Het kiezen van dé juiste horeca afzuigkap

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Het kiezen van dé juiste horeca afzuigkap

In uw professionele horeca keuken wilt u een uitstekende ventilatie en een luchtkwaliteit om door een ringetje te halen. Met een goede horeca afzuigkap maakt u zich hier geen zorgen meer over en het is logisch dat u een aantal vragen heeft. In onze nieuwste blog helpen wij u graag een handje en bespreken wij diverse modellen van de afzuigkap en geven wij handige punten om bij de aanschaf op te letten. Vervolgens geven we antwoord op de vraag hoe een horeca afzuigkap met en zonder motor werkt. Tot slot geven wij inzicht in de maten van het afzuigkanaal. Neem een momentje voor uzelf en lees de blog hieronder!

Welke uitvoeringen van de horeca afzuigkap zijn er?

De horeca afzuigkap is er in uiteenlopende modellen. In een professionele horeca keuken is er sprake van bakken, koken, braden, grillen en ga zo maar door. Hierdoor komt er een flinke hoeveelheid stroom vrij en allerlei lekkere geuren van de gerechten. De luchtkwaliteit moet goed op peil blijven net als een goede ventilatie. Dit is belangrijk, omdat het niet de bedoeling is dat stoom en geuren zich met elkaar gaan samenvoegen. De horeca afzuigkappen in onze collectie zijn uitgevoerd in roestvrijstaal. Dit materiaal brengt duurzaamheid en stevigheid met zich mee.

 

Er zijn bijvoorbeeld modellen met een ingebouwde afzuigmotor en er zijn uitvoeringen zonder een afzuigmotor. Deze afzuigkap Easy stekkerklaar is een schuin model. Deze uitvoering is binnen no time vastgemaakt en aangesloten op een stroomvoorziening. Daarnaast bedient u deze afzuigkap eenvoudig aan de voorkant en zijn er twee lichten aanwezig. Het is dus een compleet plaatje met een geïntegreerde motor.

 

Horeca afzuigkap - RVS - schuin model

 

De afzuigkap zonder een motor is er ook in een hele reeks varianten. Als u bijvoorbeeld kijkt naar de afzuigkap doos model zonder motor, dan is er een breedte van 300cm en het product is gemaakt van roestvrijstaal. Daarnaast zit er onder de dampkap een aftapkraan voor het vet en bij dit model is er geen motor ingebouwd. Wij hebben losse motoren voor de afzuigkap verkrijgbaar en voor professioneel advies staan wij graag voor u klaar. Naast deze uitvoeringen zijn er nog veel meer, dus neem zeker een kijkje bij het volledige assortiment van de horeca afzuigkap.

 

Waar kunt u op letten bij de aanschaf?

Bij het kopen van een horeca afzuigkap zijn er verschillende punten om mee te nemen in uw zoektocht. Hierdoor maakt u een weloverwogen beslissing voor dé ideale horeca afzuigkap voor in uw keuken.

 

- Let als eerste op de vorm. Het ligt aan de ruimte waar u de afzuigkap gaat plaatsen welke vorm het beste aansluit bij uw keuken. Zo is er een doos model en dit is een rechthoekige vorm die meer kookdampen opvangt dan een schuin model. Het schuine model is de andere variant en deze uitvoering hangt u lager op dan een doos model. Bij locaties met een laag plafond is dit een goede uitkomst. Hieronder ziet u een tekening van een recht model en een schuin model.

 

Recht en schuin model - horeca afzuigkap

 

- Kijk goed naar de verlichting die u gebruikt. Bekijk of u wel of geen verlichting erin wilt hebben. Ook zien wij vaak dat LED verlichting geliefd is, omdat dit een zuinige en goede manier is van verlichting.

 

- Maak gebruik van een gasklep voor uw afzuiging: De elektromagnetische gaskleppen zijn altijd nodig wanneer u gas apparatuur gebruikt in de keuken. Dit is voor de veiligheid: wanneer de afzuiging niet aan staat is er ook geen gas toevoer. Wanneer de afzuiging wél aan staat, laat de gasklep gastoevoer er doorheen komen.

 

Elektromagnetische gasklep

 

Hoe werkt een horeca afzuigkap met en zonder motor?

Met een motor

Een horeca afzuigkap met een motor heeft aan de binnenkant van de kap en achter de filter lamellen een motor ingebouwd. Deze is kant en klaar voor gebruik en het grote pluspunt is dat installatie zo gepiept is. Het nadeel is dat u meer geluid hoort en dat de motor sneller vervuild raakt, omdat deze afzuigkap op een kleine afstand van de kookdampen zit.

 

Zonder een motor

Hierbij staat de motor op een andere plek opgesteld. De separaat opgestelde motor staat dan op de verdieping boven uw keuken in het pand of juist buiten, het is maar net waar er ruimte voor is. Het voordeel is dat u het geluid niet hoort in de keuken. Hieronder ziet u een tekening van een afzuigkap met een externe motor.

 

Afzuigkap - met externe motor

 

De maten van het afzuigkanaal

Voor de capaciteit van de motor dient u te kijken naar de breedte van de afzuigkap. Het is daarbij handig om als vuistregel het volgende aan te houden: 750m3 lucht per halve meter. Een afzuigkap van 200cm heeft bijvoorbeeld een afzuigmotor nodig met een capaciteit van 3000m3. Hieronder ziet u een tabel met daarbij de afmetingen van de kap in cm, het aantal m3 lucht afzuiging en de diameter van het kanaal Ø dat hiervoor nodig is. Dit zijn globale richtlijnen, want de maten hiervan zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan: de lengte van het kanaal, de soort en de hoeveelheid van de kookdampen en de lucht in de omgeving.

 

 

Kap in cm

Afzuigmotor capaciteit m3 lucht

Diameter kanaal Ø in mm

100

1500

280

150

2250

355

200

3000

400

250

3750

450

300

4500

500

350

5250

500

400

6000

560

 

Wilt u meer horeca informatie en inspiratie opdoen? Ontdek dan ook onze blog over een koeltoonbank precies zoals u hem wilt!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.