Menu
EUR
 IJskoude elegantie: Het ijsblokjes tijdperk

IJskoude elegantie: Het ijsblokjes tijdperk

Door: Claire Reacties: 0

In een wereld waar ijs meer is dan alleen bevroren water, heeft het zijn plaats opgeëist als een essentieel element in zowel alledaagse als luxueuze drankjes. Het is niet langer voldoende om gewoon ijsblokjes te serveren. Van bijzondere vormen tot ijsblokjes gevuld met bloemen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar naast esthetiek wordt duurzaamheid ook een steeds belangrijker aspect van ijs. Het gebruik van ijs neemt mede door deze ontwikkelingen namelijk ook toe. Ook deels doordat het stigma rond bier of wijn met ijsblokjes langzaam verdwijnt. Het wordt weer acceptabel. Je ziet steeds meer wijncocktails met ijs voorbijkomen, maar ook bier wordt in sommige zaken al met ijs geserveerd, in Thailand bijvoorbeeld al jaren de normaalste zaak van de wereld.

Kortom, ijs is niet langer alleen een kwestie van koelen - het is een kunstvorm geworden, een cruciaal element voor de smaak en presentatie van je drankjes. Hier zijn een aantal upgrades die jij kunt toepassen op jouw drankjes.

 

 1. Kies voor duurzaamheid

  Niet voor de presentatie, maar wel belangrijk om over na te denken. Een duurzaam alternatief voor ijsblokjes is Nugget ijs. Deze zijn energiebesparender en verbruiken minder water. Daarnaast smelt het ijs minder snel en is het zachter. Een goede vervanger voor je reguliere ijsblokjesmachine aangezien je Nugget ijs het beste kunt gebruiken in frisdranken, smoothies, ijskoffies etc.

  De Nugget ijs ijsblokjesmachines van Hoshisaki zijn een goede optie in het kader van duurzaamheid. Bekijk hier het aanbod

   

 2. Experimenteer met ijsblokjesvormen

  Probeer verschillende ijsblokjesvormen uit, zoals grote blokjes, ballen, cilinders of zelfs speciale vormen zoals sterren of fruit. Het gebruik van unieke vormen kan je drankjes visueel aantrekkelijker maken en de algehele ervaring verbeteren.
  Bekijk ons aanbod voor verschillende ijsvormen

 3. Voeg smaak toe

  Overweeg om smaak toe te voegen aan je ijsblokjes voor een extra twist. Dit kan zo simpel zijn als het toevoegen van een paar druppels citroensap of limoen aan het water voordat je het bevriest, of je kunt experimenteren met kruiden, fruit of eetbare bloemen voor een meer complexe smaakervaring en natuurlijk extra beleving voor het oog.

 4. Personaliseer met logo's of decoraties

  Als je een bedrijf bent, overweeg dan om je ijsblokjes te personaliseren met je logo of andere decoratieve elementen. Dit kan met behulp van speciale ijsblokjesmallen of met behulp van een verwarmde stamper om je logo in het ijsblokje te drukken. Je ziet dit tegenwoordig steeds vaker bij cocktails als een Old Fashion waar een enkel ijsblok inzit bijna ter grootte van het glas. Extra tof voor gasten als jouw logo hierop te zien is.

 5. Investeer in een hoogwaardige ijsmachine

  Last but not least. Als je regelmatig grote hoeveelheden ijs nodig hebt, investeer dan in een hoogwaardige ijsmachine. Moderne ijsmachines kunnen enorm veel kilo per dag produceren. Ook op zoek naar een speciaal soort ijs, zoals bijvoorbeeld Nugget of ijs in een bal vorm voor erbij? Bedenk hoeveel je hiervan nodig hebt op dag-basis en kies de geschikte machine. Wij kunnen hier uiteraard ook bij adviseren!

[products=blog_ijskoude_elegantie_2024]


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!