Menu
EUR
Onmisbare barbenodigdheden voor iedere barman of barvrouw!

Onmisbare barbenodigdheden voor iedere barman of barvrouw!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Garneerunits voor diverse soorten fruit

Heerlijk vers fruit is één van de belangrijkste onderdelen van een cocktail. Er zijn cocktails met verschillende soorten fruit, zoals de geliefde sangria. Hierin zijn diverse soorten fruit aanwezig, zoals stukjes appel, schijfjes citroen, perzik, bessen en ga zo maar door! Bij de welbekende Cosmopolitan zit er onder andere cranberry sap en limoen sap doorheen. Als garnering wordt er vaak een schijfje citroen gebruikt. Deze stukjes vers fruit kunt u snel en eenvoudig bewaren in een garneerunit. Een garneerunit heeft meerdere losse bakjes die uitneembaar zijn. Hierdoor kunnen er verschillende ingrediënten in bewaard worden. Ook zijn er garneerunits verkrijgbaar waarin koelelementen geplaatst worden zodat het fruit op de juiste temperatuur blijft.

De ideale cocktailshakers

De cocktailshakers kunnen niet ontbreken in het rijtje van de barbenodigdheden. In een cocktailshaker gaan verschillende ingrediënten om de cocktail mee te shaken. Wij hebben verschillende uitvoeringen in ons assortiment waar u meteen mee aan de slag kunt. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Boston shaker RVS van 80cl. Hiermee kunt u de ingrediënten binnen een handomdraai shaken tot een verfrissende cocktail.

 

Boston shaker - RVS    
 

Mix glas en een barlepel

Daarnaast is een mix glas er ook echt eentje voor bij de barbenodigdheden. Het mix glas van 15cm uit onze collectie heeft een aantrekkelijke uitstraling en is een echte musthave voor in uw horecazaak. Een barlepel is ook essentieel om de gemixte inhoud goed door elkaar te roeren. Deze lange en dunne lepels zorgen ervoor dat het roeren eenvoudig gaat. Het roeren wordt ook wel stirren genoemd en de lepel kan ook handig zijn om extra hoeveelheden toe te voegen. Hierbij kunt u denken aan een stijlvolle, gedraaide barlepel van koper. Dit is echt een plaatje om te zien!

 

Gedraaide barlepel - koper
    

De citroenpers en de limoenpers

In veel cocktails zult u citroen- of limoensap tegenkomen. Het is een geliefd ingrediënt en het sap is binnen een mum van tijd geperst met een citroen- of een limoenpers. In de pers plaatst u eenvoudig een stuk gesneden citroen of limoen, aandrukken en persen maar. Een echte toevoeging aan uw barbenodigdheden.

Cocktailstrainer

Als de cocktail helemaal is geshaket in de shaker, komt er een strainer om de hoek kijken. Dit wordt gebruikt om het ijs uit de cocktail te zeven. Zo zijn er grove modellen en zeer fijne varianten waarmee u de kleinste stukjes ijs of andere gebruikte ingrediënten uit het drankje kunt filteren. Hierdoor blijft er een mooie en heldere substantie over en is een echte musthave voor bij uw barbenodigdheden.

De perfecte muddler

Dan zijn we beland bij het volgende punt van de barbenodigdheden en dit is de muddler. Een muddler is een stamper die eenvoudig in een mix glas past en wordt gebruikt om de ingrediënten goed aan te stampen. Hierdoor worden de sappen en aroma’s van het fruit of de kruiden versterkt. Bij een lekkere Mojito komt er vaak een stamper aan te pas. De limoen en de blaadjes munt worden fijngestampt en komen goed tot zijn recht. Een cocktailstamper van RVS in het zwart ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heel handig in gebruik.

Cocktailstamper - RVS - zwart

Een perfect barmaatje

Een barmaatje wordt ook wel een jigger genoemd en is een waardevolle toevoeging aan uw barbenodigdheden. Met een barmatje kunt u snel, eenvoudig en nauwkeurig de perfecte hoeveelheid drank aan de cocktail toevoegen. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en hebben meestal de vorm van een zandloper. Wij hebben bijvoorbeeld dit barmaatje van koper in ons assortiment. Aan de ene kant kunt u het barmaatje gebruiken voor een inhoud van 20cl en aan de andere kant voor een inhoud van 50cl.

Barmaatje - koper

Schenktuitjes

De schenktuitjes kunnen ook niet ontbreken bij de barbenodigdheden en hiervoor zijn er twee categorieën te onderscheiden. De schenktuitjes met een maatverdeling zijn de maatschenkers en de schenktuitjes die geen maatverdeling hebben. De schenktuitjes zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals kunststof en doorzichtig polypropyleen. Het inschenken van de alcohol doet u met de tuitjes op een eenvoudige manier zonder al te veel te knoeien. Het doseren gaat veel makkelijker en daardoor krijgen uw cocktails dé perfecte smaak!

Een praktische snijplank en een mesje

Een handige snijplank en diverse mesjes voor achter de bar zijn ook zeker producten die horen bij de barbenodigdheden. Dit is handig als u op een snelle en hygiënische manier het fruit gaat snijden. Het fruit kunt u gebruiken voor het garneren van de verfrissende cocktail.

Handige glasrimmers

Dan komen we aan bij het laatste punt van dit lijstje met barbenodigdheden en dat is de glasrimmer. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de rand van het cocktailglas voorzien van een laagje suiker. Het glas kan eerst gedoopt worden in de limoensap en vervolgens in de suiker. Dit geeft uw cocktail net dat beetje extra!

 

Wilt u graag nog meer barbenodigdheden bekijken? Neem dan zeker een kijkje tussen onze uitgebreide collectie aan cocktail benodigdheden en ontdek ook onze uitgebreide cocktail stations! Voor vragen en professioneel advies, staan wij graag voor u klaar!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!