Rijskast

Een rijskast is een kast waarin deeg optimaal kan rijzen. Als u besluit tot aanschaf van een rijskast dan heeft dat veel voordelen: perfect gerezen deeg in optimale omstandigheden zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur. Behalve dat uw deeg perfect is en uw baksels zoals brood nóg beter worden, scheelt het u ook veel in tijd. Bij HorecaRama kiest u uit verschillende modellen, geschikt voor zowel kleinere als middelgrote en grote keukens. De rijskasten zijn ook geschikt voor gebruik in de professionele bakkerij.

Rijskast

Rijskasten van HorecaRama

Kies uit verschillende modellen, in verschillende grootte. Model PL9008 van het merk Saro is geschikt voor 8 platen van 1/1 GN. De rijskast is gemaakt van roestvrijstaal en wordt geleverd inclusief waterschaal voor het bereiken van een optimaal niveau van vochtigheid. Uw deeg kan in deze rijskast optimaal rijzen. De thermostaat kan worden ingesteld op temperaturen van 30 tot 60 graden. Andere modellen met minder of meer ruimte, of kleiner en lichter van gewicht vindt u eveneens bij HorecaRama. Kijk bij HorecaRama bij de afdeling magnetrons en ovens om alle rijskasten te vergelijken.

HorecaRama en haar producten

HorecaRama is uw leverancier voor horecabenodigdheden, een groothandel met een ruime keus producten voor elke horeca onderneming. Producten voor de bakkerij zoals rijskasten, alles wat u nodig heeft voor hotel en restaurant, maar ook voor catering. Bij de afdeling magnetrons en ovens vindt u een zeer uitgebreid aanbod professionele apparatuur voor gebruik in de horeca. Ook voor het bewaren en vervoeren van producten en het aanbieden van gerechten vindt u alles wat u nodig heeft. Kijk bijvoorbeeld naar het uitgebreide aanbod warmhoudkasten en vitrines waarin u bijvoorbeeld gebak kunt presenteren. Bij HorecaRama vindt u alles wat u nodig heeft; van rijskast tot professionele bakoven, slagroombenodigdheden en serveerartikelen.

 

Vraag en antwoord over de rijskast

 

Waarvoor gebruikt u een rijskast?

Een rijskast wordt gebruikt om deeg te laten rijzen. Het rijzen vindt plaats bij een goede temperatuur en een vochtige omgeving. Deze vochtige omgeving is nodig zodat het deeg niet uitdroogt en een goede structuur behoudt. Met een rijskast kunt u diverse lekkernijen klaarmaken voor in bijvoorbeeld uw bakkerij.  

Wat zijn de voordelen van een rijskast?

Het aanschaffen van een rijskastheeft verschillende voordelen. Als eerste is het deeg in een perfecte staat en dat is voordelig voor onder andere het lekkere brood wat u ermee kunt maken. Daarnaast bespaart een rijskast ook aardig wat tijd en het deeg wordt klaargemaakt in een hygiënische en afgesloten plek.

Welke uitvoering van de rijskast is er?

De rijskast is er bijvoorbeeld van het merk Bartscher. Deze rijskast met luchtbevochtiging is gemaakt van het duurzame materiaal RVS. Daarnaast is er een waterpan voor het bevochtigen van de lucht. Er is een ideaal temperatuurbereik van 30 tot maar liefst 60 graden. In deze rijskast kunt u voldoende lekkernijen kwijt, want er kunnen 8 roosters in worden geplaatst.