De keuken in en aan de slag met een professionele rijstkoker!

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
De keuken in en aan de slag met een professionele rijstkoker!

Het bereiden en serveren van dé perfecte rijst wordt een appeltje-eitje als u aan de slag gaat met een rijstkoker. Een rijstkoker doet het werk voor u en is dan ook onmisbaar in veel horecagelegenheden. Dit is niet voor niets, want u bespaart veel tijd en u kunt heerlijke, luchtige rijst serveren aan uw gasten.

Op welke manier werkt een rijstkoker?

Een rijstkoker werkt gemakkelijk en binnen een handomdraai kunt u de lekkerste en meest smaakvolle rijst op tafel zetten. Hieronder neem ik u mee in het proces:

Als eerste maakt u natuurlijk een keuze over de soort rijst waar u mee aan de slag gaat. Waar ligt uw specialiteit, wat vinden uw gasten lekker en waar wilt u de nadruk op leggen. Daarna wast u de rijst en gaat u de geschikte hoeveelheid afmeten. Deze doet u in de binnenpan van de rijstkoker. Dan komt het afmeten van het water om de hoek kijken en de geschikte hoeveelheid voegt u toe aan de rijstkoker. Nu is het tijd om de deksel erop te doen en de rijstkoker aan te zetten. Na het koken van de rijst springt de rijstkoker automatisch over op de warmhouden stand om de rijst warm te houden. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat uw rijst langer warm blijft en hierdoor zult u ook minder rijst verspillen. Dit werkt kostenbesparend en dat is altijd mooi meegenomen.

Het bereiden van smaakvolle en luchtige rijst gaat bijna op de automatische piloot met een rijstkoker in uw horeca keuken! Het is daarom echt een waardevolle toevoeging.

 

Welke soorten rijstkokers zijn er en wat zijn praktische aandachtspunten bij de aanschaf?

Rijstkokers zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak zitten er ook praktische benodigdheden bij zoals een rijstlepel of een maatbeker om precies uit te meten hoeveel rijst u nodig hebt. Bij HorecaRama hebben wij bijvoorbeeld rijstkokers van het merk CaterChef, Buffalo en Hendi.

Een aandachtspunt om extra aandacht aan te besteden, is de inhoud. Rijstkokers kunnen een inhoud hebben van bijvoorbeeld 13 liter en de maximale capaciteit van rijst is dan 5,4 kg. Ook kan een rijstkoker een inhoud hebben van 20 liter en dan is de maximale capaciteit 8,5 kg rijst. Dit ligt aan de hoeveelheid rijst die u voor ogen hebt. Ook is het handig om na te gaan of de binnenpan eruit gehaald kan worden, want hierdoor kunt u op een snelle en eenvoudige manier de rijstkoker reinigen.

 

Welke soorten rijst kunt u gebruiken in een rijstkoker?

In een rijstkoker kunt u allerlei soorten rijst toevoegen, het is maar net waar uw voorkeur ligt. Bent u bijvoorbeeld een fan van zilvervliesrijst of bruine rijst, dan neemt dit wel wat meer tijd in beslag om gaar te worden. Daarnaast is er ook de gewone witte rijst, basmatirijst en bijvoorbeeld pandanrijst. Deze soorten rijst vallen allemaal onder de granen en er is dus meer dan genoeg keuze voor iedere rijst liefhebber. 

 

Rijstkoker

 

Wat zijn de voordelen van een rijstkoker?

Een rijstkoker heeft veel voordelen die zorgen voor dé perfecte rijst waar iedereen voor wil terugkomen. Hieronder noem ik er een aantal:  

- Wat erg fijn is, is dat u tussendoor niet op de rijst hoeft te letten en daardoor kunt u tegelijkertijd aan de slag met het bereiden van andere gerechten. Op deze manier bespaart u veel tijd en kunnen gerechten op een snelle manier geserveerd worden.

- Daarnaast moet u bij het koken van rijst in een pan, de rijst altijd afgieten en bij een rijskoker is dat niet het geval.

- Ook blijft de rijst niet vastzitten aan de onderkant van de rijstkoker en dat bespaart een hoop tijd met schoonmaken. Als u rijst in een pan kookt, blijft er vaak een deel plakken en dat is niet altijd een pretje.

- Bovendien is een rijstkoker niet alleen goed voor het koken van rijst zoals de meeste mensen zullen denken. Ook groente, een lekker stukje vlees of heerlijke stoommaaltijden kunnen bereid worden in de rijstkoker. Met een rijstkoker kunt u dus alle kanten op!

 

Bij HorecaRama hebben wij een breed assortiment professionele rijstkokers. Het is een echte must-have als u rijst serveert in uw horecagelegenheid of een echte liefhebber bent van rijst, dus neem snel een kijkje!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.