Menu
EUR
Het kiezen van een professionele wijnklimaatkast

Het kiezen van een professionele wijnklimaatkast

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

De beste bewaartemperatuur en modellen van de wijnklimaatkast

Het bewaren van witte en rode wijn in een wijnklimaatkast gaat op een verschillende temperatuur. De ideale temperatuur waarop u witte wijn bewaard is tussen de 7 graden en 10 graden Celsius. Bovendien moet u een witte wijn ook koeler bewaren dan andere wijnen die u serveert aan uw gasten. Als we kijken naar de temperatuur van rode wijn, dan is dat tussen de 10 graden en 12 graden. Bij fruitige rode wijnen is dit tussen de 14 en 16 graden. De kwaliteit en de smaak van de wijn blijft op deze manier optimaal. Als we kijken naar champagne en naar rose wijnen, dan is een temperatuur van tussen de 8 en 10 graden het meest ideaal. 

 

Wij hebben diverse modellen van de wijnklimaatkast in ons assortiment. Zo zijn er uitvoeringen met een enkele zone, zoals de wijnkoelkast van 118 liter. Bij deze kast is het temperatuurbereik +5 tot +20 graden. Het is een stijlvolle wijnklimaatkast, uitgevoerd in het zwart en gemaakt van gepoedercoat staal. Er is ruimte voor 19 flessen wijn en die zijn te verdelen over 5 roosters.

 

Als u een wat grotere plek heeft om de wijnklimaatkast neer te zetten, kies dan voor een model met twee afzonderlijke temperatuurzones. Dit is handig als u bijvoorbeeld witte en rode wijnen in één wijnklimaatkast heeft staan. Voor het bewaren van beide wijnen heeft u dan maar één kast nodig. Zo hebben wij deze mooie wijnkoelkast met 2 zones van Saro. Er zijn 8 houten planken om de flessen wijn op neer te leggen en er is ruimte voor maar liefst 77 flessen. De temperatuur regelt u digitaal en zone 1 is van 5 tot 12 graden, zone 2 is van 12 tot 20 graden.

 

Daarnaast is er de keuze uit wijnklimaatkasten gemaakt van RVS. De voorkant is gemaakt van glas, zodat de diverse en verfrissende wijnen meteen bij uw gasten in het oog springen. Het is niet alleen ideaal om uw wijnen te bewaren, het is ook een echte eyecatcher voor in uw horecagelegenheid!

 

Wijnkoelkast - 118 liter - zwart   Wijnkoelkast - 2 zones - zwart

 

Het geluidsniveau van een wijnklimaatkast

Bij een wijnklimaatkast gaat het vaak om een zakelijke bestelling, maar wij zien ook dat dit regelmatig gaat om een particuliere bestelling. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het geluid van een wijnklimaatkast. In een bar, restaurant of andere horecagelegenheid valt het geluid bijna niet of helemaal niet op, omdat deze omgeving van zichzelf al drukker is. Als u een wijnklimaatkast thuis een mooi plekje geeft, dan is dit een andere omgeving en zal het geluid meer te horen zijn. Er zijn verschillende types en het ene model is stiller dan het andere. Daarom is het goed om hierop te letten bij de aanschaf van een wijnklimaatkast en hierover professioneel advies te vragen. Het geluidsniveau van een wijnklimaatkast ligt vaak tussen de 35 en 45 decibel.

 

Inbouwen van een wijnklimaatkast

Bij een wijnklimaatkast is er de keuze om deze in te bouwen. Vaak is dit een plek waar de kast goed in het zicht staat. De wijnklimaatkast heeft glazen deuren en het ziet er aantrekkelijk uit om diverse wijnen tentoon te stellen aan uw gasten zodat ze meteen zien wat voor aanbod er is.

 

Niet iedere wijnkoeling is geschikt om in te bouwen. Het is essentieel om te zorgen voor voldoende luchtcirculatie en om 5cm of 10cm vrij te laten rondom de wijnklimaatkast. Daarnaast zijn er ook speciale modellen die ervoor gemaakt zijn om ze op een strakke manier in te bouwen.

 

Ook is het aan te raden om goed te letten op het aantal flessen dat u wilt bewaren in de wijnklimaatkast. Er zijn klimaatkasten voor een hoeveelheid van 19 flessen tot modellen waar wel 168 wijnflessen in passen. Het is belangrijk om goed na te gaan hoeveel flessen wijn er op een dag doorheen gaan, om de behoefte te inventariseren. Hierdoor heeft u een goed overzicht om in te spelen op drukke en minder drukke dagen.

 

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar ons assortiment van professionele wijnklimaatkasten. Neem dan snel een kijkje tussen al onze uitvoeringen van de wijnklimaatkast!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!