Koelkist

Een grote kist, speciaal voor het koelen van bijvoorbeeld flesjes bier en limonade. Met een koelkist heeft u altijd alles dat gekoeld moet zijn op voorraad en direct bij de hand. Een koelkist heeft het uiterlijk van een vrieskist met dit verschil dat de temperatuur in een koelkist natuurlijk is afgestemd op koelen en niet op vriezen. In een koelkist kunt u veel meer producten kwijt dan in een horeca koelkast en er zijn speciale koelkisten te koop voor het koelen van flesjes of een grote hoeveelheid GN-bakken. Bij HorecaRama vindt u een uitgebreid assortiment koelkisten en alles wat u verder nodig heeft op het gebied van koeling voor de horeca.

Koelkist

Koelkist bij HorecaRama

De koelkisten van HorecaRama zijn zeer professioneel uitgevoerd en verkrijgbaar in verschillende modellen. Per model zijn de specificaties aangegeven. De inhoud van de koelkisten varieert van 279 liter tot 590 liter met verschillende andere inhoudsmaten daartussenin. De koelkisten zijn slag- en stootvast, voorzien van een aluminium structuur aan de binnenzijde, dooiwaterafvoer voor het afvoeren van condenswater, en doorgaans voorzien van wielen voor eenvoudig verplaatsen. U kunt voor de koelkist ook lossen manden aanschaffen. Het temperatuurbereik van de koelkisten ligt tussen de 2 en 12 graden.

Alles op het gebied van horeca koeling

In de horeca moet voortdurend van alles gekoeld worden. Allerlei soorten voedsel en dranken, reeds gemaakte gerechten en onderdelen van gerechten en meer. Er zijn bij HorecaRama dan ook veel verschillende apparaten voor koeling verkrijgbaar. Standaard koeling zoals een koelkast, een koelkist, barkoeling, horeca vrieskasten, blast chillers en vrieskisten in tal van soorten en maten. U kunt bij ons echter ook terecht voor bijzondere koelingsproducten zoals een afvalkoeler, een shockvriezer, een biertap koeler, een koelkist speciaal voor flesjes of een koelvitrine. Ook voor de keuken vindt u alles wat u nodig heeft: koelwerkbanken, vrieswerkbanken en een vlees rijpingskast bijvoorbeeld. Ook voor koelelementen of diepvrieshandschoenen gaat u naar HorecaRama.

 

Vraag en antwoord over de koelkist

 

Waar wordt een koelkist voor gebruikt?

Een koelkist wordt gebruikt om verschillende soorten producten te koelen. Denk hierbij aan producten zoals koude flesjes bier of blikjes verfrissende limonade. Met een koelkist in uw horecazaak heeft u koude dranken binnen een mum van tijd gepakt en geserveerd aan uw gasten.

Hoeveel inhoud heeft een koelkist?

De inhoud van een professionele koelkist verschilt per model. Hierbij kunt u denken aan een inhoud van 279 liter tot een inhoud van maar liefst 590 liter. Daartussen zitten veel verschillende inhoudsmaten, dus er is meer dan genoeg keus om te kijken wat bij uw horecagelegenheid aansluit.

Wat is de temperatuur van een koelkist?

De temperatuur van een koelkist ligt tussen de 2 graden en de 12 graden Celsius. Met dit temperatuurbereik blijven uw drankjes goed gekoeld en blijft de kwaliteit behouden. Vaak kunnen de koelkisten ook vriezen met een temperatuurberreik van ongeveer -14 graden tot -23 graden Celsius.