RVS wandplank

Voor het opbergen van uw keukenbenodigdheden zijn RVS wandplanken uitermate geschikt. Door wandschappen aan de wand aan te brengen op praktische plekken kunt u uw keuken inrichten en gebruiken op een bedrijfsvriendelijke manier. Hang bijvoorbeeld RVS wandplanken boven uw kookstel, boven de spoelbak, in de buurt van de voorraad kast, uw werktafel of bij de oven. Ook de mangetron wandplank of een RVS wandschap voor verpakkingsmateriaal wordt in praktijk vaak gebruikt.

RVS wandplank

De RVS wandplanken of wandschappen van HorecaRama

Speciaal voor het inrichten van uw professionele keuken heeft HorecaRama een groot aantal verschillende RVS producten, waaronder wandplanken. Ook is er op het gebied van RVS maatwerk veel mogelijk. De wandplanken zijn beschikbaar in diverse breedtes en dieptes. De breedte wordt aangeboden in veel maten van 60cm tot wel 240cm breed. Voor de diepte kunt u kiezen tussen 30cm of 40cm diep.

Hoe hangt u de RVS wandplanken op?

De RVS wandschappen van HorecaRama kunnen op 2 manieren worden opgehangen. De eerste manier is het gebruik van een L-profiel voor uw wandplank. Deze dient in de muur te worden geschroefd (2 voorgeboorde gaten in de L-profiel). Vervolgens kan de wandplank hier op worden gelegd en met kit worden vastgelijmd.

De tweede manier is het gebruik van een montage strip en een console voor de wandplank. De montage strip dient (met plug en schroef) aan de muur te worden bevestigd. Vervolgens kan de console aan de montage strip worden gehangen, en kan de wandplank op de console worden gelegd. Het voordeel van een montage strip is dat er (bij gebruik van een langere strip van bijvoorbeeld 70cm of 100cm) meerdere wandplanken onder elkaar kunnen worden gehangen.

Extra tips voor gebruik van RVS wandplanken

Ga alvorens aanschaf na hoeveel ruimte u beschikbaar heeft voor een wandplank en bepaal vervolgens de breedte. Afhankelijk van hoe zwaar u de wandschappen wilt gaan beladen, bepaalt u hoeveel L-profielen of consoles u nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld borden stapelen, dan adviseren wij gebruik van meer, wilt u bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal bewaren, dan is er minder nodig. Hieronder geven wij een indicatie:

Wandplank breedteLicht beladen (verpakkingen)Zwaar beladen (stapel borden)
60cm2x L-profielen of consoles2x L-profielen of consoles
80cm2x L-profielen of consoles2x L-profielen of consoles
100cm2x L-profielen of consoles2x L-profielen of consoles
120cm2x L-profielen of consoles3x L-profielen of consoles
140cm2x L-profielen of consoles3x L-profielen of consoles
160cm3x L-profielen of consoles3x L-profielen of consoles
180cm3x L-profielen of consoles3x L-profielen of consoles
200cm3x L-profielen of consoles4x L-profielen of consoles
220cm3x L-profielen of consoles4x L-profielen of consoles
240cm3x L-profielen of consoles4x L-profielen of consoles

 

Handig: om praktisch en optimaal gebruik te maken van uw ruimte, kies dan voor 2 (of 3) wandplanken onder elkaar, waarbij de onderste 40cm diep is en de bovenste 30cm diep. De onderste komt u namelijk makkelijker bij en kunt u eenvoudiger dieper beladen. Zo maakt u optimaal gebruik van uw ruimte!