Menu
EUR
Een professionele blender kopen, waar moet ik op letten?

Een professionele blender kopen, waar moet ik op letten?

Door: Sebastiaan van Lare Reacties: 0

Het terrasseizoen is weer begonnen en dat betekent dat er weer volop cocktails, smoothies en andere dranken over de terrassen gaan. Voor de perfecte bereiding van deze dranken is een goede professionele blender een vereiste, maar wat maakt een blender goed en waar moet u op letten om het juiste model voor uw doeleinden aan te schaffen? HorecaRama legt het uit in 4 stappen

 

Stap 1: Welke ingrediënten gebruik ik voornamelijk?

Gebruikt u voornamelijk zachte ingrediënten zoals bijvoorbeeld fruit of roomijs en gebruikt u deze slechts een paar keren per dag? Dan heeft u voldoende aan een standaard model met een vermogen tot 500 watt. Indien u de blender wat intensiever gebruikt en hier ook harde ingrediënten mee wilt verpulveren heeft u al snel een model nodig tot 1000 watt. Voor professioneel gebruik met zowel harde- als zachte ingrediënten is een professionele blender met meer dan 1000 watt een vereiste.

Hoe hoger het vermogen is, hoe gemakkelijker het apparaat de ingrediënten weet te verwerken. Hierdoor kunt u tijd besparen met een uitvoering met meer vermogen.


Stap 2: Hoeveel glazen wil ik maken per keer?

De inhoud van de kan verschilt per model. Maakt u in één keer voor meerdere personen dranken? Dan kunt u bijvoorbeeld voor een blender gaan met een inhoud van twee of zelfs 4 liter. Maakt u veel verschillende drankjes? Dan heeft u voldoende aan een variant met bijvoorbeeld een 1 liter kan. Let er op dat de kan niet helemaal gevuld kan worden. Als u dit wel zou doen, kunnen de ingrediënten niet meer naar de bodem zakken en dus niet verpulverd worden. Daarnaast kan de deksel van de kan schieten wanneer deze te vol is.


Stap 3: Heb ik verschillende standen nodig?

Sommige professionele blenders zijn instelbaar in verschillende standen. Dit kan erg handig zijn als u de ingrediënten niet volledig gemalen wenst te hebben. Hoe meer standen het apparaat heeft, des te nauwkeuriger dit proces te controleren is. Daarnaast beschikken sommige modellen over een ‘pulse-mode’ waarmee er een extra krachtige boost kan worden gegeven om het gewenste resultaat te bereiken of bijvoorbeeld ijsblokjes te crushen.


Stap 4: Waar moet ik verder nog op letten?

Naast de boven omschreven punten, zijn er nog een aantal opties waar u rekening mee kunt houden. Zo zijn de kannen vaak gemaakt van glas of kunststof. Over het algemeen is glas sterker en makkelijker te reinigen, maar ook duurder. Daarnaast zijn er ook nog verschillende vormen kannen. Deze zijn vaak rechthoekig of rond, de rechthoekige modellen kunnen de producten sneller mengen en verwerken. De ronde modellen zijn weer eenvoudiger schoon te maken omdat er geen hoeken in zitten en de ingrediënten eenvoudig weggespoeld kunnen worden. Wilt u regelmatig ijs crushen? Kies dan voor een krachtig model die hiervoor geschikt is.
Staat en gebruikt u de blender in een omgeving waar uw gasten zich ook bevinden? Dan zijn er modellen met een speciale afscherm-kap waarmee het geluidsniveau extra wordt gedempt. Hierdoor ondervinden uw gasten geen overlast van het geluid. Bovendien zijn er professionele blenders die beschikken over voorgeprogrammeerde knoppen voor het instellen van een cyclus per product, of zelfs een USB aansluiting waarmee u compleet programmeerbare programma’s kunt inladen. Ideaal voor vaste recepten en bij gebruik van meerdere blenders voor een consistent eindproduct!

 

Drie blenders voor verschillende doeleinden:

Naar aanleiding van bovenstaande informatie heeft HorecaRama drie varianten geselecteerd om deze extra toe te lichten en de verschillende mogelijkheden te laten zien.

 

Caterchef blender

 

Semiprofessionele blender met een inhoud van 2 liter.

Professionele Caterchef blender met sterk RVS cuttermes. Dit model beschikt over een 2 liter mengbeker van zeer stevig polycarbonaat. Voorzien van maatverdeling, hoofdschakelaar, pulse functie en traploos instelbare snelheidsregelaar.
Afmetingen: breedte 20cm, hoogte 50cm, diepte 25cm. 230 volt, 1500 watt.

 

Nu van €149 voor €124,95

 

Waring blender

 

Blender MX1200XTXEK – 1,8 liter

Professionele blender van het merk Waring. Dit model is uitstekend geschikt voor het prepareren van bijvoorbeeld cocktails, soepen, brooddeeg of smoothies. De krachtige 1500 watt motor zorgt voor maar liefst 1500 tot 32000 toeren per minuut. Daarnaast is dit model voorzien van sterke RVS messen en stabiele, stevige rubberen poten die bovendien geluiddempend werken. Wordt geleverd met een polycarbonaat kan met een inhoud van twee liter, voorzien van een deksel gemaakt van vinyl, met afvoerklep wat ideaal is om tussentijds ingrediënten toe te voegen. Hoogte 457mm, breedte 215mm, diepte 209mm, 230 volt, gewicht 7,18kg.

 

Nu van €909 voor €690

 

Blendtec blender

 

Blender Stealth-875 – type S875D4601-EUB1GB1A

Zeer krachtige professionele blender van het merk Blendtec, model 875. Dit model is uitstekend geschikt voor zeer intensief gebruik. Ideaal voor het veelvuldig maken van smoothies, cocktails, milkshakes, soepen of het blenden van bevroren fruit, ijsblokjes of noten. Door de afschermkap is dit model erg stil in gebruik. De stevige kan bevat speciaal gepatenteerde messen. Aan de voorzijde bevindt zich een verlicht display met touchscreen. Bovendien kan dit model worden ingesteld in een lage, medium en hoge snelheid, alsmede in pulse-modes. Daarnaast kunt u deze blender door middel van voorgeprogrammeerde knoppen instellen voor een cyclus per product. Ook is het mogelijk voorgeprogrammeerde programma’s in te laden door middel van een USB aansluiting. Zwart van kleur, 230 volt, 2800 watt, hoogte 43,9cm, breedte 21,8cm, diepte 22,9cm, gewicht 7,2kg.

 

Nu van €1.599 voor €1.359!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!