De keuken in en aan de slag met een professionele rijstkoker!

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
De keuken in en aan de slag met een professionele rijstkoker!

Het bereiden en serveren van dé perfecte rijst wordt een appeltje-eitje als je aan de slag gaat met een rijstkoker. Een rijstkoker doet het werk voor jou en is dan ook onmisbaar in veel horecagelegenheden. Dit is niet voor niets, want je bespaart veel tijd en je kunt heerlijke, luchtige rijst serveren aan je gasten.

Op welke manier werkt een rijstkoker?

Een rijstkoker werkt gemakkelijk en binnen een handomdraai kun je de lekkerste en meest smaakvolle rijst op tafel zetten. Hieronder neem ik je mee in het proces:

Als eerste maak je natuurlijk een keuze over de soort rijst waar je mee aan de slag gaat. Waar ligt jouw specialiteit, wat vinden jouw gasten lekker en waar wil jij de nadruk op leggen. Daarna was je de rijst en ga je de geschikte hoeveelheid afmeten. Deze doe je in de binnenpan van de rijstkoker. Dan komt het afmeten van het water om de hoek kijken en de geschikte hoeveelheid voeg je toe aan de rijstkoker. Nu is het tijd om de deksel erop te doen en de rijstkoker aan te zetten. Na het koken van de rijst springt de rijstkoker automatisch over op de warmhouden stand om de rijst warm te houden. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat jouw rijst langer warm blijft en hierdoor zul je ook minder rijst verspillen. Dit werkt kostenbesparend en dat is altijd mooi meegenomen.

Het bereiden van smaakvolle en luchtige rijst gaat bijna op de automatische piloot met een rijstkoker in jouw horeca keuken! Het is daarom echt een waardevolle toevoeging.

 

Welke soorten rijstkokers zijn er en wat zijn praktische aandachtspunten bij de aanschaf?

Rijstkokers zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak zitten er ook praktische benodigdheden bij zoals een rijstlepel of een maatbeker om precies uit te meten hoeveel rijst je nodig hebt. Bij HorecaRama hebben wij bijvoorbeeld rijstkokers van het merk CaterChef, Buffalo en Hendi.

Een aandachtspunt om extra aandacht aan te besteden, is de inhoud. Rijstkokers kunnen een inhoud hebben van bijvoorbeeld 10, 13 of 20 liter. Dit ligt aan de hoeveelheid rijst die jij voor ogen hebt. Ook is het handig om na te gaan of de binnenpan eruit gehaald kan worden, want hierdoor kun je op een snelle en eenvoudige manier de rijstkoker reinigen.

 

Welke soorten rijst kun je gebruiken in een rijstkoker?

In een rijstkoker kun je allerlei soorten rijst toevoegen, het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Ben je bijvoorbeeld een fan van zilvervliesrijst of bruine rijst, dan neemt dit wel wat meer tijd in beslag om gaar te worden. Daarnaast is er ook de gewone witte rijst, basmatirijst en bijvoorbeeld pandanrijst. Deze soorten rijst vallen allemaal onder de granen en er is dus meer dan genoeg keuze voor iedere rijst liefhebber. 

 

Rijstkoker

 

Wat zijn de voordelen van een rijstkoker?

Een rijstkoker heeft veel voordelen die zorgen voor dé perfecte rijst waar iedereen voor wil terugkomen. Hieronder noem ik er een aantal:  

- Wat erg fijn is, is dat je tussendoor niet op de rijst hoeft te letten en daardoor kun je tegelijkertijd aan de slag met het bereiden van andere gerechten. Op deze manier bespaar je veel tijd en kunnen gerechten op een snelle manier geserveerd worden.

- Daarnaast moet je bij het koken van rijst in een pan, de rijst altijd afgieten en bij een rijskoker is dat niet het geval.

- Ook blijft de rijst niet vastzitten aan de onderkant van de rijstkoker en dat bespaart een hoop tijd met schoonmaken. Als je rijst in een pan kookt, blijft er vaak een deel plakken en dat is niet altijd een pretje.

- Bovendien is een rijstkoker niet alleen goed voor het koken van rijst zoals de meeste mensen zullen denken. Ook groente, een lekker stukje vlees of heerlijke stoommaaltijden kunnen bereid worden in de rijstkoker. Met een rijstkoker kun je dus alle kanten op!

 

Bij HorecaRama hebben wij een breed assortiment professionele rijstkokers. Het is een echte must-have als je rijst serveert in jouw horecagelegenheid of een echte liefhebber bent van rijst, dus neem snel een kijkje!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.