Combisteamer

Een professionele combisteamer kan meer dan bakken alleen. Met behulp van een combisteamer kunt u onder meer pocheren, koken, bakken en braden maar een professionele horeca combisteamer is ook geschikt voor sous vide bereiding en dat maakt de combisteamer een van de meest veelzijdige keukenapparaten van dit moment. HorecaRama heeft veel verschillende combisteamer merken in het assortiment. Bovendien zijn er tegenwoordig zelfs zeer geavanceerde combisteamers op 230 Volt!

Combisteamer

Wat is een combisteamer?

Kort gezegd is een combisteamer een luxe oven waarmee je kunt koken met behulp van stoom. Koken met stoom heeft veel voordelen zoals meer behoud van smaak, kleur en voedingsstoffen. Een bijkomend voordeel is dat er relatief gezien minder extra smaakstoffen en kruiden toegevoegd hoeven te worden aan een product in de combisteamer omdat bij de bereiding de olie en traditionele smaken minder snel vervliegen! De kooktijden zijn met een combisteamer hetzelfde als wanneer men traditioneel kookt.

De combisteamers zijn zeer nauwkeurig instelbaar qua temperatuur zodat ook garen tot de mogelijkheden behoort. Verder kunt u met een combisteamer bijvoorbeeld ook grote hoeveelheden groente, rijst of aardappelen koken. Bij HorecaRama vindt u tal van verschillende combisteamers van verschillende merken, in verschillende uitvoeringen, prijsklassen en zowel voor de kleine als de grote professionele keuken, of eventueel een combisteamer voor thuis.

Al onze combisteamers beschikken over de bekende algemene maatvoering (1/1GN, 2/3GN of 60x40). Hierdoor kunt u eenvoudig de ingrediënten in de gastronormbakken doen en deze vervolgens in de combisteamer plaatsen. Gerechten kunnen al volledig voorbereid worden in de gastronormbak en vervolgens in de koeling bewaard blijven tot dat deze de combisteamer in geschoven worden. Het is per model afhankelijk hoe veel gastronorm bakken er in de combisteamer geplaatst kunnen worden.

Unox Combisteamers

Unox is een van onze meest populaire merken combisteamers. De combisteamers van het merk Unox zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende maten, uitvoeringen en er zijn diverse accessoires voor verkrijgbaar. Een populair model is bijvoorbeeld de Unox BakerTop MindMaps ONE. Dit model is voorzien van een digitaal touch screen bedieningspaneel met de mogelijkheid om vaste programma's in te stellen voor verschillende gerechten en producten! Zodra u het perfecte programma voor uw gerechten heeft gevonden is het echt kinderspel om met de combisteamer te koken. Personeel heeft geen langdurige opleiding of training nodig, één druk op de knop is voldoende. Hierdoor kan iedereen dezelfde kwaliteit serveren die uw gasten gewend zijn!

De Unox combisteamers zijn enorm veelzijdig en op verschillende manieren te plaatsen in de keuken. Er zijn diverse soorten onderstellen verkrijgbaar zoals vloer modellen, lage modellen en hoge modellen met regalen voor gastronormbakken. Daarnaast zijn de uitgebreide modellen zoals de Unox Mind.Maps combisteamers vaak verkrijgbaar met de handgreep links of rechts, zodat deze in iedere situatie eenvoudig geopend kan worden.

Het mooie van de Unox combisteamers is dat wij deze kunnen demonstreren bij u op locatie of in samenspraak met u op een andere locatie. Bent u benieuwd naar de resultaten van uw producten in één van onze combisteamers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het inplannen van een demonstratie.

Het reinigen van een Combisteamer

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw combisteamer en de kwaliteit van de gemaakte gerechten zo hoog mogelijk te houden is het belangrijk uw combisteamer goed te onderhouden. Dit kunt u het beste doen door de combisteamer af te laten koelen en dan de RVS delen goed te poetsen met lauw water en zeep met behulp van een zachte spons, doek of borstel. Het is belangrijk dit aan het eind van iedere dag te doen, zodat het apparaat langer mee gaat en het schoonmaken gemakkelijker is!

Wij hebben ook diverse zelfreinigende combisteamers in ons assortiment. Deze modellen beschikken over automatische wasprogramma's, waardoor u met slechts 1 druk op de knop aan het eind van iedere dag de machine goed kan reinigen. Het reinigingsmiddel zit bij sommige modellen al geïntegreerd in de machine en dient slechts af en toe vervangen te worden.

Combisteamer accessoires

Bij HorecaRama vindt u heel veel verschillende soorten merken combisteamers. Voor onze combisteamers zijn diverse accessoires verkrijgbaar waaronder RVS onderstellen, wielensets, reinigingsmiddelen en afzuigkappen. Een afzuigkap is bij de meeste modellen een vereiste, omdat er enorm veel stoom vrij komt tijdens het gebruik van de combisteamer. Let daarom ook altijd goed op bij het openen van de deur, ga altijd achter de deur staan zodat u niet in aanraking kan komen met de hete stoom.

Heeft u behoefte aan meer informatie over een bepaald merk/ model combisteamer? Vraag dan volledig vrijblijvend om meer informatie en u ontvangt binnen een werkdag response van ons! Naast het brede assortiment Combisteamers, bent u bij HorecaRama ook aan het juiste adres voor bijvoorbeeld horeca ovens!

 

Vraag en antwoord over Combisteamers:

Wat is een combisteamer?

Een Combisteamer lijkt op een oven, alleen kan dit apparaat ook o.a. koken, stomen, bakken, braden en pocheren. Bezoek onze website voor meer informatie over Combisteamers

Hoe werkt een Combisteamer?

Combisteamers lijken vaak complex, maar zijn zeer eenvoudig te bedienen! Wanneer u de juiste instellingen heeft gevonden kan bovendien iedereen de gerechten op dezelfde wijze bereiden!

Waar op letten bij het aanschaffen van een Combisteamer?

Het is belangrijk rekening te houden met de beschikbare ruimte die u heeft en bedenk goed welke capaciteit u nodig heeft. Combisteamers zijn vaak ingericht voor bepaalde Gastronorm maten. Daarnaast zijn Combisteamers verkrijgbaar op zowel 230 als 400 volt en kan de deur vaak van de linker- of rechterkant geopend worden.

Tip: Bekijk ook onze horeca vaatwassers en koelwerkbanken.