Menu
EUR
5 effectieve tips voor het werven van ervaren horecapersoneel

5 effectieve tips voor het werven van ervaren horecapersoneel

Door: Claire Reacties: 0

Onderhoud contact met scholen en vakopleidingen

Om een stroom van talent aan te trekken, is het essentieel om een netwerk van scholen en vakopleidingen te onderhouden. Houd regelmatig contact met docenten en studieadviseurs om stages, leerling plaatsen of afstudeeropdrachten aan te bieden. Door studenten vertrouwd te maken met jouw bedrijf, vergroot je de kans dat ze in de toekomst bij je willen werken. Het geven van gastcolleges of workshops op scholen is ook een effectieve manier om interesse te wekken bij potentiële werknemers.

 

Zet je team in als visitekaartje

Je huidige medewerkers kunnen fungeren als ambassadeurs voor jouw bedrijf. Moedig hen aan om hun positieve ervaringen te delen met anderen. Organiseer interne evenementen of teambuildingactiviteiten om de teamgeest te versterken en het enthousiasme onder je personeel te vergroten. Bied beloningen aan je personeel aan voor het aandragen van nieuwe geschikte kandidaten. Door je team actief te betrekken, creëer je een positieve uitstraling die potentiële werknemers aanspreekt.

 

Maak gebruik van je kanalen, zoals social media en je website

Social media-platforms zoals Instagram, Facebook en LinkedIn bieden uitstekende mogelijkheden om je bedrijf te promoten en vacatures te delen. Wees actief op deze platforms en deel interessante content over jouw bedrijf. Vraag je personeel ook om via hun eigen social media kanalen extra promotie te maken. Zorg ervoor dat je website up-to-date is met duidelijke informatie over werken bij jouw bedrijf en eventuele openstaande vacatures. Een professionele en informatieve online aanwezigheid trekt potentiële werknemers aan.

 

Wees creatief in het wervingsproces

Maak gebruik van creatieve content, zoals foto's en video's, om de werksfeer en cultuur binnen je bedrijf te laten zien. Een wervende video waarin jijzelf of je personeel diverse taken en de ontwikkelingsmogelijkheden binnen jouw bedrijf benadrukt, kan een krachtig middel zijn. Organiseer evenementen zoals een open dag of inloopavond waar geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in jouw bedrijf en direct in gesprek kunnen gaan. Werk samen met lokale partners, zoals scholen, evenementen of andere bedrijven, om gezamenlijke wervingscampagnes op te zetten. Door creatief te zijn, onderscheid je jezelf en trek je de aandacht van potentiële werknemers.

 

Maak medewerkers enthousiast en zet hun ontwikkeling centraal

Richt je niet alleen op de functieomschrijving bij het werven van nieuwe medewerkers. Laat ook zien dat je een positieve werkomgeving biedt waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en waarin hun persoonlijke groei en ontwikkeling worden gestimuleerd. Bied trainingen, workshops en doorgroeimogelijkheden aan om medewerkers te helpen hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Communiceer regelmatig over carrièremogelijkheden binnen jouw bedrijf en betrek hen bij beslissingen die hun werk beïnvloeden. Door medewerkers te enthousiasmeren en hun ontwikkeling centraal te stellen, creëer je een aantrekkelijke werkomgeving.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!