Menu
EUR
Diverse kleuren horeca snijplanken: hoe gebruikt u deze op de juiste manier?

Diverse kleuren horeca snijplanken: hoe gebruikt u deze op de juiste manier?

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Waarom is het gebruik van een juiste horeca snijplank essentieel?

Het gebruiken van de juiste horeca snijplank is essentieel in uw prachtige keuken. De reden hiervoor is dat kruisbesmetting wordt voorkomen als producten op de juiste horeca snijplank gesneden worden. Als er kruisbesmetting plaatsvindt, dan komen er ziekmakende bacteriën van het ene product terecht op het andere product. Bijvoorbeeld bij rauwe vis of bij rauw vlees kunnen deze bacteriën erop zitten. Bij het bereiden ervan kunnen deze dan het voedsel besmetten en dit wilt u natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Als u bijvoorbeeld eerst druk bezig bent geweest met het snijden van een mooie zalm, de snijplank afwast en vervolgens fruit gaat snijden voor in een salade. Dan kunt u zich voorstellen dat niet alle bacteriën van de snijplank verdwenen zijn tijdens het afwassen. Deze resten en bacteriën kunnen terechtkomen in uw frisse fruitsalade en hier kunt u behoorlijk ziek van worden. Dit kunt u eenvoudig tegengaan door voor verschillende producten andere snijplanken te gebruiken.

 

Daarnaast is het ook essentieel om de juiste snijplank te gebruiken om te voldoen aan de HACCP richtlijnen. De snijplanken in de verschillende kleuren, die wij in het volgende stuk verder beschrijven, voldoen aan de HACCP kleurindeling. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points, oftewel gevarenanalyse en kritische controlepunten. Het is een hygiënecode waarin staat hoe de voedselveiligheid en hygiëne bewaakt kan worden.

 

Welke kleuren snijplanken worden er gebruikt in de horeca?

In een drukke omgeving zoals een professionele horeca keuken is er een reeks aan specifieke kleuren voor de horeca snijplanken die worden gebruikt. Iedere kleur heeft een eigen doel en die zullen wij hieronder kort benoemen:  

 

- Een blauwe snijplank is voor het fileren en snijden van rauwe vis.

- Een groene snijplank is voor alle soorten groenten en fruit. Deze kunnen rauw of gekookt zijn en is dus vooral bedoeld voor het snijden van koude producten in de horeca keuken.

- Een gele snijplank is voor het snijden van rauw gevogelte zoals kalkoen, duif en kip.

- Dan is er ook een rode snijplank. Deze gebruikt u bij rauw vlees.

- Een bruine snijplank is voor worst en gebraden vlees.

- Als laatste is er nog een witte horeca snijplank. Hierop kunt u kaas en brood snijden.

 

Welke soorten horeca snijplanken hebben wij in ons assortiment?

Bij HorecaRama hebben wij een groot aantal handige snijplanken in ons uitgebreide assortiment. Alle kleuren die wij hierboven hebben beschreven, zijn bij ons beschikbaar. Deze snijplanken zijn dé ideale toevoeging in uw horeca keuken of in uw keuken thuis.

 

Zo hebben wij bijvoorbeeld een praktische set van 6 stuks horeca snijplanken.  Dit zijn snijplanken van het merk Hygiplas en ze zijn gemaakt van LDPE. Daarnaast bevatten ze handige kleurcodes zodat u meteen kunt zien waar u de horeca snijplank voor kunt gebruiken. Op de bijgevoegde kleurcodekaart kunt u in een oogopslag zien welke plank geschikt is voor welk type voedsel. De snijplanken zijn inclusief een duurzaam RVS rek zodat u de snijplanken overzichtelijk op kunt bergen.

Snijplanken - kleuren - 6 stuks

Daarnaast hebben wij ook mooie snijplanken gemaakt van hout in onze collectie. De houten snijplank van Vogue heeft een afmeting van 610x455mm en bevat handige vinger sleuven. Het is een sterk en slijtvaste uitvoering en allerlei soorten voedsel kunnen hierop gesneden worden. Wel is het aan te raden om één type voedsel te kiezen en de snijplank dan alleen nog hiervoor te gebruiken.

Snijplank - hout

Ook een grote trancheerplank/snijplank wordt veel gebruikt in de horeca keuken. De trancheerplank van CaterChef die wij hebben, heeft een ideale afmeting van 60x40cm. Het product is gemaakt van zwart hogedruk polyetheen met praktische antislip voetjes zodat de plank niet verschuift. Daarnaast neemt de plank geen vocht op en is de snijplank aan twee zijden gekant zodat deze stevig op een werkblad of werktafel neergezet kan worden.

Snijplank - trancheerplank - zwart

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar nog meer informatie over horeca snijplanken en wilt u er zelf eentje aanschaffen? Neem dan vooral een kijkje bij onze horeca snijplank op maat! 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!