Professionele blender

Bent u op zoek naar een professionele blender? Waarschijnlijk niet zomaar. Uw huidige (huishoudelijke) blender heeft niet genoeg kracht om uw ingrediënten of ijsblokjes te blenden. Of deze raakt snel, bijvoorbeeld na 1-2 minuten draaien, oververhit. Dit zijn dingen die wij vaak horen. Of u heeft simpelweg al eens gewerkt met een professionele blender en kent de voordelen. Hier gaan wij meer vertellen over de blenders in ons assortiment.

Professionele blender

Vermogen, toeren, kracht en geluid

Het grote verschil tussen een professionele blender en 'gewone' blender zit hem in het vermogen, opgegeven aantal toeren, en motorkracht om dit elektrisch opgenomen vermogen om te zetten in draaibewegingen (toeren). Kijk eerst naar het aantal wattage van een blender. In de regel geldt dat als dit hoger is, u er vanuit kunt gaan dat de blender meer aan kan. Daarnaast draait de professionele blender een x aantal toeren. Dit zijn de omwentelingen die het mes maakt per minuut. Let wel, dit wordt vaak aangeduid in aantal toeren met een lege blenderkan: dit is een groot verschil met een gevulde blenderkan. Tot slot is er de motorkracht van de blender om dit vermogen daadwerkelijk om te zetten in draaibewegingen. Blender X kan namelijk meer wattage en meer toeren hebben dan blender Y, maar dit betekent niet per definitie dat blender X sneller of gemakkelijker de inhoud van een blenderkan kan vermalen. Want hierin speelt de motor en de kwaliteit van de messen in de blenderkan ook een belangrijke rol. De motor moet het opgenomen vermogen daadwerkelijke omzetten in draaikracht, ieder keer dat de messen tegen een ingrediënt aan draaien, wordt deze een beetje 'tegengehouden'. Het is dan aan de motor om goed door te blijven draaien zonder oververhit te raken. Daarnaast speelt uiteraard de kwaliteit van de messen een belangrijke rol om ingrediënten zoals ijsblokjes goed te kunnen vermalen.

Een professionele blender produceert ook flink wat geluid. Dit is niet gek aangezien de hoeveel vermogen en toeren van onze blenders. Bent u benieuwd hoeveel geluid een professionele blender nou eigenlijk maakt? En wat voor verschil een geluidskap maakt voor de aanschaf van een stille blender, of tenminst een blender met weinig geluid? Bekijk hier onze video over het geluidsniveau van professionele blenders.

Aantal professionele merken

Bij HorecaRama hebben we een grote keuze aan professionele blenders. Neem bijvoorbeeld de caterchef blender professional 2 liter, deze is aantrekkelijk geprijsd en heeft een vermogen van 1500 watt. Een andere populair model is de hendi blender met geluidskap. Dankzij de kap wordt het geluid dat de blender maakt flink verminderd. Daarnaast hebben we voor de echte grootverbruikers, denk hierbij aan 30 tot wel 200 porties blenden per dag, merken zoals Hamilton Beach en Blendtec. Een ware topper is de Blendtec Stealth 885, dit is een van de stilste en krachtigste modellen ter wereld. Ideaal voor een juicebar of hotelbar waarbij veel porties worden gemaakt direct in het zicht van de gasten.

Hulp bij uw keuze

Bent u er nog niet helemaal uit, of ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag verder.

 

Vraag en antwoord over Horeca Blenders:

 

Hoeveel inhoud heeft een horeca blender?

De inhoud van een horeca blender kan varieert sterk per model. De meeste blenders hebben een kan met een inhoud van circa 1 tot 2 liter. Er zijn ook horeca blenders die beschikken over een kan met een inhoud van 4 liter! Voor bijna al onze professionele horeca blenders zijn ook losse kannen verkrijgbaar.

Hoeveel geluid maakt een horeca blender?

Het geluid dat een professionele horeca blender maakt is erg afhankelijk van het model blender. Wij hebben verschillende modellen getest waarbij een standaard horeca blender 96 decibel produceert. Een blender met geluiddempende kap produceerde tijdens de test 82 decibel bij het hoogste vermogensniveau. De Blendtec Stealth 885 kwam als stilste uit de test met maar 70 decibel op het maximale vermogen.

Wat is de beste horeca blender?

Op dit moment is de Blendtec Stealth 885 blender het beste en meest veelzijdige model uit ons assortiment. Deze blender produceert zeer weinig geluid en is uitermate geschikt voor zeer intensief gebruik. Deze Blendtec blender heeft verschillende voorgeprogrammeerde programma's en beschikt daarnaast over een USB-aansluiting waarmee geprogrammeerde programma's kunnen worden ingeladen.