Menu
EUR
De Ultieme Gids voor het Organiseren van een Succesvol Zomerfeest in Jouw Restaurant

De Ultieme Gids voor het Organiseren van een Succesvol Zomerfeest in Jouw Restaurant

Door: Claire Reacties: 0

Laten we vijf geweldige voorbeelden bekijken:

 

1. Italiaans Restaurant: La Notte della Sagra (Het Festival van de Oogst)

Het Italiaanse zomerfeest, bekend als "Sagra," is een prachtige viering van de oogst. Creëer een charmante sfeer met kleurrijke lantaarns, strobalen en gezellige tafels in de buitenlucht. Tijdens de Sagra nemen de gasten samen aan een aantal lange tafels plaats, of je elkaar nu kent of niet. De avond is juist bedoeld om nieuwe contacten te leggen.

 

Serveer traditionele Italiaanse gerechten gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Denk aan bruschetta, risotto met wilde paddenstoelen, gegrilde groenten en heerlijke tiramisu als dessert. Vergeet niet om een lokale wijntafel toe te voegen waar gasten kunnen genieten van de beste Italiaanse wijnen.

 

2. Mexicaanse Cantina: Fiesta Mexicana

Breng de levendige sfeer van Mexico naar je restaurant met een spetterende Fiesta Mexicana. Versier de ruimte met kleurrijke piñata's, sombrero's en kleurrijke papieren vlaggetjes. Stel een taco-bar op met een scala aan vullingen, zoals carne asada, carnitas, gegrilde garnalen en vegetarische opties. Maak het een lopend buffet waarbij iedereen aan hoge tafels gezellig geniet van verschillende taco’s. Voeg natuurlijk ook een tequilabar toe waar gasten kunnen genieten van verschillende soorten tequila en tequila-cocktails, zoals margarita's en paloma's.

 

3. Franse Bistro: Soirée en Provence

Neem je gasten mee op een culinaire reis naar het prachtige Provençaalse platteland in Frankrijk. Creëer een charmante en rustieke sfeer met lavendelbloemen, witte tafelkleden en vintage decoraties. Stel een menu samen met heerlijke Provençaalse gerechten, zoals ratatouille, coq au vin en bouillabaisse. Voeg een selectie van Franse kazen toe als dessert en zorg voor een uitgebreide keuze aan Franse wijnen en aperitieven om de maaltijd compleet te maken.

 

Denk ook aan livemuziek met traditionele Franse instrumenten om de sfeer te versterken. Bovendien kun je een dresscode voorstellen, zoals 'Provençaals chic', en creëer fotogenieke hoekjes met decoratieve elementen waar gasten foto's kunnen maken en delen op sociale media.

 

 

4. Grieks Restaurant: Een Nacht in Mykonos

Breng de spirit van de Griekse eilanden naar je restaurant met een betoverende thema-avond geïnspireerd op Mykonos. Versier de locatie met witte en blauwe tinten, kaarsen en nautische elementen. Serveer een scala aan heerlijke Griekse gerechten, zoals souvlaki, moussaka, feta-salade en baklava. Ga voor livemuziek met traditionele Griekse instrumenten voor een authentieke sfeer.

Maar ga ook vooral verder dan alleen maar decoratie en aankleding. Creëer een interactieve avond, waarbij jouw gasten het gevoel hebben dat ze daadwerkelijk op het schilderachtige dorpje Mykonos zijn beland. Denk bijvoorbeeld aan een interactieve muurschildering, waar gasten hun handafdrukken kunnen achterlaten en zo een blijvende herinnering aan deze bijzondere avond kunnen creëren, of voeg een ouzo proeverij toe. Om het nog leuker te maken, kun je een "Ouzo Proeverij Paspoort" ontwerpen. Elke keer dat een gast een Ouzo-smaak probeert, krijgen ze een stempel. Als ze alle varianten hebben geprobeerd, kunnen ze hun volle paspoort inleveren voor een speciale verrassing of een kortingsbon voor hun volgende bezoek aan jouw restaurant.

 

Vergeet ook niet dat Mykonos beroemd is om zijn levendige nachtleven. Geef een wending aan de muzikale beleving. Denk aan DJ's die een moderne draai geven aan traditionele Griekse klanken. Er zijn genoeg ideeën voor een magische avond.

 

5. Japans Restaurant: Zen Sake Gardens

Transformeer je Japanse restaurant in een serene en rustige Zen-tuin voor een ontspannende zomeravond. Laat je gasten genieten van een harmonieuze en rustgevende sfeer en zorg dat ze de stress van de buitenwereld even kunnen vergeten.

 

Decoreer met bamboe, Japanse lantaarns, sierkers en maak gebruik van water voor de ultieme sfeer. Serveer een assortiment van je lekkerste Japanse gerechten en een sake-proeverij om je gasten te laten genieten van verschillende soorten sake.

 

Als je echt uit wilt pakken kun je nog extra ideeën toevoegen aan de avond. Laat de gasten bijvoorbeeld aan het begin van de avond een haiku schrijven en hang deze vervolgens op in de tuin als decoratie. Of nodig je gasten uit voor een meditatiesessie en laat ze extra tot rust komen. Heb je een vijver? Denk dan bijvoorbeeld aan een drijvende lantaarnceremonie. Waarbij gasten hun wensen en gedachten op kleine drijvende lantaarns schrijven en deze laten drijven op het water.

 

 

Hoe werkt dit voor de marketing van jouw restaurant? 

Naast dat een zomerfeest een geweldige manier is om je gasten te verwennen, biedt het ook allerlei voordelen voor jouw marketing. Zo creëer je een sterkere band met je gasten, zorg je voor extra mond-tot-mondreclame, differentieer je je van concurrentie en zeg nou zelf, wie wil dit unieke feest nou niet op Social Media delen?

 

Het is een investering die zich kan vertalen in verhoogde omzet en een grotere naamsbekendheid op de lange termijn.

 

Natuurlijk zijn dit slechts ideeën. Om jouw zomerfeest uniek te maken kies je wat het beste past bij jouw identiteit. Dus, zet je creatieve hoed op, plan je zomerfeesten en geniet van het succes dat het zal brengen voor jouw restaurant!

 

Wil jij ideeën op basis van jouw restaurant of keuken. Laat het ons weten in de reacties.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!