Menu
EUR
De lekkerste koffies voor op uw menukaart!

De lekkerste koffies voor op uw menukaart!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Latte macchiato: de warme en koude variant

Een populaire koffie onder de koffies is de latte macchiato. Deze kan zowel warm als koud worden gedronken. Het is essentieel dat u zorgt voor een goede verhouding, want te veel koffie en te weinig water zorgt ervoor dat de koffie een te bittere smaak heeft. Als er juist te weinig koffie is en te weinig water, dan zit er te weinig smaak aan. Het is dus belangrijk dat de juiste koffiemachine een goede instelling heeft van de hoeveelheid water.

In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld de Ascaso espresso machine die gemaakt is voor de professionele barista in de horeca. Er is een stoompijpje aan de zijkant aanwezig en een watertank waar maar liefst 10 liter water in kan. Hiermee kunt u een prachtige espresso zetten waarbij u zelf kunt bepalen hoe sterk u hem maakt. Als u daarnaast zorgt voor melk en opgeklopt melkschuim, bijvoorbeeld gemaakt met de Lattiz 2.0 melkschuimmachine, dan zijn de ideale ingrediënten binnen handbereik om een latte macchiato te maken. De espresso schenkt u vervolgens in de melk, niet te snel en niet te langzaam. Daarna is het tijd voor nog maar één ding en dat is het genieten van uw latte macchiato! Op uw menukaart kunt u naast deze warme variant ook de koude variant toevoegen. Vooral op warme dagen zijn de ijskoffies in trek, maar ook als het weertje wat minder is. Dit doet u door koffie te zetten met koud water en het dan te laten trekken. In koud water duurt het wel een langere tijd voordat de smaak afgegeven wordt, maar dan kunt u daarna wel een ijskoude koffie serveren aan uw gasten. Voor de smaak kunt u ook extra suiker, een toefje slagroom of een vleugje vanille-extract toevoegen! Een echte aanrader, al zeggen wij het zelf!

Ascaso - koffiemachine        

Cappuccino met havermelk voor in de horeca of als thuis barista

Cappuccino met havermelk wordt steeds meer gedronken in de horeca, op kantoor of thuis in plaats van de variant met volle melk. Havermelk is een zuivelvrij melkalternatief en is mileuvriendelijk van aard. Deze heerlijke en milieubewuste koffie kan gezet worden met een espresso machine, maar ook met een volautomatische koffiemachine. De Animo OptiMe springt er wat ons betreft echt tussenuit als wij kijken naar de volautomatische koffiemachines. Het is een eyecatcher en er kunnen verschillende soorten kopjes koffie mee gezet worden, waaronder een cappuccino. De koffiemachine heeft een compact formaat en is ideaal om neer te zetten in hotels, restaurants of op kantoor. Er is een koffiemolen aanwezig met daarin verse koffiebonen en een handig touchscreen. Binnen een handomdraai kunt u genieten van een vers kopje koffie!

Een cappuccino met havermelk is erg lekker om te maken met de Oatly haver barista edition. Hierdoor krijgt u dik en stevig melkschuim. Bovendien geeft deze melkschuim een volle en romige smaak. Ook met volle melk is de cappuccino uiteraard heerlijk van smaak en nog steeds een liefhebber op veel plekken. Deze koffie kunt u zeker toevoegen op uw menukaart, maar ook voor thuis is dit er eentje om te onthouden. Als u thuis komt na een drukke werkdag of tijdens het thuiswerken toe bent aan een energieboost, dan is een cappuccino altijd een goed idee! Het enige wat u nodig heeft is een goede koffiemachine, melk, een melkopschuimer voor automatisch opkloppen of een steelpannetje om de melk handmatig op te kloppen.  

Koffie - cappuccino

Welke soorten bonenmalers hebben wij in ons assortiment?

Naast de diverse modellen koffiemachines hebben wij ook bonenmalers in onze collectie. Een bonenmaler kan meestal ingesteld worden op het aantal gram van de bonen en de fijnheid van het malen. De professionele koffiemolen van Fiorenzato is ideaal voor het fijnmalen van koffiebonen en geschikt voor allerlei soorten koffie. Per dag kan er maar liefst 1,4 kg koffie fijngemalen worden. Ook de koffiemolen van Santos is een bonenmaler waar je u tegen zegt. Er is een instelbaar doseerapparaat aanwezig en de capaciteit van de vultrechter is 2,2kg. Daarnaast is de aan- en uit schakelaar verlicht en heeft het product een geluidsarme werking.

Bonenmaler - Fiorenzato

Op welke manier kunt u een heerlijk bakje filterkoffie in grote hoeveelheden zetten?

Een heerlijk bakje filterkoffie kan ook heel vol van smaak zijn. Met een koffiepercolator kunt u binnen een mum van tijd deze lekkere koffie serveren aan uw gasten. Als u grote hoeveelheden koffie moet bereiden, is een koffiepercolator dan ook dé perfecte oplossing. In hotels, bij grote bijeenkomsten, tijdens vergaderingen of in kantines zult u dit dan ook vaak tegenkomen. Bovendien verbruiken de meeste percolators niet veel energie en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor bespaart u veel kostbare tijd die u kunt besteden aan andere taken.

Wij zullen hieronder benoemen hoe het percoleren in zijn werk gaat:

- Bij het percoleren wordt het waterreservoir van de percolator gevuld met water en verwarmd door een warmtebron.

- De warmtebron zorgt er vervolgens weer voor dat het waterreservoir verwarmd wordt.

- Als het water bijna bij het kookpunt is, wordt dit door het buisje in de percolator naar boven gestuwd.

- Hierdoor krijgt het water de ideale smaak en aroma van de koffie!

Bij HorecaRama hebben wij diverse koffiemachines waaronder een koffiepercolator van Saro in ons assortiment. Deze koffiemachine is dubbelwandig en gemaakt van RVS. Er kunnen maar liefst honderd kopjes koffie mee gezet worden en er is een aftapkraantje aanwezig. Ook is er een handig indicatieglas om te zien hoeveel er nog in zit en een RVS filter. Hierdoor zijn er geen papieren filters nodig en dat is mooi meegenomen! Als de koffiemachine klaar is met koffie zetten, springt de percolator over op warmhouden.


 

Wilt u in uw horeca zaak of bij uw thuis ook zo’n perfecte koffie? Begin uw zoektocht vandaag nog en ontdek onze brede collectie koffiemachines voor in de horeca!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »