Horeca servies in alle soorten en maten

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Horeca servies in alle soorten en maten

Een beeldig bord of een kunstzinnig kopje voor een cappuccino. Horeca servies speelt een essentiële rol in uw horecazaak of bedrijf en moet goed aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Het servies is er in tal van uitvoeringen. In de onderstaande blog vertellen wij u graag meer over de verschillende materialen van het horeca servies. Daarna gaat het over de diverse soorten en stijlen die er zijn. Lees snel verder voor een nieuwe dosis inspiratie!

Uit welk materiaal bestaat horeca servies?

Horeca servies bestaat uit verschillende materialen. Het is goed om te kijken welke soort het beste aansluit bij uw zaak: moet het goed tegen een stootje kunnen of gaat het er juist om dat het horeca servies wordt getoond in een decoratief jasje? Wij nemen diverse materialen onder de loep en dit maakt uw keuze weer een stukje eenvoudiger!

 

Onbreekbaar melamine

Als eerste bespreken wij het materiaal melamine. Dit materiaal is een soort kunsthars en dit verwerken ze tot kunststof. Daarnaast is het onbreekbaar en dit horeca servies zien wij vaak terug in zorginstellingen of bijvoorbeeld in het onderwijs. In deze omgevingen is het fijn als het goed tegen een stootje kan. Daarnaast maakt u dit materiaal ook binnen een handomdraai schoon en ready to go voor een volgend gebruik. Ook als u grote groepen gasten over de vloer heeft bij een evenement of een barbecue is melamine ideaal om te gebruiken. Nog een pluspunt is dat dit horeca servies voor een lange tijd meegaat. Dit is niet het enige voordeel, want krassen of breuken hebben geen schijn van kans bij melamine. Niet alleen merken we dat melamine servies veel wordt gebruikt in het onderwijs of bij zorginstellingen, maar ook bij vele all you can eat restaurants is het een veelgebruikte optie. Denk hierbij aan verschillende schoteltjes en bakjes voor lekkere sausjes en sushi. Bent u benieuwd naar onze volledige collectie? Neem dan zeker een kijkje tussen al ons melamine servies.

 

Horeca servies - melamine - wit

 

Prachtig porselein

Dan zijn we beland bij het volgende materiaal en dat is het prachtige porselein. Servies gemaakt van porselein is een favoriet in tal van restaurants en ook in de keuken thuis. Zo hebben wij de serie ‘Olympia Linear porselein’ van het merk Olympia. In deze serie vindt u onder andere: stapelbare kopjes, bijbehorende schoteltjes, mokken, borden in verschillende afmetingen en ga zo maar door. Porselein servies is klassiek, vaak wit van kleur en heeft een sterke kwaliteit waardoor u er een lange tijd plezier van heeft. Daarnaast is deze serie ook bestand tegen warme temperaturen van de oven, de magnetron en de vaatwasser.

 

Horeca servies - porselein - wit

 

Horeca servies gemaakt van porselein is er niet alleen in een wonderbaarlijk witte kleur. Het servies in de serie ‘Olympia Nomi porselein’ bestaat uit allerlei kleuren, zoals geel, groen en blauw. Het staat erg chique m dezelfde lijn te gebruiken voor het servies, maar juist ook verfrissend om te gaan voor een mix en match. Een geel tapas bord in combinatie met een groen tapas dipschaaltje uit de Nomi porselein serie geeft een levendige look aan het geheel.

 

Fijn aardewerk

Als derde variant van het materiaal, is er het altijd fijne aardewerk. Bij een temperatuur van 800 – 1150°C wordt aardewerk tot stand gebracht en het bestaat voornamelijk uit klei. Vaak is dit vervaardigd met de hand door middel van draaien, persen of gieten. De vormen moeten opdrogen en dan kan het bakken van start gaan.  Het is zwaarder dan porselein en ook sneller breekbaar, dus het is belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Een chip aan de zijkant is een hapje aan de rand van uw prachtige servies en dit wilt u natuurlijk voorkomen. Doordat het met de hand is gemaakt, ontstaan er ook verschillende vormen en zijn er allerlei creaties mogelijk.

 

Neem bijvoorbeeld de tapas schaaltjes in een bruine kleur. Deze hebben een robuuste uitstraling en zijn gemaakt van aardewerk. Ook is er de casserole pan met een greep van terracotta en dit ziet er niet alleen decoratief heel leuk uit, het is ook nog eens zeer praktisch!

 

Verschillende soorten en stijlen

Hierboven heeft u al gelezen dat wij een ruim assortiment hebben op het gebied van servies. Van klassiek porselein tot aan poké bowl kommen. Het servies is bij ons verkrijgbaar in verschillende series en per serie hebben ze dezelfde uitstraling.

 

Neem bijvoorbeeld de ‘Olympia Fusion’ lijn. Hier ziet u servies in een donkere kleur met een aantrekkelijke uitstraling. Het stapelen van verschillende soorten borden van groot naar klein, staat schitterend op een gedekte tafel.

 

Horeca servies - porselein - zwart

 

Heerlijk gerechten zoals pokébowls en verfrissende salades zijn geliefd bij veel mensen. Met een diepe kom in een aardebruine kleur zorgt u voor een feestje op tafel. De kom is stapelbaar en vaatwasserbestendig. Van deze serie zijn er ook platte kommen beschikbaar. Naast deze uitvoeringen van het servies hebben wij nog veel meer in onze collectie. Durf ook eens te mix en matchen en zorg voor een sprankelende eetbeleving bij uw gasten.

 

 

Denkt u na het lezen van deze blog aan een nieuwe lading horeca servies? Ontdek dan ons volledige assortiment horeca servies, want niks is fijner dan een mooi gedekte tafel!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.