Menu
EUR
Onderhoudstips voor koelingen tijdens warme zomerdagen in de horeca

Onderhoudstips voor koelingen tijdens warme zomerdagen in de horeca

Door: Claire Reacties: 0

Regelmatige reiniging

Een van de belangrijkste stappen bij het onderhoud van koelingen is regelmatige reiniging. Stof, vuil en vet kunnen zich ophopen op de condensor- en verdamperroosters, waardoor de efficiëntie van de koeling afneemt. Zorg ervoor dat je de roosters regelmatig schoonmaakt met een zachte borstel of stofzuiger om de luchtstroom niet te belemmeren. Vergeet ook niet de binnenkant van de koeling schoon te maken en voedselresten regelmatig te verwijderen.

 

Controleer de deurrubbers

De deurrubbers van de koelingen spelen een cruciale rol bij het behouden van de koude lucht en het voorkomen van warmte-infiltratie. Controleer regelmatig de staat van de deurrubbers en zorg ervoor dat ze schoon en vrij van scheuren zijn. Als je beschadigingen opmerkt, overweeg dan om de rubbers te vervangen om een goede afdichting te behouden.

 

Temperatuurcontrole

Tijdens de zomer is het belangrijk om de temperatuur in koelingen stabiel te houden. Warme items direct in de koeling plaatsen kan de temperatuur laten stijgen, waardoor de koelmotor harder moet werken, zeker als dit meerdere keren op een dag gebeurd. Beperk deuropeningen en koel items eerst af tot kamertemperatuur voordat je ze in de koeling plaatst. Zo blijft de temperatuur stabiel en wordt de belasting op het koelsysteem verminderd. Deze eenvoudige maatregelen zorgen ervoor dat koelingen efficiënter werken, zelfs op warme dagen. Dit bevordert de versheid van producten en bespaart energie.

 

 

Op zoek naar een nieuwe koeling? 

Bekijk hier onze koel- en vriesapparatuur 

 

Ontdooien van vriezers

Als je een vriezer hebt, is het belangrijk om regelmatig te controleren of er ijsvorming plaatsvindt. IJsvorming kan de werking van de vriezer belemmeren en de energie-efficiëntie verminderen. Volg de instructies van het apparaat om de vriezer op de juiste manier te ontdooien en te reinigen. Vergeet niet om de vriezer volledig te laten drogen voordat je hem weer inschakelt.

 

Professioneel onderhoud

Naast regulier onderhoud is het verstandig om een professionele technicus in te schakelen voor periodiek onderhoud van je koelingen. Deze vakmensen kunnen diepgaandere inspecties uitvoeren, de koelsystemen afstemmen en eventuele problemen tijdig opsporen voordat ze ernstiger worden. Een investering in professioneel onderhoud kan uiteindelijk zorgen voor een langere levensduur en betere prestaties van je koelingen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!