Vlees rijpingskast

Het rijpen van vlees is één van de oudste technieken op het gebied van het bewerken van vlees. Het bezorgt het vlees een zachte en intense smaak. Met een vlees rijpingskast kunt u dan ook het meest heerlijke vlees bereiden voor uw gasten. Bij HorecaRama kunt u een vlees rijpingskast aanschaffen voor professioneel gebruik in de horeca. Voor alle benodigdheden voor het bereiden van vlees vindt u bij HorecaRama een gevarieerd en zeer uitgebreid assortiment waaronder tal van apparatuur en messen en snijders.

Vlees rijpingskast

De vlees rijpingskasten van HorecaRama

Wilt u uw gasten prachtig vlees voorzetten, met een heerlijke en intense smaak? Een vlees rijpingskast biedt dan uitkomst. De vlees rijpingskasten van HorecaRama zijn afgestemd op professioneel gebruik in de horecakeuken en bieden plaats aan 20 x GN2/1 bakken. De Vlees rijpingskast is gemaakt van roestvrijstaal en beschikt over 20 programma’s met onder andere instelbaar vochtgehalte, het instellen van de temperatuur en de rijping. Ook roosters worden meegeleverd. Een prachtige vlees rijpingskast die wordt geleverd met ergonomische handgreep.

Alles op het gebied van koeling

Bij de afdeling koeling van horecagroothandel HorecaRama vindt u werkelijk alles voor een uiterst professionele inrichting van de horecakeuken. Een vlees rijpingskast maar ook een wijn klimaatkast, barkoeling, koeltoonbanken en vele andere mogelijkheden. Ook voor accessoires op het gebied van koeling zoals diepvrieshandschoenen of koelelementen gaat u naar HorecaRama. Overweegt u een vlees rijpingskast aan te schaffen kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van HorecaRama.

Perfecte bereiding van vlees

Voor het perfect bereiden van vlees kunt u bij HorecaRama alles aanschaffen wat nodig is. Geweldige messen en snijders waaronder speciale vleesmessen en koksmessen, bakplaten en andere apparatuur zoals een vlees rijpingskast. Ook voor accessoires voor vlees en de vlees rijpingskast, schoonmaakmiddelen en alles voor het perfect opdienen of bewaren van vlees vindt u een ruime en gevarieerde keuze.

Bekijk ook eens:

  1. Horeca fornuis
  2. Horeca friteuse
  3. Elektrische bakplaat
  4. Noodle machine
  5. Ijsblokjesmachine
  6. Ijsvitrines
  7. Ijscrusher
  8. Chafing Dish
  9. RVS werktafel
  10. Overige horeca apparatuur

 

Vraag en antwoord over de vlees rijpingskast

 

Hoe werkt een vlees rijpingskast?

In een vlees rijpingskast kunt u vlees rijpen. Dit is een hele oude techniek als we kijken naar het bewerken van vlees. Het vlees wordt in de vlees rijpingskast gerijpt voor een periode van ongeveer 21 dagen. Er ontstaat een harde en droge korst aan de buitenkant. De smaak van het vlees wordt versterkt aan de binnenkant.

Wat gebeurd er met het vlees in een vlees rijpingskast?

Door het rijpen in een vlees rijpingskast wordt de smaak en ook de structuur van het vlees anders. Dit komt door het proces van de natuurlijke enzymen en eiwitten. Hierdoor wordt het spierweefsel van het vlees afgebroken. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt en perfect op smaak.

Welke modellen van de vlees rijpingskast zijn er?

De vlees rijpingskast is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn er vlees rijpingskasten met een inhoud die van 130 liter tot een inhoud van maar liefst 850 liter. Er zijn modellen met een glazen deur zodat u meteen ziet wat er voor vlees in hangt. Daarnaast zijn ze er ook met een gesloten deur.