Hoe kies ik de juiste vrieswerkbank voor in mijn horeca keuken?

  • Geplaatst op
  • Door Sebastiaan
  • 0
Hoe kies ik de juiste vrieswerkbank voor in mijn horeca keuken?

Een vrieswerkbank is bijna niet meer weg te denken uit een professionele horeca keuken en dat is niet voor niets. Het scheelt ruimte en aan de bovenkant is er plek om te werken. Wij begrijpen dat u hier een aantal vragen over heeft en daarom hebben wij het in deze blog eerst over het gebruik van een vrieswerkbank. Daarna bekijken we de temperatuur en zetten we een aantal varianten in de schijnwerpers. Lees hieronder snel verder!

Het gebruik van een vrieswerkbank

Een plek om op te werken en om bevroren producten in op te slaan, daar is een vrieswerkbank dé ideale oplossing voor. Voor het kiezen ervan is het dus goed om na te gaan waarvoor u de werkbank gaat gebruiken. Het is een perfecte aanvulling in uw horeca keuken om ruimte te besparen en om efficiënt aan de slag te gaan. Als u vaak werkt met bevroren producten is het een echte uitkomst, want deze zijn binnen handbereik met een vrieswerkbank. Het constante heen en weer lopen tussen de werktafel en de vriezer is verleden tijd en deze tijd kunt u dan weer besteden aan andere taken.

Denk bijvoorbeeld aan een werkvoorraad met bevroren snacks zoals bitterballen, frikandellen en kroketten. Daarnaast is een vrieswerkbank gemaakt van roestvrijstaal en dit vereenvoudigt de schoonmaak en u kunt er een lange tijd van genieten in uw horeca keuken.

 

Welke temperatuur heeft een vrieswerkbank?

De temperatuur ligt ongeveer tussen de –18 en –21 graden Celsius. Met deze temperatuur blijven uw producten op de juiste manier gekoeld en maken bacteriën geen kans.

Een geforceerde vrieswerkbank met een automatische ontdooiing werkt overigens prettiger dan een statische vrieswerkbank. Bij een statische uitvoering is er eerder sprake van aanvriezing langs de wanden en is de temperatuur gevoeliger voor schommelingen. 

 

Wat voor soort modellen zijn er van de vrieswerkbank?

Wij hebben een breed assortiment aan vrieswerkbanken bij HorecaRama. Hieronder zetten wij er drie voor u op een rijtje. Het is voor het kiezen handig om voor uzelf na te gaan hoeveel producten u erin gaat bewaren en welke koeling u prettig vindt om mee te werken.

- De eerste in dit rijtje is de Vrieswerkbank layout 3. Deze uitvoering heeft een monoblock motor en deze is er eenvoudig uit te halen. Daarnaast heeft het werkblad thermische isolatie en er zijn praktische lades aanwezig. De lades zitten op telescopische rails en deze zijn er gemakkelijk en ook nog eens extra ver uit te schuiven, waardoor u gemakkelijk 1/1GN bakken in de lades kunt plaatsen. Bovendien zijn de deuren zelfsluitend en is er een dikke laag van isolatie. Een echte topper onder de vrieswerkbanken wat ons betreft.

- De volgende is er ook zeker eentje om te onthouden en dat is deze vrieswerkbank Polar U-serie. Er is een werkblad van roestvrijstaal en er is een intelligente controller aanwezig om de juiste temperatuur in te stellen. Het is een geforceerd model en deze bereikt snel de temperatuur die is ingesteld. Dit is ook het geval als de deur regelmatig open en dicht gaat. Daarnaast doet deze werkbank op en top zijn werk in een omgevingstemperatuur tot wel 43 graden.

- De laatste in dit rijtje is de Vrieswerkbank Foster EP1/2L. Een product uit het absolute topsegment, voor de meest betrouwbare prestaties in de drukste en warmste horeca keukens! Bovendien is dit model ook een stuk energiezuiniger dan vergelijkbare modellen. Door onder andere het hergebruiken van restwarmte vallen de energiekosten lager uit. Deze vrieswerkbanken van Foster zijn verkrijgbaar in veel verschillende versies; vanaf 2 tot en met 4 deuren breed. Ook is het mogelijk om voor 2 of 3 lades per sectie te kiezen voor de optimale samenstelling in iedere keuken!

Naast deze modellen is er nog veel meer om te bekijken bij onze volledige collectie vrieswerkbanken. Begin uw zoektocht vandaag nog en voor vragen en professioneel advies staan wij graag voor u klaar!

 

Bent u nieuwsgierig naar meer informatie over verschillend type koelingen in de horeca? Lees dan ook onze blog over het verschil tussen statische, geventileerde en geforceerde koelingen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.