Menu
EUR
9 unieke en onverwachte cocktails die je gasten zullen verbazen

9 unieke en onverwachte cocktails die je gasten zullen verbazen

Door: Claire Reacties: 0

Cocktails uit Londen

De bruisende metropool aan de oevers van de Theems, staat niet alleen bekend om de iconische bezienswaardigheden en culturele diversiteit, maar ook om de levendige cocktailcultuur. De cocktailscene in Londen is een samensmelting van creativiteit en vakmanschap, waar enkele van 's werelds meest innovatieve mixologists zich verzamelen om het perfecte drankje te creëren. Een aantal bijzondere cocktails op de kaart waren


Rhubarb Sour
- Rhubarb (rabarber) is een populair ingrediënt in de Britse keuken, en in Londen vind je vaak de Rhubarb Sour. Deze cocktail combineert gin, versgeperst rabarbersap, citroensap en eiwit voor een verfrissend zure en toch romige smaak.


Bramble
- Een cocktail met een fruitige twist. Het combineert gin met vers citroensap, suikersiroop en braambessenlikeur. Het wordt geserveerd met een garnituur van verse braambessen en een schijfje citroen.


Corpse Reviver
- Een cocktail die oorspronkelijk werd bedacht als een "geneesmiddel" voor een kater. Het bevat gelijke delen gin, Cointreau, Lillet Blanc en absint, met een scheutje citroensap. Het is een verfrissende en kruidige keuze.


Cocktails uit Tokio

Tokio heeft een levendige cocktailscene met unieke drankjes die de lokale smaak en cultuur weerspiegelen. Het is een mix van traditionele en moderne smaken, met de nadruk op verse, seizoensgebonden ingrediënten en vakmanschap. Hier vind je echt unieke smaakcombinaties.


Yuzu Sour
- Yuzu is een Japanse citrusvrucht met een unieke smaak die ergens tussen citroen en mandarijn ligt. Een Yuzu Sour is een cocktail gemaakt met yuzu-sap, Japanse whisky (zoals Yamazaki of Hibiki), en suikersiroop voor een frisse en lichtzure smaak.


Sake Martini
- Deze Japanse twist op de klassieke martini vervangt gin of wodka door sake, een traditionele Japanse rijstwijn. Het resultaat is een zachte en verfijnde cocktail met een subtiele rijstsmaak.


Shochu Highball
- Shochu is een Japanse gedistilleerde drank gemaakt van verschillende ingrediënten zoals gerst, zoete aardappel of rijst. Een Shochu Highball is vergelijkbaar met de Japanese Highball maar wordt gemaakt met shochu in plaats van whisky.

 

Cocktails uit New York

New York is de geboorteplaats van veel klassieke cocktails en blijft een broedplaats voor creatieve mixologists om nieuwe drankjes te creëren. Het is nog steeds een van de meest levendige cocktailscenes ter wereld, met een breed scala aan drankjes die je kunt ontdekken, of je nu voor klassiek gaat of iets nieuws wilt proberen.


Manhattan
 - Een klassieker die zijn naam ontleent aan de stad zelf. Deze cocktail combineert bourbon of rye whisky met rode vermout en een paar druppels Angostura-bitters. Het wordt meestal geserveerd met kers als garnering.

 

Big Apple - Deze cocktail combineert bourbon, groene appel likeur, appelsap en citroensap voor een verfrissende en fruitige smaak die doet denken aan de iconische Big Apple.

 

New York Sour - Deze variant op de Whisky Sour voegt een laagje rode wijn toe bovenop de cocktail voor een visueel aantrekkelijke en smaakvolle twist.

 


Geïnspireerd geraakt? Misschien heb je wel een aantal nieuwe favorieten ontdekt die je graag aan je eigen cocktailkaart zou willen toevoegen. Maar onthoud, het geheim van een uitstekende cocktail zit niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de juiste benodigdheden en apparatuur.


Bij HorecaRama begrijpen we het belang van kwaliteit en vakmanschap als het gaat om het mixen van de perfecte cocktail. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan cocktailbenodigdheden, van kleinmateriaal zoals shakers, strainers en barlepels tot complete cocktailstations. Neem vooral een kijkje!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!