met wat sop worden schoongemaakt. De binnenkant van de vitrine reinigt u met een vochtige doek. Het is belangrijk de etensresten in de vitrine te verwijderen en ook de ruiten goed schoon te maken. Uw gerechten zien er natuurlijk veel aantrekkelijker uit in een schone vitrine!