Vrieskast met glazen deur

Vrieskasten met glazen deur worden ook wel display vriezers genoemd. Displayvrieskasten worden vaak gebruikt om bevroren producten te presenteren in een ruimte waar ook klanten of gasten aanwezig zijn. Door de glazen deur kunnen de mensen de producten goed zien wat impuls aankopen stimuleert. De glazen deur is ook handig omdat u in één oogopslag kunt zien wat en hoeveel er in de vrieskast ligt. Onze vrieskasten met één glazen deur zijn al verkrijgbaar vanaf een inhoud van 90 liter tot aan varianten van 700 liter.

Vrieskast met glazen deur

Horeca vrieskast met glazen deur

Onze vrieskasten met glazen deur zijn speciaal ontworpen voor horecagebruik. De vriezers zijn van bekende gerenommeerde merken zoals Combisteel, Polar, Nordcap, Husky en Saro. Continue streven zij naar het verbeteren van hun producten waarbij energiezuinigheid en gebruiksgemak een grote rol spelen. Bedenk voor het aanschaffen van een nieuwe vrieskast met een glazen deur van te voren goed waar u deze voor gaat gebruiken. Is de vriezer voor het opslaan van producten, dan is een statisch model vaak prima geschikt. Gaat de vrieskast regelmatig open en is een optimale temperatuurregeling voor u van belang dan kunt u beter voor een geforceerd model kiezen. Alles over de verschillende koeltechnieken kunt u lezen in ons blog over koelingen

Verschillende soorten display vrieskasten

Door ons brede assortiment aan display vrieskasten hebben wij altijd een geschikt model voor iedere situatie. Wanneer de ruimte beperkt is kunt u gaan voor een tafelmodel vrieskast, heeft u juist behoefte aan heel veel vriesopslag? Bekijk dan eens onze dubbeldeurs display horeca vrieskasten. In deze categorie hebben wij zelfs een aantal vrieskasten met drie deuren. Een aantal van onze glazen deur vrieskasten zijn voorzien van wieltjes. Hierdoor kan de vriezer eenvoudig van zijn plaats worden gehaald voor bijvoorbeeld schoonmaakdoeleinden. Gaat uw voorkeur uit naar een vrieskast met gesloten deur, dan kunt u hier al onze horeca vrieskasten met dichte deur bekijken.

Tips voor het onderhouden van uw horeca vrieskast

Met wat simpele trucjes kunt u de levensduur van uw vrieskast aanzienlijk verlengen en tegelijkertijd de prestaties verbeteren! Eén van de eenvoudigste en simpelste tips die wij altijd meegeven is dat een koel- of vrieskast nooit naast een warmtebron (oven, friteuse, bakplaat etc.) geplaatst moet worden. De vrieskast moet in een warme omgeving harder werken om goed te functioneren, waardoor de vriezer meer energie verbruikt. Een andere bespaar tip op energiekosten is het regelmatig vervangen van uw koel- en vriesapparatuur (bij voorkeur geen apparaten ouder dan 10 jaar gebruiken). De techniek van deze apparaten veranderd constant waardoor de apparaten zuiniger worden, wat op jaarbasis aanzienlijk kan schelen in uw portemonnee. Bedankt voor het aanschaffen van een nieuwe displayvriezer ook goed na over de vriescapaciteit die u nodig heeft. Belangrijk is dat de vriezer niet te vol zit, zodat de kou zich niet goed kan verspreiden, maar deze moet ook zeker niet te leeg zijn. Een goed gevulde koelkast verbruikt minder energie dan een lege koeling. 

Het spreekt voor zich dat het goed schoonmaken van de horeca vrieskast ook een enorme bijdrage levert aan de prestaties van uw product, op zowel de korte als lange termijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken en vervangen van de deurrubbers. De deurrubbers houden de kou in de vriezer en zorgen er voor dat de warme lucht buiten blijft. Daarnaast is het belangrijk regelmatig de condensfilter te reinigen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met bijvoorbeeld een stofzuiger en zachte borstel. Door het verwijderen van het stof bespaart u ook aanzienlijk op de energiekosten.