Hoeveel kost het om een restaurant te bouwen?

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Hoeveel kost het om een restaurant te bouwen?

Bij het bouwen van een restaurant zijn er een aantal zaken die om de hoek komen kijken. Ieder restaurant is uniek en hoeveel het precies kost is dus lastig om aan te geven. Wel geven wij een goede indicatie van de kosten voor het bouwen van een restaurant, zodat u in ieder geval een duidelijk overzicht heeft. In onze nieuwste blog vertellen wij meer over de kostenposten waar u aan moet denken. Ontdek de blog hieronder!

Bouw werkzaamheden

De bouw werkzaamheden komen als eerste aan de orde. Hierbij zijn er verschillende punten, zoals:

 

- De voorzieningen voor de elektriciteit, de meterkast en alle stroompunten in het pand waar u gaat bouwen.

- De voorzieningen voor het water zijn ook niet te missen. Waterleidingen zijn onmisbaar en nodig in bijvoorbeeld de professionele horeca keuken, bij de bar of bij de toiletten voor het wassen van de handen.

- Een derde punt in dit handige rijtje zijn de wanden in het restaurant. Hierbij gaat het om het plaatsen en bekleden van de wanden. Denk bij het bekleden aan tegels of behang. Het is maar net waar uw persoonlijke voorkeur ligt en wat de uitstraling is van uw prachtige restaurant.

- Een uitstekende vloer, het storten en/of het egaliseren van de vloer horen zonder twijfel bij de kosten voor het bouwen van een restaurant. De vloer kan bestaan uit tegels, PVC of een antislip ondergrond. Deze ondergrond is vooral aan te raden voor de vloer in de keuken of bij de bar, zodat er een veilige manier is van werken. Hier loopt iedereen vaak heen en weer op een dag en met een antislip ondergrond glijdt u minder gemakkelijk uit.

- Het plafond hoort er natuurlijk ook bij. U moet daarbij zorgen voor een brandveilig en/of akoestisch dempend plafond. Daarnaast zult u het plafond vaak wit spuiten, maar dit kan ook gaan om een andere kleur.

- Vervolgens zijn er de sanitaire voorzieningen. Denk hierbij aan de toiletten in uw restaurant en de ruimte om uw handen te wassen. Hygiëne staat altijd bovenaan.

- Als laatste komen we aan bij de opslagruimte. Ook dit hoort bij de kosten voor het bouwen van een restaurant. Zorg ervoor dat deze ruimte droog, schoon en overzichtelijk is. Hierdoor geniet u langer van uw kostbare spullen en heeft u binnen no time de spullen die u nodig heeft.

 

De kosten van de apparatuur

Bij de kosten voor het bouwen van een restaurant is professionele apparatuur niet geheel onbelangrijk. Zo zijn er voorzieningen voor de ventilatie, zoals de afzuiging, de toevoer van de lucht, de verwarming en de verkoelende airco.

 

Ook in de keuken heeft u een lading aan apparatuur staan om te zorgen voor een compleet restaurant. Hieronder verstaan wij onder andere koelkasten, vrieskasten, fornuizen, vaatwassers en ook meubels van roestvrijstaal. Vervolgens is er een bar die de eyecatcher en het middelpunt is in uw horecazaak. Denk hierbij aan de koeling voor dranken en voor bier. Daarnaast ook de glazenspoelmachine om te zorgen voor de altijd glimmende glazen. Niet te vergeten is een ijsblokjesmachine voor verfrissende ijsblokjes in de heerlijke drankjes.

 

Bij de kosten voor het bouwen van een restaurant zijn er ook de systeemvoorzieningen. Dit zijn onder andere: kassa en netwerkpunten, internet, camerabeveiliging, alarmsystemen, geluidssystemen en de verlichting.

 

De kosten voor de inrichting

Bij een mooi restaurant hoort ook een aantrekkelijke inrichting. De kosten zijn onder andere:

 

- De voorzieningen voor een zitplaats voor uw gasten. De tafels, de lekkere stoelen, goede banken en stijlvolle krukken.

- De kosten voor de interieurbouw. Denk hierbij aan de bar, de kasten om van alles in op te bergen en de deuren. Daarnaast ook de lades en de entree waar uw gasten binnenkomen. Dit moet er op en top uitzien, want een eerste indruk zegt vaak meer dan duizend woorden.

- Het laatste punt zijn de decoratieve elementen. Mooie spiegels aan de wand, planten zowel nep als echt om de boel een gezellige en groene uitstraling te geven of uw fraaie collectie aan glaswerk, staalwerk en houtwerk.

 

Kosten voor de magische marketing

Bij de kosten voor het bouwen van een restaurant speelt ook de marketing een essentiële rol. Een goedlopende en overzichtelijke website en een e-mailadres om vragen te beantwoorden. Daarnaast is er ook de telefoon, het internet en het online bestel- en reserveringssysteem voor een efficiënte doorloop.

 

Social media is een belangrijke tool om uw klanten en potentiële klanten kennis te laten maken met uw restaurant. Hier geeft u bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen, hier deelt u verrukkelijke recepten of u kondigt speciale evenementen aan. Ook het drukken van de folders met uw menukaart en het afdrukken van uw menu horen bij het onderdeel marketing.

 

De kosten voor het opstarten

De kosten voor het personeel en voor het klein materiaal zijn de kosten die horen bij het opstartingsproces. Denk hierbij aan horeca servies en glaswerk, het gereedschap voor in de keuken en de opslag voor al uw smakelijke ingrediënten. Bij de kosten voor het bouwen van een restaurant heeft u ook te maken met de kosten voor al het eten en drinken die u in uw restaurant serveert aan uw gasten.

 

Restaurant - tafel - glazen

 

Drie categorieën voor de verdeling van de kosten

De kosten voor het bouwen van een restaurant zijn het beste in te delen in drie onderdelen.

 

- Basis: hierbij kunt u denken aan €1500 per m2. De essentiële elementen zijn dan ingericht met betaalbare materialen. Daarnaast is de professionele apparatuur en de inrichting beperkt en functioneel ingericht voor dit bedrag.

- Medium: een stapje verder gaat het om een geldsom van €2000 per m2. Hier zijn meer vereisten als we kijken naar de inrichting. Dit is het geval als u bijvoorbeeld een opvallende entree wilt creëren met tal van decoratieve en mooie elementen. Het kan ook zo zijn dat uw keuken qua afmetingen groter is dan gemiddeld, omdat u ook lokaal veel doet aan bezorging.

- Premium: bij deze laatste versie gaat het om €2500 per m2. Bij dit bedrag kiest u voor een kwalitatief hoogwaardige en duurzame investering met een langere investeringshorizon. De complete beleving is zo gemaakt en ingericht dat uw bezoekers de kwaliteit optimaal ervaren.

 

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar meer informatie over de kosten voor het bouwen van een restaurant? Neem dan een kijkje op www.horecarama.nl of neem contact met ons op via +31(0)6-87174106/[email protected] U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.